filip1989 Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Witam! Chciałbym, abyście rozwiali moje wątpliwości w temacie zakupu nowego roweru. Waham się pomiędzy dwoma modelami Scotta: Sub 40 i Sportster 60. Najczęściej poruszam się po szosie, wycieczki długości ok. 80 km. Jednak od czasu do czasu poruszam się również rowerem po mieście. Rzadko zdarza mi się jeździć leśnymi ścieżkami. Nigdy nie miałem do czynienia z geometrią ramy, jaką posiada Sub 40, więc nie wiem jak sprawdzi się przy dłuższych wycieczkach. Jeżeli tak, to czy warto dołożyć 300 zł na lepszy osprzęt, który ma rower miejski. Ważne dla mnie są; sztywność ramy, nieamortyzowany widelec oraz niska waga. Który z modeli wybralibyście na moim miejscu? Może macie jakieś ciekawsze propozycje? Górną granicą jest cena Suba 40 (1690 zł) Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam Mat.
Darek14 Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Nie wiem jaki bym wybrał rower na Twoim miejscu. Wiem natomiast, że -przy założeniach, które podałeś- ja wybrałbym Suba. Ma nieco wyższą główkę ramy dzięki czemu będzie wygodniejszy na dłuższych trasach i jest o 0,5 kg lżejszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.