MMMAAACCC7 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 przejeździłem na nieznanej mi kasecie ponad 10tyś km, do tego przejęłem ją używaną, więc jej przebieg może dochodzić do 12tyś km i interesuje mnie jej marka dokładniejsza, z danych technicznych -7 rzędów -przełożenia 13-30 i foto nakrętki, może ktoś rozpozna NAKRĘTKA i całości całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomalczak Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Na pewno SHIMANO, model prawdopodobnie HG70 produkowane od bodajże 1996r. Podchodziła pod grupę LX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Popieram przedmówcę, to na 100% Shimano. Niewykluczone jest to, że ta kaseta może też być ze stali IG a nie HG. Miałem podobny problem i poruszyłem to w tym temacie : http://www.forumrowerowe.org/topic/81092-kaseta-shimano-jaki-to-model/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GozDD Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Skromnie mówiąc z metalurgii ciemny nie jestem ale pierwszy raz w życiu słyszę o stali IG czy HG. To są standardy łańcucha HG - HyperGlide, IG - Interactive Glide; istnieje jeszcze UG - UniGlide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 31 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Przecież na nakrętce jak byk pisze - HYPERGLIDE co daje nam pewność że to Shimano, dalej mamy tylko numer patentu oraz cyfrę 13 jako oznaczenie najmniejszej zębatki. Dalej można gdybać i dodać sobie ideologię że to pewnie XT skoro tak dużo przejechała. Jeśli jest to dla Ciebie ważne to powinieneś zwrócić uwagę na charakterystyczny złoty kolor na nakrętce - dość nietypowy w "siódemkach", może to jest jakiś trop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 przejeździłem na nieznanej mi kasecie ponad 10tyś km, do tego przejęłem ją używaną, więc jej przebieg może dochodzić do 12tyś km i interesuje mnie jej marka dokładniejsza, z danych technicznych -7 rzędów -przełożenia 13-30 i foto nakrętki, może ktoś rozpozna NAKRĘTKA i całości całość Popatrz na schematy, na zdjęcia, opisy. Coś powinno Ci się wyjaśnić. http://www.fa-technik.adfc.de/Hersteller/Shimano/CS.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.