eloo Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Moim zdaniem jednak warto zainwestować w rower z Dyna-Sys. Zalety 10rz. są głównie takie jakie podał kolega Jacobsen, ale tak jak piszesz za 2-3 lata dopracują tą technologię i bedzie ona wtedy tak popularna jak dziś 9rz., w związku z czym bedzie wtedy trudno o osprzęt dobrej klasy na 9rz., więc bedąc na Twoim miejscu wybrałbym rower z Dyna-Sys choćby dla tego,że w przyszłości zaoszczędzisz na wymianie napędu Przez ten czas jak napisałeś 2-3lata zajeździ ten napęd już kilka razy i kilka razy bedzie musiał wymienić. Kupując 10rz wyda teraz i przy kazdej wymianie więcej w zamian zyskując tylko inne zestopniowanie kasety no i niby jeden bieg gdzieś po środku.
Krzysiek10 Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 eloo, w sumie może być tak jak piszesz, ale za kilka lat i tak trzeba bedzie wymienić napęd na 10rz. bo na pewno będzie to popularne (albo i nie ) tak jak dziś 9rz.
Romero Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Znasz moja opinie na temat tych rowerków dyna sys to przyszłość, chociaż za 2 lata mogą już być kasety 11 zobaczymy w praktyce jak to się sprawuje, póki co brał bym 9- takie jest moje zdanie pochwal się jak kupisz pozdrawiam
hunter07 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Napisano 16 Lutego 2011 ok a więc nastał czas zakupu i wybrałem Cuba LTD PRO 2010 ( udało mi sie jeszcze znaleźć w ciekawch kolorach ) http://allegro.pl/cube-ltd-pro-white-metal-blue-2010-dpd-gratis-i1456645836.html wiadomo były plusy i minusy ale wybrałem go ponieważ cena 3k jest dobra za model 2011 juz wychodzi 4k a tak naprawdę tylko jest 10rz przerzutka i lżejszy, budżet był 4k a wiec ten tysiac co został chce przeznaczyc na pedały i buty spd. wahałem sie nad modelem Cube LTD RACE ale z tego co mówiliście nie ma aż tak dłużych roznicy a te 800g roznicy moze uda mi sie lekko zniwelować wymieniając pedały dziekuje wszystkim za porady
hunter07 Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Panowie red alert !! nagła sytuacja mnie dopadła ponieważ w czwartek byłem w sklepie i gosc powiedizal ze cube ltd pro bedzie we wtorek wiec chce go kupic....ale... zaproponował mi ( jego zdaniem ) lepszy model a mianowicie cube ltd team , dlatego prosze o szybką porade czy przystapic na jego propozycje? tutaj zamieszczam porównanie http://www.bikekatalog.pl/2010/system/compare/rowery/index/ wagowo jest petarda cenowo średnio, rozni sie tak naprawdę tylko widelcem i od razu 1,5kg mniej ??? prosze o szybka pomoc mozecie mi jeszcze powiedizec dlaczego ten rower http://www.bike-center.pl/index.php?p4071,cube-ltd-cc-2010 jest podobno rewelacyjny ( juz przejzalem pare artykułow ) a jest ciezki jak cholera?? skoro juz ma tak dobry sprzet to co mozna w nim zmienic zeby byl lzejszy?? troche bzdura dla mnie.
arek_wro Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Twój link nie działa. Ale jeżeli piszesz o tym: http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/836/Cube.Ltd.Team/ to jego waga to kompletna bzdura. Nie patrz się na to co piszą sklepy i inne strony, skoro nie są konsekwentne nawet co do geometrii (572 vs. 583 mm górnej rury w poziomie dla rozmiaru 18). Najlepiej niech ci zważą rower, teraz praktycznie każdy porządny sklep rowerowy ma wagę. LTD CC wygląda osprzętowo najlepiej. Ale na twoim miejscu i tak zacząłbym od przymiarki do ramy.
hunter07 Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 ten link to był porownanie cube ltd pro ( tego ja chce kupic ) vs cube ltd team ( tego koles mi polecał ) a co do tego cc to nie wiem dlaczego jest taki ciezki skoro jest w nim juz wysokiej klasy osprzet, wiec w takim razie co trzeba wymienic by zbic na wadze jak juz ma najlepsze czesci.
Romero Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 http://www.bike-center.pl/index.php?p4071,cube-ltd-cc-2010 ten ma inna ramę, cięższa sporo od ram PRO czy TEAM-a i to prawdopodobnie z tego ta różnica team ma recona, fajniejsze hamulce Twoj wybór ale jak Cie stać to bierz teama
arek_wro Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Nie sugerowałbym się tymi wagami, bo widać na gołe oko, że coś się nie zgadza. CC ma lżejszy osprzęt niż pro i team, więc będzie od nich lżejszy. Moim zdaniem CC waży pod 12 kilo, a nie prawie 13. Ale zawsze najlepiej poprosić sklep o zważenie i podanie realnej wagi.
Romero Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Zobacz w testach, ta rama waży ponad 2 kg a reszta wagi sam nie wiem z czego może wynikać ale wątpię żeby zawyżali wagę
arek_wro Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Ale w takim razie wersje team i pro będą jeszcze cięższe. Sporo cięższe niż to co jest napisane w ich opisach. Dlatego jak napisałem najlepiej poprosić o zważenie roweru. A rama faktycznie ciężka, i do tego geometrycznie nie każdemu może leżeć jeżeli ma służyć do ścigania. Sugerowałbym najpierw przymiarkę.
Romero Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Ale i tak myślę że CC będzie najcięższy z nich wszystkich mimo napędu XT ;P Tez myślę że koledze zważą poszczególne modele. Teoretycznie najcięższy jest CC, to jak team i pro mogą być jeszcze cięższe?
arek_wro Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Nie zauważyłem twojego wcześniejszego posta i przeoczyłem fakt, że CC ma inna ramę. Ale i tak te wagi są jakieś lewe. Nie wierzę w 10,8 kg w przypadku wersji team.
hunter07 Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 to nic mi nie pozostaje mi jak pojsc do niego i kazac mu po kolei wieszac rowery na wadze sie okaze czy to jedna wielka sciema, czy cos jest nie tak no bo jak mozliwe zeby cube cc z super lekkim osprzetem wazyl wiecej niz stosunkowo gorsze osprzetowo pro i team..... troche w tym logiki nie ma , oby jutro sie wyjasniło. bo gdyby faktycznie team ważył te 10,8 kg to go biore z miejsca bo cube pro wazy ok. 12,5 wiec jest roznica a w osprzecie to chyba tylko amor co nie?
arek_wro Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Nie ma takiej opcji żeby ważył 10,8 kg. Na stronie cube'a dla tegorocznego modelu podają 12,1 kg. A CC ma po prostu ciężką ramę.
Rulez Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Nie no, na stronie Team waży 10,8 kg ... w rozmiarze 14" bez pedałów ... a ile waży faktycznie
hunter07 Napisano 22 Lutego 2011 Autor Napisano 22 Lutego 2011 no dzis poszedlem szczesliwy po rower by kupic ale niestety dopiero o 13 mieli dostawe i składali rowery więc jutro ide.....aleee....czekajac i ogladajac rumaki w sklepie wpadł mi w oko ten model http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=51628&scid=1000&scname=Rowery+g%C3%B3rskie przyznaje ze nigdy nie brałem go pod uwage. moze ktos powiedziec mi o osprzecie i czy warto go wziasc zamiast cube ltd pro/team ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.