Skocz do zawartości

[wyprawa] Sardynia - marzec - kwiecień 2011 r.

tcherpaq

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zmiana planów ;)

W związku z zamieszkami w Albanii i nie pewną sytuacją na Bałkanach, postanowiłem nie czekać na dalszy rozwój wydarzeń i zmienić plany otwarcia sezonu.

Nowy plan to Sardynia. Wylot 28 marca, powrót 8 kwietnia 2011r. Bilet mam już zakupiony więc odwrotu nie ma ;)

Zapraszam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zasady przewożenia rowerów są inne u każdego przewoźnika. W Locie musiałem podać wymiary roweru i czekałem na potwierdzenie, że mogą przewieść. Nie byłoby problemu ze złożonym rowerem do 120 cm długości, ale mi nie chciało się go rozkręcać. W Ryanair rower to rower, nigdy żadnych problemów. Opłata za sam rower to 60-80 euro, też w zależności od linii. Nigdy nie pakowałem roweru, tylko pedały do środka, kierownica przekręcona wzdłuż ramy, przednie koło przywiązane żeby lużno się nie obracało i niektóre bardziej podatne miejsca oklejone folią bąbelkową. Czasem coś się urwie, czy strzeli, ale żadnego ciężkiego opakowania ze sobą nie wożę i nie mam problemów z przechowaniem. Każdy inny bagaż też zależy od linii, musisz przeczytać odpowiednie regulaminy.

Napisano

Nie bój nic ... wezmą na pewno ;) 80 euro w obie strony. Nie zapomną i nie podarują.

Chociaż jest jeszcze druga możliwość ... Gdy rozbierzesz rower na czynniki pierwsze i jego waga nie przekroczy bodajże 18kg, będzie ok ;) Ale wtedy nie weźmiesz nic więcej i dopłacisz za nadbagaż, więc na jedno wyjdzie.

Na wszelki wypadek zadzwoń do innego biura LOT-u i się upewnij.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...