movies25 Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 W najbliższych dniach planuję kupić rower do 3000zł.Mam 175 cm wzrostu i ważę 59 kg.Startuję w Maratonach z 8 razy na rok na Mazovii. Na daną chwilę postawiłem na: -Merida matts tfs 500-V 2011 -Kross Level A6 disc 2010 Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie komentarze odnośnie tych roweruch. Czekam również może na inne propozycje .
kudlatty Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Mi się wydaje, że najlepszą propozycją będzie ten level. A jeśli musi być do równo 3 tys. To ten level. Tylko chyba rama 17, 5 będzie za mała. Ale niech inni się wypowiedzą.
CarNeezA Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 A6 to nie ta półka cenowa! A8 tak Chociaż myślę, że coś lepszego jeszcze da się wyszukać
Kysu Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Mi się wydaje, że najlepszą propozycją będzie ten level. A jeśli musi być do równo 3 tys. To ten level. Tylko chyba rama 17, 5 będzie za mała. Ale niech inni się wypowiedzą. Pierwszy Kross ma 18 cali, i pod twój wzrost będzie odpowiedni. Kolejny to nie jest 17,5 cala jak podaje sprzedawca w tytule, a 17 i możliwe że będzie ciut za mały, ale również może być idealny. Moim zdaniem warto dołożyć to tego nowszego modelu.
CarNeezA Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Chyba można by było się zastanowić nad expertem też. Jest tańszy, a nie wiele gorszy od a8. Tu jest coś innego lepszego a w expercie co innego np. hamulce. Mam levela a6 2009r. 20"( rama taka sama jak w a8) i 180 cm i wygodnie mi się jeździ, zależy też co kto lubi...
movies25 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 No rzeczywiście..Chyba jednak wole dołożyć 200 zł na A8.. A Rama w A8 jest lepsza niż w Meridzie?
movies25 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 Mam jeszcze pytanie Czy ta A8 jest w kilku specyfikacjach?? Na jednym ogłoszeniu przerzutka przednia to SLX ,a na drugim Obie są XT.. a więc? -http://allegro.pl/kross-level-a8-discbrake-hit-obnizka-i1440849455.html -http://www.abcdomu24.pl/prod_det/kross-level-a8-2010_66155
Kysu Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 No rzeczywiście..Chyba jednak wole dołożyć 200 zł na A8.. A Rama w A8 jest lepsza niż w Meridzie? Hymm, trudno mi samemu powiedzieć bo nie jeździłem na ramie Meridy, natomiast na ramie Krosa owszem. Z negatywnych rzeczy jakie zauważyłem to troszkę (naprawdę troszeczkę) mało sztywności w okolicach suportu. Przy mocnym deptaniu na pedały można było usłyszeć obcieranie łańcucha o wodzik przerzutki przy pewnych przełożeniach. I to jedyne moje zastrzeżenie co do tej ramy, bo ogólnie jestem z niej zadowolony.
CarNeezA Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 U mnie w a6 też tak ociera. Czy to jakaś wada czy po prostu źle wyregulowana przerzutka ? Mam jeszcze pytanie Czy ta A8 jest w kilku specyfikacjach??Na jednym ogłoszeniu przerzutka przednia to SLX ,a na drugim Obie są XT.. a więc? To chyba po prostu inne roczniki
movies25 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 Dzięki za wszelakie odpowiedzi..Przekonaliście mnie na A8
Kysu Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 U mnie w a6 też tak ociera. Czy to jakaś wada czy po prostu źle wyregulowana przerzutka ? To również może być powód źle wyregulowanej przerzutki, ale u mnie to występuje tylko gdy silnie cisnę po pedałach. Dodatkowo korba może się wyginać i nasilać ocieranie łańcucha.
CarNeezA Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Aha Ja na pewno mam źle wyregulowane przerzutki, będę je regulował, zobaczymy czy przestanie
Romero Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 a może http://allegro.pl/cube-ltd-pro-black-anodized-2010-kurier-gratis-i1432876818.html ? może troszkę gorszy osprzęt ale ogólnie bardzo fajny sprzęt
CarNeezA Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Wcale nie taki gorszy Ten amorek o wiele lepszy od Tory Ja bym wybierał pomiędzy a8 a tym cubem
senjiro Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Wiem że Mazovia płaska, ale nietypowo zaproponuje Ci lekkiego fullika czyli Kellys Wandal. Trasy na pewno długie i męczą plecy, a na rowerze z pełnym zawieszeniem siedzisz i deptasz nie martwiąc się o nic. Osprzętowo też nie wypada najgorzej. Zamiast Cuba z allegro rozważ tego, napęd całkiem przyzwoity i Reba więc chyba więcej nie trzeba przekonywać. I na sam koniec coś na czym sam jeżdżę czyli Author Instinct, osprzęt na Sramie i RST First który naprawdę dzielnie sobie radzi, o samej ramie możesz przeczytać w teście, który pisałem już na forum.
CarNeezA Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Faktycznie ten Cube, którego zaproponował senjiro jest jeszcze lepszy
movies25 Napisano 3 Lutego 2011 Autor Napisano 3 Lutego 2011 Fajne propozycje aczkolwiek zostane przy Krossie
sivydym Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Na początek i tak wyrzucisz pancerną tore zeby chociaz lekko odciążyć przód. Coś takiego może: http://allegro.pl/hit-mongoose-meteore-elite-wyprzedaz-40-i1439281337.html Rama i lżejsza i ładniejsza, lepszy amor, osprzet porównywalny, koła także. No i na maratonach niewiele tego lata.
Romero Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Czy ja wiem czy ta rama ładniejsza w sumie o gustach się nie dyskutuje :)jak Ci sie podoba kross to bierz krossa, sam zmierzam kupi a8 ale to dopiero na jesieni mam nadzieje ze ceny a8 2011 będą tak samo korzystne
CarNeezA Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 No nie wiem czy będą korzystne rower kosztuje 4K tak jak tutaj Nie wiem czy do jesieni stanieją
senjiro Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Na początek i tak wyrzucisz pancerną tore zeby chociaz lekko odciążyć przód. Coś takiego może: http://allegro.pl/hi...1439281337.html Rama i lżejsza i ładniejsza, lepszy amor, osprzet porównywalny, koła także. No i na maratonach niewiele tego lata. Fajny ten rowerek i amorek z pewnością lepszy od Tory Ale skoro koledzy wolą Krossa to ich na siłę przekonywać nie będziemy
sivydym Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 W sumie racja, gust - rzecz spaczona mniej lub bardziej Widzialem i to żywe "aluminium" robi wrazenie. W kazdym razie niech będzie ze rama A8 jest i dobra i ładna. Waga jednak Elite 1500 z groszem vs 1800 to mówi juz sama za siebie i jesli popatrzymy trzeźwo na liczby to za 12,5 kg jakie wazy A8 cena 3k nie jest już żadną promocja - biorąc oczywiscie przeznaczenie czyli maratony. Geometria to samo - jednak A8 jest któtki niz Elite itd. Można jeździć Skoda jak "wszyscy" albo za podobne $$$ kupić samochód który przynajmniej jest ładny a nie tylko tani i praktyczny.
Romero Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 CarNeezA może późną jesienią lub zimą pojawia się jakieś promocje, wyprzedaże ( mam taka nadzieje ) co do wagi, technika się rozwija, nie długo 10 kg to będzie dużo niech wybierze to co mu się podoba i tyle
senjiro Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Dzisiaj udało mi się wygrzebać coś takiego, myślę że warto rzucić okiem - ramka na rurkach Eastona
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.