Skocz do zawartości

[Hamulec] Avid juicy - nowe 3 czy używane 7

misiek1994r3

Rekomendowane odpowiedzi

J7 to bardzo mocny hamulec ? To raczej zwykły przeciętniak .

j3 vs j7 , wygrywa bezapelacyjnie j7 . Moc ma większą , choć tu dużo zależy od klocków , jednak ta czerwona regulacja to bardzo przydatna sprawa .

Pozatym nie wiem dlaczego właściciel ma odrazu skracać przewody , może jeździć z dłuższymi , na pewno w niczym to nie będzie przeszkadzać , waga może minimalnie do góry skoczyć i tyle .

Sugerujesz, że J7 jest przeciętny? Ja śmiem w to wątpić, no ale na hope np. nie jeździłem. J3 to padaka, to wiadomo od zawsze.

Saint ma 4 tłoczki, na hope się nie znam. Gustaw to chyba jeden z mocniejszych hebli które znam. A czy przypadkiem Code nie ma podobnej/takiej samej klamki jak w Juicy?

Co do Sainta, to marzenie. Super hamulec, ale mam takie wrażenie, że klamka z Sainta jest taka sama jak XT. Tylko, że pewnie są zrobione z innych materiałów.

co do rozmiaru tarczy to z przodu przez jakis czas musi zostac 160 poniewaz piasta ma mocowanie center lock, a jesli chodzi o tył to nie wiem nawet czy zmiesci sie tam 203 a innej tarczy nie bede miał. Teraz juz odrzucam te j3, pojawia sie za to taka opcja :używane elixir 5 czy uzywane j7?

"Używane" to bardzo elastyczne określenie...

Hamulce mają jakieś trwałe uszczerbki na zdrowiu, czy po wymianie paru części eksploatacyjnych będą jak nowe?

IMO z twoimi 57kg 160'ka z przodu wystarczy. Ciężsi zawodnicy jeżdżą z takimi tarczami. Z tyłu koniecznie musisz wymienić tarczę. Najsensowniej na 160'kę również.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...