JeremiB Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam! Jestem nowy i zielony w tematach rowerów więc za wszelkie pomyłki proszę nie karać srogo. Tak jak w temacie, słyszałem dużo dobrych opinii o tym rowerze. Rower służy mi głównie do wypadów na trasy mieszane ale raczej więcej poruszam się po drogach nieutwardzonych. Mam jeszcze jedno pytanie; mam ok.170cm wzrostu. Jaki rozmiar ramy będzie dla mnie najlepszy? Tu link do danego modelu: http://allegro.pl/schwinn-mesa-ltd-hayes-mx-2-sram-x-7-rock-shox-i1442880775.html Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Bardzo fajny rower - miałem kiedyś ale rocznik 2008. Na Twój wzrost M czyli 17" ( długosc górnej rury w poziomie 570 ). Jedynie do wymiany na początek opony bo waża razem ponad 1,5 kg no i powodzenia w regulacji hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeremiB Napisano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedź. Sam się jeszcze zastanowie, ale widzę, że na innych stronach nie schodzi poniżej 2000zł a tu cena dość korzystna. Co do opon to już drobiazg, będe mógł wymienić. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Kurcze, w tej cenie to naprawdę super rowerek. Amorek Judy J1, manetki i przerzutki srama (X-7 ) i tarczówki mechaniczne, które jeśli nie będziesz jeździć po górskich szlakach sprawdzą się znakomicie. Moim zdaniem nie ma co się zastanawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeremiB Napisano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jeździć raczej będe po moich okolicach, a tu gór nie mam. Tylko czy rama 17' do wzrostu(dokładnie 173cm)będzie pasować? Czytałem wypowiedzi innych i 17' to akurat do 175cm, ale każdy rower jest inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Te 2 cm robią róznice tzn 175 to juz L a 170 to S, bo nie wiem o co chodzi ? Bierz 17"/M jesli jest dostępna - będzie idealna i na wysokość i na długość ( na elce to juz bedziesz leżeć, a eska z tym kominem i sztycą na maxa bedzie wygladać komicznie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Popieram, sam mam 176cm i jeżdżę na 17,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeremiB Napisano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jak jeszcze będą mieli M'kę to raczej wezmę ten model. Dzięki za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.