n4k5 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam forumowicze :-) Kilka dni temu kupiłem Talas'a na QR15 i będę potrzebował kółka na przód pod tarcze. Rower coraz bardziej idzie w kierunku AM, niż Tour/Trail dlatego dobrze by było aby było wytrzymałe oraz wiadomo.. w miarę lekkie (~800g). Pieniędzy, których nie mam na zakup tego koła to około 600 zł Dobrze by było aby zakupy odbyły się w CRC z racji obniżek, darmowej wysyłki i zaplotu. Zestawy o jakich myślę to : 1. Hope Pro 2 15mm vs. Nuke Proof Generator 15mm, Mavic XM719, DT Competition 2.0-1.8 2. Hope Pro 2 15mm vs. Nuke Proof Generator 15mm, Mavic XM819 (ciut lżejsza i UST), DT Competition 2.0-1.8 3. Hope Pro 2 15mm vs. Nuke Proof Generator 15mm, ZTR Flow, DT Competition 2.0-1.8 Kilka pytań, które się nasuwają: a) Czy faktycznie lepiej brać piastę na 15mm czy jednak 20mm i dać przelotki? Czy do XM719 brać taśmę Velox oferowaną w CRC przy customowym kółku czy zaopatrzyć się w coś lokalnie? c) Warto wybrać nyple pro-lock czy odpuścić? (z teco co czytałem to różnie bywa z ich wspaniałością) d) Czy tworząc customowe kółko w CRC można wybrać kolor jak i rodzaj nypli? (np. przez e-mail, na liście wyboru są tylko czarne pro-lock) e) A może jakieś fabryczne kółko do 600zł? Z góry dzięki za pomoc, pozdrówka :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Jak dla mnie obręcz XM819 , solidna i UST więc możesz nie stosować żadnych taśm uszczelniających, a kiedy zakładasz dętkę nie musisz stosować opaski. Mam taki zestaw na piaście DT 340 + competition + XM819 - solidne kółko. Co do piasty, bez przesady piasta 15mm w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.