SprzedamROWER Napisano 29 Stycznia 2011 Napisano 29 Stycznia 2011 Witam , tylny hamulec piszczy przy mocniejszym wciśnięciu hamulca , więc zakupiłem nowe klocki i chcąc zaoszczędzić , chcę je zmienić na własną kieszeń ) Więc proszę Was o pomoc w demontażu jak i w montażu . Szukałem ale nic nie znalazłem Pozdrawiam !
Mod Team Pixon Napisano 29 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 29 Stycznia 2011 Najwygodniej jest to zrobić poprzez zdjęcie hamulca. Odkręcasz dwie śrubki trzymające zacisk do adaptera. Następnie chwytasz pewnie zacisk, ściskasz klocki tak żeby się zetknęły i ciągniesz do siebie. Muszą wyjść.
SprzedamROWER Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Napisano 29 Stycznia 2011 Chodzą na lewo i prawo ale wyjść nie chcą .
Mod Team Pixon Napisano 29 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 29 Stycznia 2011 Z opisu widzę, że jesteś z Łodzi. Podjedź jutro po 15 do decathlonu, zrobię Ci to za darmo na miejscu.
SprzedamROWER Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Napisano 29 Stycznia 2011 No okej , nie ma problemu:) . le jeszcze popróbuje , ściskam je tak żeby były ściśnięte , i ciągnę do siebie ale nic z tego.. ;/ i zauważyłem , że z 2 strony jest jakieś coś to te klocki trzyma .
Fludi Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Może trochę manual ze strony SRAM'a Ci pomoże, chociaż bardzo skrótowo to akurat potraktowali w porównaniu do tego jak przykręcić klamkę do kierownicy... http://www.sram.com/_media/techdocs/JuicyCarbon7and5_English.pdf
SifoDyas Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 A pochwalisz się jak? Mam dokładnie ten sam problem. Chciałem ściągnąć z czystej ciekawości a tu ani myśli wyjść.
Fludi Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Wyciągasz koło, zacisk jest pusty bez tarczy, chwytasz jeden klocek, lekko odginasz w stronę przeciwnego; to samo robisz z drugim i wyciągasz razem z tym takim pałąkiem sprężynującym. Analogicznie wkładasz klocki z powrotem.
SifoDyas Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Tyle to wiem. Ale co zrobić jak nie chce wyjść? Próbowałem oba na raz, pojedynczo i nic. Może od drugiej strony wsadzić coś do tej dziurki gdzie jest jakaś metalowa blaszka aby podważyć?
Fludi Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Ją też trzeba wyciągnąć, bo jest ona swego rodzaju klipsem, który trzyma klocki. Co by to one nie wypadły z zacisku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.