Skocz do zawartości

[kaseta] co to?

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

przejeździłem na nieznanej mi kasecie ponad 10tyś km, do tego przejęłem ją używaną, więc jej przebieg może dochodzić do 12tyś km i interesuje mnie jej marka dokładniejsza, z danych technicznych

-7 rzędów

-przełożenia 13-30

i foto nakrętki, może ktoś rozpozna

NAKRĘTKA

i całości

całość

Napisano

Skromnie mówiąc z metalurgii ciemny nie jestem ale pierwszy raz w życiu słyszę o stali IG czy HG.

To są standardy łańcucha HG - HyperGlide, IG - Interactive Glide; istnieje jeszcze UG - UniGlide.

• Mod Team
Napisano

Przecież na nakrętce jak byk pisze - HYPERGLIDE co daje nam pewność że to Shimano, dalej mamy tylko numer patentu oraz cyfrę 13 jako oznaczenie najmniejszej zębatki. Dalej można gdybać i dodać sobie ideologię że to pewnie XT skoro tak dużo przejechała. Jeśli jest to dla Ciebie ważne to powinieneś zwrócić uwagę na charakterystyczny złoty kolor na nakrętce - dość nietypowy w "siódemkach", może to jest jakiś trop.

Napisano

przejeździłem na nieznanej mi kasecie ponad 10tyś km, do tego przejęłem ją używaną, więc jej przebieg może dochodzić do 12tyś km i interesuje mnie jej marka dokładniejsza, z danych technicznych

-7 rzędów

-przełożenia 13-30

i foto nakrętki, może ktoś rozpozna

NAKRĘTKA

i całości

całość

Popatrz na schematy, na zdjęcia, opisy. Coś powinno Ci się wyjaśnić.

http://www.fa-technik.adfc.de/Hersteller/Shimano/CS.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...