Chaosek Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Witam. Od sezonu jestem posiadaczem owego kasku, posiadam rozmiar uniwersalny 54/61 w przypadku mojej małej głowy, regulacje mam ustawione na najciaśniejszą, wszystko wyregulowane paskami i trzyma się świetnie na głowie. Kask jest przeznaczony na szosę, jednak ja używam go do mtb i nie widze przeciwskazań do tego jeśli komuś nie przeszkadza brak daszku. Kask we wrześniu uratował mi czaszkę, możliwe że życie, gdyż przy upadku przy dużej prędkości w lesie uderzyłem głową w wystający korzeń, i dzięki temu nabrał on wgniecenia w skorupie co na razie mi nie przeszkadza w jego użytkowaniu jednak myśle nad wymianą bo w końcu jest to uszkodzenie. Cena jaką dałem za ten kask to 100zł, udało się można powiedzieć w pewien sposób z tą ceną. Nie mam odniesienia co do innych kasków, ponieważ poprzedni to był jakiś marny kellys, ale kask ma przedewszystkim ratować głowe i być wygodny. Posiada on 20 otworów wentylacyjnych, głowa jest dobrze wentylowana. Wg. producenta waży on około 230-260g, nie mam wagi więc nie moge podać konkretnej wagi ale jest lekki. Tą skorupe mogę śmiało polecić, w razie jakichkolwiek pytań dotyczących jej prosze walić śmiało. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez Chaosek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Wymien natychmiast kask na nowy! Po za wgnieceniem, ktore widzisz prawdopodobnie cala konstrukcja ulegla zniszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 McWolf dobrze mówi. Kaski projektowane tak, by pochłaniana energia rozkładana była na jak największą część skorupy. Przy kolejnym uderzeniu, nawet w inną jego część, kask nie będzie tak dobrze chronił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaosek Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 na razie jeżdzę tylko na trenażerku więc spokojnie a za kaskiem już się oglądam : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi