xleonx18 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam. Jestem młodym kolarzem i chciałbym zapytac was o to co w temacie, czyli o odziez z MR. W ich ofercie pojawiła sie prenumerata gdzie dodają "gratis" w postaci koszulki, bluzy, spodni (oczywiscie do wyboru). Zainteresowała mnie ocieplana koszulka z długim rękawem (+10 nr MR = koszt 129 zł) czyli jakby nie liczyc wychodzi 30 zł za samą koszulke/bluze. Patrząc na ceny na allegro takie bluzy kosztują koło 100 zł wiec ja jak zresztą wiekszosc społeczenstwa chce dostac wiecej za mniej Dlatego tez chciałbym dostac jakies opinie dotyczące tych produktów, jakie jest ich wykonanie, trwałosc, materiał i ogólnie czy warto. Z odzieżą rowerową miałem mało stycznosci dlatego chciałbym prosic forumowiczów o pomoc. Tutaj link do oferty prenumeraty : http://sklep.koncept-wydawnictwo.pl/prenmag.html Oraz do konkretnej koszulki : http://sklep.koncept-wydawnictwo.pl/index.php?1911&backPID=1911&tt_products=197 Nie znalazłem podobnego tematu, tylko jeden niestety zablokowany sprzed 3 lat, dlatego zakładam nowy i mam nadzieje ze zostane w miare przyjęty do grona ludzi pasjonujących sie kolarstwem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witamy, witamy Posiadam takową bluzę tylko jeszcze według starego projektu - tą niebiesko-biało-żółtą. Według nowego mam tylko z krótkim rękawem. Co do samej bluzy to naprawdę jest ok. Od wew. jest zmechacona, coś na wzór polaru. Dzięki temu jest dość ciepła. Do tak ok. 10 st. na plusie spokojnie służy jako wierzchnia warstwa bezpośrednio na koszulkę z długim czy krótkim rękawem. Krój jest dość dopasowany. Jeśli chodzi o wytrzymałość to sprawuje się wzorowo. Osobiście jej nie oszczędzam - wreszcie to ciuch typowo na rower Zaliczyła sporo gleb i obtarć o drzewa. Nie widać jakiś znaczących uszkodzeń. Jedynie gumka na ściągaczu rękawa trochę puszcza, ale nic strasznego. Według mnie jest to dobry wybór, zwłaszcza za tą cenę. Dodatkowo nie trzeba przeżywać i się obawiać tego, że jeździ się w bluzie za 300 zeta Edit. Tutaj masz jakieś jedno zdjęcie starego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xleonx18 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Dzieki za odpowiedz. Miałbym jeszcze dosc "głupie" i moze dla was banalne pytanie. Jak miałbym ubierac taką ocieplaną koszulke (bluze) ? Pod nią jakas koszulke termo aktywna lub zwykła rowerowa czy po prostu od razu na ciało ? Pytam bo nie wiem który rozmiar kupic, czy taka zeby od razu na mnie dobrze lezała czy taką lekko luzną zeby cos jeszcze pod nią zakładac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ja posiadam koszulkę z MG z kolekcji "tour de pologne" i jest jak najbardziej ok. Wcześniej razem z prenumeratą brałem rękawki i nogawki i też nie mam do nich zastrzeżeń. Koszulka jak i ocieplacze wykonane bardzo dobrze, materiał oddychający. W tej cenie polecam. Jeśli chodzi o ubieranie się to zawsze ubieram czy to pod bluzę czy koszulkę potówkę, aby mi się ciało nie pociło. Jak jest zimniej to pod bluzę koszulkę termo z długim rękawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 z tego co mi wiadomo, to spodenki robi firma vitesse, słyszałem opinie, że są świetne- od osoby, która właśnie kupiła je razem z prenumeratą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Dzieki za odpowiedz. Miałbym jeszcze dosc "głupie" i moze dla was banalne pytanie. Jak miałbym ubierac taką ocieplaną koszulke (bluze) ? Pod nią jakas koszulke termo aktywna lub zwykła rowerowa czy po prostu od razu na ciało ? Pytam bo nie wiem który rozmiar kupic, czy taka zeby od razu na mnie dobrze lezała czy taką lekko luzną zeby cos jeszcze pod nią zakładac. Ja bym brał taki rozmiar, aby zmieścić pod to przynajmniej koszulkę termo z długim rękawem. Bluzę i tak pewnie będzie używał jak się zrobi trochę chłodniej, a jak wybierzesz za bardzo dopasowaną to stracisz na uniwersalności. Tak to nawet będziesz mógł jeździć w samej - chociaż jak dla mnie ten materiał na gołe ciało nie jest za przyjemny. Ona jest właściwie na taki okres przejściowy - powiedzmy, że na jesień. Nie jest to windstopper, ma dość dobrą oddychalność więc przy niskich temp. będziesz się wychładzał, a jak będzie dość ciepło to prędzej ją zdejmiesz. Tutaj za to super sprawdza się suwak na całej długości, możesz spokojnie sobie regulować temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Wiecie jaka firma to szyje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys47 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 z tego co mi wiadomo, to spodenki robi firma vitesse, słyszałem opinie, że są świetne- od osoby, która właśnie kupiła je razem z prenumeratą. Potwierdzam, sam jeżdżę w spodenkach MR, produkowanych przez vitesse. Na moim siodełku (Selle Italia SL XC)wkładka sprawuje się wyśmienicie w porównaniu do tańszych modeli, np. spodenek rockridera z decathlonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H3rlitZ Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Czy ktoś wie czy ciuchy przychodzą wcześniej czy dopiero z pierwszym numerem prenumeraty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xleonx18 Napisano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Wysyłają w ciągu 21 dni od złozenia zamówienia lub przy pierwszym numerze. Dzieki wszystkim za odpowiedzi Mysle ze na dniach zamówie sobie M'ke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Wiecie jaka firma to szyje ? Te starsze modele (niebiesko-białe-coś tam) szyje firma Viking Za to nowe (biało-żółte) już inna firma, a mianowicie koszulkę z krótkim rękawem którą tylko posiadam to firma QuestSport Jeśli chodzi o samą koszulkę kolarską z krótkim rękawem to bardziej podoba mi się wykonanie tej drugiej, materiał jest bardziej delikatny, przyjemniejszy i mniej sztywny. Przez to trochę materiał na zamku się marszczy. Ale to tylko szczegół BTW Ciuchy wysyłają oddzielnie, niezależnie od prenumeraty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.