tcherpaq Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Może jest ktoś chętny na ropoczęcie sezonu '11 na Bałkanach ?? Termin to marzec - kwiecień, trzy tygodnie niskobudżetowej wyprawy. Zapraszam. Więcej informacji będzie się pojawiało na moim blogu: http://tcherpaq.blogspot.com/
tcherpaq Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 Zmiana planów W związku z zamieszkami w Albanii i nie pewną sytuacją na Bałkanach, postanowiłem nie czekać na dalszy rozwój wydarzeń i zmienić plany otwarcia sezonu. Nowy plan to Sardynia. Wylot 28 marca, powrót 8 kwietnia 2011r. Bilet mam już zakupiony więc odwrotu nie ma Zapraszam.
tcherpaq Napisano 14 Lutego 2011 Autor Napisano 14 Lutego 2011 Sam jedziesz ? Póki co sam. Jeśli ktoś będzie chętny można się zastanowić ...
piotrulek84 Napisano 3 Marca 2011 Napisano 3 Marca 2011 Lecę latem w Alpy. Podpowiesz mi jak wygląda sprawa z przelotem z rowerem? Płaciłeś za nadbagaż lub niewymiarowy bagaż? W co pakujesz rower?
tcherpaq Napisano 3 Marca 2011 Autor Napisano 3 Marca 2011 Zasady przewożenia rowerów są inne u każdego przewoźnika. W Locie musiałem podać wymiary roweru i czekałem na potwierdzenie, że mogą przewieść. Nie byłoby problemu ze złożonym rowerem do 120 cm długości, ale mi nie chciało się go rozkręcać. W Ryanair rower to rower, nigdy żadnych problemów. Opłata za sam rower to 60-80 euro, też w zależności od linii. Nigdy nie pakowałem roweru, tylko pedały do środka, kierownica przekręcona wzdłuż ramy, przednie koło przywiązane żeby lużno się nie obracało i niektóre bardziej podatne miejsca oklejone folią bąbelkową. Czasem coś się urwie, czy strzeli, ale żadnego ciężkiego opakowania ze sobą nie wożę i nie mam problemów z przechowaniem. Każdy inny bagaż też zależy od linii, musisz przeczytać odpowiednie regulaminy.
piotrulek84 Napisano 3 Marca 2011 Napisano 3 Marca 2011 Dzięki. W Locie powiedzieli mi, że może wezmą pieniążki a może nie wezmą... Chyba rozbiorę sprzęt trochę bardziej. Udanej wyprawy
tcherpaq Napisano 3 Marca 2011 Autor Napisano 3 Marca 2011 Nie bój nic ... wezmą na pewno 80 euro w obie strony. Nie zapomną i nie podarują. Chociaż jest jeszcze druga możliwość ... Gdy rozbierzesz rower na czynniki pierwsze i jego waga nie przekroczy bodajże 18kg, będzie ok Ale wtedy nie weźmiesz nic więcej i dopłacisz za nadbagaż, więc na jedno wyjdzie. Na wszelki wypadek zadzwoń do innego biura LOT-u i się upewnij.
piotrulek84 Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Sęk w tym, że lecę do Munchen, przeprawiam się przez Alpy i wracam z Mediolanu. Opłata 2x
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.