premier2 Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Zastanawiam się nad sensem założenia czegoś takiego: Ma to zabezpieczać łańcuch przed wciąganiem przez korbę, co się zdarza, przy długotrwałej jeździe w błocie. Niestety strasznie mało informacji na ten temat znalazłem, zwłaszcza jak to się sprawdza w praktyce. No i znalazłem tylko 1 sklep, który ma to w swojej ofercie: Cambriabike - robił ktoś tam zakupy? Jest jeszcze inny wynalazek: Akurat to zabezpiecza przed spadaniem łańcucha, ale też jestem ciekawy, jak się spisuje w praktyce...
rastatajm Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Coś mi się kojarzy, że ten drugi patent daje radę w tylko przy dwóch blatach i jest stosowany w szosówkach i przełaju.
premier2 Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Napisano 30 Stycznia 2011 widziałem też na rowerze z 3-ma blatami, wyglądało, że daje radę. Ale najbardziej zależy mi na informacjach o patencie z pierwszego zdjęcia.
1415chris Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Jest jeszcze cos takiego, tzn bedzie w polowie lutego Wiecej informacji: http://www.bikerumor.com/2011/01/25/tomac-k-edge-anti-chainsuck-guard-coming-february-15/
premier2 Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Napisano 30 Stycznia 2011 Tak, widziałem to. Orientujesz się, jak wygląda montaż tego ustrojstwa w przypadku suportu press-fit? Obawiam się, że może to nie zagrać...
1415chris Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Zakladam do szosy "anti chain suck" urzadzenie. Maly przeglad tego co jest dostepne na rynku, moze komus sie przyda. K-Edge 10g Rotor 6g Far Near 5.6g Anti-Schleck device BTP 3g
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.