Earl Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 J7 to bardzo mocny hamulec ? To raczej zwykły przeciętniak . j3 vs j7 , wygrywa bezapelacyjnie j7 . Moc ma większą , choć tu dużo zależy od klocków , jednak ta czerwona regulacja to bardzo przydatna sprawa . Pozatym nie wiem dlaczego właściciel ma odrazu skracać przewody , może jeździć z dłuższymi , na pewno w niczym to nie będzie przeszkadzać , waga może minimalnie do góry skoczyć i tyle . Sugerujesz, że J7 jest przeciętny? Ja śmiem w to wątpić, no ale na hope np. nie jeździłem. J3 to padaka, to wiadomo od zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Sugerujesz, że J7 jest przeciętny? Ja śmiem w to wątpić, no ale na hope np. nie jeździłem. J3 to padaka, to wiadomo od zawsze. j7 to padaka w sile przy Saincie 810 czy Codzie , a już nie mówie o Hope 6 mono TI lub Gustavie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Saint ma 4 tłoczki, na hope się nie znam. Gustaw to chyba jeden z mocniejszych hebli które znam. A czy przypadkiem Code nie ma podobnej/takiej samej klamki jak w Juicy? Co do Sainta, to marzenie. Super hamulec, ale mam takie wrażenie, że klamka z Sainta jest taka sama jak XT. Tylko, że pewnie są zrobione z innych materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Narzekacie. Dobrze przeserwisowany Juicy 7 z klockami Nuke Proof Enduro i tarczą G3CS jest niemal tak silny jak Saint 810 z tarczą 203. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek1994r3 Napisano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 co do rozmiaru tarczy to z przodu przez jakis czas musi zostac 160 poniewaz piasta ma mocowanie center lock, a jesli chodzi o tył to nie wiem nawet czy zmiesci sie tam 203 a innej tarczy nie bede miał. Teraz juz odrzucam te j3, pojawia sie za to taka opcja :używane elixir 5 czy uzywane j7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Jak w dobrej cenie i w dobrym stanie to bież elixiry Naprawdę świetna siła hamowania, ale nie miałem porównania do j7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 "Używane" to bardzo elastyczne określenie... Hamulce mają jakieś trwałe uszczerbki na zdrowiu, czy po wymianie paru części eksploatacyjnych będą jak nowe? IMO z twoimi 57kg 160'ka z przodu wystarczy. Ciężsi zawodnicy jeżdżą z takimi tarczami. Z tyłu koniecznie musisz wymienić tarczę. Najsensowniej na 160'kę również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ktoś wspomniał o j5, napisałem Ci moją ofertę na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.