robercik1904 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) DMT WATT Cena: 529zł Czas użytkowania: 4 miesiące Dane techniczne modelu który posiadam: -Rozmiar: 45 -Kolor: Srebrno-Żółty -Waga: 849g -komfort stóp kolarza -Cholewka wykonana z lekkich i trwałych włókien monolityczna, pozbawiona szwów. -Liczne i duże otwory zapewniają stopie bardzo dobrą wentylację. -Przezroczyste wzmocnienie z przodu buta chroni palce przed uderzeniami oraz zwiększa trwałość i wytrzymałość cholewki. -Sztywne wzmocnienie na pięcie polepsza dopasowanie oraz chroni przed uderzeniami -Zapinane na klamrę oraz dwa rzepy -Zintegrowanie klamry ze wzmocnieniem wokół pięty pozwala w komfortowy sposób unieruchomić stopę w wewnątrz buta. -Agresywny bieżnik buta. -Bardzo sztywna i lekka podeszwa z włókien karbonowych. -Możliwość montażu kolców pozwala na uzyskanie dodatkowej przyczepności. Wygląd: Opis Użytkowania: Buty służą do ścigania głównie Maratony oraz XC a także treningi. Wcześniej jeździłem w Shimano, może nie warto porównywać bo o dużo niższy model, ale watty są szersze i o wiele wygodniejsze. Co do podeszwy to gdy je pierwszy raz założyłem byłem wniebowzięty co do sztywności - normalnie kosmos!! Sztywność cholewki,także rewelacja, buty się nie odkształca i ma taki sam kształt jak gdy je kupiłem, czubek wzmocniony przezroczystym materiałem, jak dla mnie rewelacja, zachowuje super wygląd i estetykę. But jest wykonany z jednej części materiału, tak jak już kolega wcześniej wspomniał brak szwów. Na trenażerze jeżdżę bez skarpetek, a wentylacja cud miód wszędzie w bucie masz dziurki, nawet w języku :] Co do zapięć to noga ani drgnie, klamra trzyma tak mocno, że but klei się do stopy jakby był odlany, to samo rzepy - bardzo mocno trzymają!!! Mycie to bajka, po błotnym treningu czy wyścigu but wstawiam do wanny i w 2 min buty lśnią się jak nowe!! Wycieram szmatką i co buty są suche i znów można jeździć co w przypadkach innych butów jest niemożliwe ;] Minusami może być gruby język na samej górze tak zwany kołnierzyk który nie zawsze układa się idealnie i może uwierać w stopę, ale jak się opatentuje sposób to już ten problem znika, oczywiście zależy to od kształtu stopy, ja np. mam tak tylko w prawej nodze. No i to tyle na temat mojej opinii Watów i marki DMT, na pewno kolejne buty będą z tej samej firmy ale szybko ich nie zmienię bo według opinii są długowieczne Pozdro, Robert Ocena 10/10 Polecam!! Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez safian Poprawki ort. + int. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Wie ktoś gdzie w naszym kraju mogą mieć te buty w rozmiarze 44 lub X-Ride? Niestety nie mogę już znaleźć w tym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 http://canalsportowy.pl/buty-mtb-watt-srebrne-roz-44.html sam tam zamawiałem, wszystko odbyło się bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Cześć, zakupiłem sobie wczoraj te buty. Mam tylko dwa pytania. Gdzie na tych butach mogę znaleźć informację, że jest to model watt? A druga sprawa: czy Wy jak zaciągacie klamrę, to też na ostatni ząbek i nie zostaje żadnego zapasu? Bo jeszcze mógłbym trochę ścisnąć, ale niestety paska brakuje. Macie może jakieś sposoby na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Watt wygląda jak Watt Reflex to taki Watt bez klamry. jest też but wyglądający jak Watt ale z podeszwą z innego materiału-nie dojrzysz na niej faktury carbonu jako użytkownik Reflexów muszę napisać że to buty szosowe ale ni mam czasu się rozpisywać. no i bardzo niewygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Jeśli obecnie mam buty rozmiar 47 Shimano, to DMT też powinny być 47 czy może odpowiedni będzie inny rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 na pewno nie będzie 46. Ja miałem shimano 47 i teraz mam DMT 46 nówki do sprzedania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi