Skocz do zawartości

[rower] Mbike 0.6 czy Merida TFS-500V

nowy7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.szukam nowego roweru i mam dylemat co wybrać.Na szali stawiam Mbike Renegade 0.6 i Meridę TFS 500V.Za Meridą przemawia to iz miałem/mam Meridę (choć rama już pewnie nie ta )a za Mbike-em przemawia jego waga no i niezły wygląd.Osprzety mysle porównywalne wiec co wybrać.Proszę o sugestie- najlepiej użytkowników w/w rowerów.Pozdrawiam.

Napisano

Jeżeli chodzi o osprzęt to zdecydowanie Mbike jedyne co przemawia za Meridą to marka moim skromnym zdaniem.

geo tez według mnie duzo lepsza merida jest dla mnie taka nijaka

na mbiku odrazu czuc rower porostu chce jechac

Napisano

Mam skany artykułu z BikeBoard na których jest test Mbike Renegade 0.6

Jakby ktoś był zainteresowany to pisać na PW.

A co do tematu, to wybrał bym raczej Mbike tyle, że na tym rowerze trzeba umieć jeździć. Jest to typowo rower sportowy, a nie turystyczny.

Napisano

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie...troszkę mnie zraziła nowa rama Meridy i łączenie rur pod kierownicą..cóż może to i ma coś na celu ale wygląda co najmniej dziwnie.Jeszcze raz dzięki.

Napisano

Mam skany artykułu z BikeBoard na których jest test Mbike Renegade 0.6

Jakby ktoś był zainteresowany to pisać na PW.

A co do tematu, to wybrał bym raczej Mbike tyle, że na tym rowerze trzeba umieć jeździć. Jest to typowo rower sportowy, a nie turystyczny.

tylko niektorzy nie umia tez jesdzis na turystycznej geo..

wczesniej miałem jajanta terrago i czułem ze wiele z tym rowerem nie da sie zrobic przy evo top juz inna bajka :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...