Skocz do zawartości

[Klocki hamulcowe] Avid juicy 5 .

SprzedamROWER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , tylny hamulec piszczy przy mocniejszym wciśnięciu hamulca , więc zakupiłem nowe klocki i chcąc zaoszczędzić , chcę je zmienić na własną kieszeń :)) Więc proszę Was o pomoc w demontażu jak i w montażu :) . Szukałem ale nic nie znalazłem :) Pozdrawiam !

• Mod Team
Napisano

Najwygodniej jest to zrobić poprzez zdjęcie hamulca. Odkręcasz dwie śrubki trzymające zacisk do adaptera. Następnie chwytasz pewnie zacisk, ściskasz klocki tak żeby się zetknęły i ciągniesz do siebie. Muszą wyjść.

Napisano

No okej , nie ma problemu:) . le jeszcze popróbuje , ściskam je tak żeby były ściśnięte , i ciągnę do siebie ale nic z tego.. ;/ i zauważyłem , że z 2 strony jest jakieś coś to te klocki trzyma .

Napisano

Wyciągasz koło, zacisk jest pusty bez tarczy, chwytasz jeden klocek, lekko odginasz w stronę przeciwnego; to samo robisz z drugim i wyciągasz razem z tym takim pałąkiem sprężynującym.

Analogicznie wkładasz klocki z powrotem.

Napisano

Tyle to wiem. Ale co zrobić jak nie chce wyjść? Próbowałem oba na raz, pojedynczo i nic. Może od drugiej strony wsadzić coś do tej dziurki gdzie jest jakaś metalowa blaszka aby podważyć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...