mihav Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam, kupiłem przerzutke przednia Shimano deore LX natomiast klamkomanetki w rowerze mam shimano st ef 20 (takie troszke starsze) wygladaja tak : shimano st ef 20 i w momencie proby regulacji pojawia sie problem. Gdy nastepuje zmiana biegu z 1 na 2 od razu przeskakuje na 3 zebatke w korbie , wyglada tak jak by manetka za duzy ciag wykonywala linka i omija 2 bieg, czy to da rade wyregulowac czy manetki moga byc niezgodne .. ewentualnie jakie klamkomanetki by pasowaly do tej przezutki ? pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Do tej przerzutki powinny pasować każde manetki (oprócz tych, z indeksowaniem Dyna-Sys), a masz może możliwość sprawdzenia na innej przedniej przerzutce? Albo sprawdzić na innej manetce tą przerzutkę? Może to leży naprawdę w kwestii dobrego wyregulowania. Ew. Może naciągnij/poluzuj linkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Mi to bardziej wyglada na niewyregulowanie przerzutki, pierwszy bieg ustaw tak aby koszyk przerzutki był mozliwie blisko łańcucha gdy z tyłu masz np 3 bieg. Ale blisko swoją prawą stroną patrząc w storne kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Jest troche zabawy z regulacja przedniej przerzutki Ustaw na manetke na 1 bieg, przerzutke tez i nie naciagaj linki! Zakrec ja tak ze jak wezmiesz linke w palce miedzy pancerzami zebys mogl ja wychilic jakies 7mm, powinno byc dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihav Napisano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 bardzo dziekuje za tak szybkie odpowiedzi wnioskuje z nich ze to wszystko kwestia regulacji, natomiast nie jakas niezgodnosc sprzetowa .. co prawda dzis raczej sie za regulacje nie zabiore z racji braku lancucha lecz za pare dni napisze co mi sie udalo uzyskac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 del Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihav Napisano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ok, lancuch nowy zalozony, wyregulowane wszystko jak nalezy, wszystkie biegi wysmienicie pracuja pozdrawiam! temat mozna zamknac, chyba ze ktos jeszcze ma cos do dodania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.