TaZ Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Witam szanownych kolarzy. Obecne Aliumki uznawane są powszechnie za pedały bardzo dobre. Chciałbym się dowiedzieć czy to samo tyczy się Timeów, które są na poniższych zdjęciach. Poza tym, czy ktoś orientuje się który to rocznik? Na pewno są sprzed roku 2008 i być może są z 2000, ale nie jest to pewne. Proszę o pomoc w rozpoznaniu, ponieważ byłyby to moje pierwsze SPD i nie chciałbym się zabić Do jednego ze zdjęć jestem zmuszony wrzucić sam link ponieważ waży aż 193KB: http://lh6.ggpht.com/Kevin.Rants/SAVmzHvEpjI/AAAAAAAABlY/AnHO8oJl8Mk/s800/IMG_2968.JPG Pozdrower TaZ
bodziekk Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 To poprzedni model Aliumów. Produkowany chyba do 2003, nie wiem od kiedy. Na pewno dadzą radę Sam mam takie z 2003 roku, szacunkowy przebieg 25 tys. km i dalej jeżdżą.
TaZ Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Napisano 30 Stycznia 2011 . Jakie zalety ma nowy model w porównaniu ze starym (ze zdjęć)?
bodziekk Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Nowsze są parę gram lżejsze. Poza tym lepiej się kręcą - ale nie wiem, czy łożyskowanie jest inne. Stare kręcą się dość kiepsko nawet prosto ze sklepu, co w niczym nie przeszkadza, a co ważniejsze - moje mimo takiego przebiegu we wszelkich warunkach, sporadycznego mycia karcherem, różnych kąpieli w strumieniach, wcale nie kręcą się zauważalnie gorzej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.