Mathew Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Odświeżam temat, gdyż poprzednie tematy o tej tematyce zostały już zamknięte. Tak jak powyżej, szukam kół w okolicy 1000zł pod hamulce typu v-brake na człowieka o masie 75kg. Przeglądając sklepy rowerowe można zauważyć że dostępność kół pod tego typu hamulce jest ograniczona. Wybór mamy właściwie tylko między setami XT lub XTR : 1200zł - XTR - http://www.sklep.bik...products_id=510 1000zł - XT - http://www.centrumro...ne/Produkt.aspx Nasuwają mi się pytania, czym jest spowodowany brak piast np typu DT370 pod vki ? Czy chodzi o to że następuje 'moda na tarcze' i producentom nie opłaca się dawać tego typu towaru na rynek ? Koszt solidnych tarcz to dodatkowe 700zł, a ten wydatek, ze względu na styl jazdy i teren którym jeżdżę wydaje mi się zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Crossmaxy, albo składane kółka, np. na obręczach ZTR-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Coś więcej ? Crossmaxy, które znalazłem to SLR w cenie ponad 2tys.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 SL-ki na ceramiku. Rozumiem , że około 1k na komplet tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Tak, za komplet. Za podanie jakichkolwiek miejsc zakupu byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Waga, styl jazdy, i czy wolisz trwałość czy zależy ci na wadze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 W stosunku procentowym zależy mi : w 70% na obniżeniu masy z kół, 30% trwałość. Koła nie będą katowane na cyklach maratonów, co najwyżej pojedyncze występy. Amatorska jazda z lekkim zacięciem sportowym. A moja waga, tak jak już to wspomniałem 75kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Zadbanych Crossmaxów za 1000zł nie kupisz. Nasuwają mi się pytania, czym jest spowodowany brak piast np typu DT370 pod vki ? Ależ oczywiście, że są, napisz do dystrybutora http://skleprowerowy.pl/www/artykul/4148/DT.Swiss/ Jeśli tak bardzo zależy Ci na zbiciu wagi, proponuję taki zestaw: piasty p/t: Novatec NT-A141/NT-F742 obręcze: Mavic xc717 szprychy: Sapim laser nyple: alu Waga ~1510g, cena ~830zł + zaplot, przy czym wytrzymałość pozostaje wciąż na wysokim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Co do kół to widziałbym bym to mnie więcej tak : Obręcze Equalizer 21 ok.400g x2 , dwie to koszt 168zł Szprychy DT Revolution 64sztuki , 280g , 200zł Nyple Dartmoor 64sztuki , 18g , 30zł Piasty http://allegro.pl/piasta-tyl-boplight-race-32-otwory-i1430250590.html ok.230g bez zacisku , 130zł Na przód to samo tylko akurat nie ma na allegro. ok.80g , 100zł Łączny koszt :628 zł i 1408 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Tylko jedna rzecz wydaje mi się dziwna w obu propozycjach.. To są piasty szosowe. Mimo iż nie startuję regularnie w maratonach, to zdarza mi się wyskoczyć w teren i poszaleć. Składając takie koła, miałbym jednak obawy, czy to się za rogiem nie rozleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Kumpel poprzedni sezon przejeździł na Ultegrze (z przodu oczywiście ). Startował m.in. na Scandii i Mazovii. Piasta trzyma do dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.