Skocz do zawartości

[przerzutka] przod shimano deore lx jakie do niej manetki

mihav

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem przerzutke przednia Shimano deore LX natomiast klamkomanetki w rowerze mam shimano st ef 20 (takie troszke starsze) wygladaja tak : shimano st ef 20 i w momencie proby regulacji pojawia sie problem. Gdy nastepuje zmiana biegu z 1 na 2 od razu przeskakuje na 3 zebatke w korbie , wyglada tak jak by manetka za duzy ciag wykonywala linka i omija 2 bieg, czy to da rade wyregulowac czy manetki moga byc niezgodne ..

ewentualnie jakie klamkomanetki by pasowaly do tej przezutki ?

pozdrawiam!

Do tej przerzutki powinny pasować każde manetki (oprócz tych, z indeksowaniem Dyna-Sys), a masz może możliwość sprawdzenia na innej przedniej przerzutce? Albo sprawdzić na innej manetce tą przerzutkę? Może to leży naprawdę w kwestii dobrego wyregulowania. Ew. Może naciągnij/poluzuj linkę?

• Mod Team

Mi to bardziej wyglada na niewyregulowanie przerzutki, pierwszy bieg ustaw tak aby koszyk przerzutki był mozliwie blisko łańcucha gdy z tyłu masz np 3 bieg. Ale blisko swoją prawą stroną patrząc w storne kierownicy.

bardzo dziekuje za tak szybkie odpowiedzi ;) wnioskuje z nich ze to wszystko kwestia regulacji, natomiast nie jakas niezgodnosc sprzetowa .. :D

co prawda dzis raczej sie za regulacje nie zabiore z racji braku lancucha :P lecz za pare dni napisze co mi sie udalo uzyskac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...