MieszkoI Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witajcie, Od dawna chciałem sprawić sobie rower szosowy. Interesowałem się rowerami marki Scott (model s30), ale niedawno natknąłem się na taką ofertę - Bulls Desert Falcon 1 z 2010r. przeceniony z 4400 zł na 3600zł . Na stronie www.rower.com.pl. Warto kupić ten rower? Jest cały na Ultegrze podczas gdy Scott to przewaga Tiagry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Moim zdaniem warto. Korba 3rz trochę razi, chociaz ogólnie gossamer jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 3700 za nowy rowerek na ultegrze, wiec na pewno warto. Ramka troche ciezkawa, dlatego taki troche 'klocek' z niego;) Konkurencja na ultegrze bedzie na pewno 0,5-1kg lzejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Konkurencja będzie lżejsza ale droższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MieszkoI Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dzięki. Wasze komentarze zachęciły mnie i zamówiłem ten model tylko że z 2011r. o 100 zł drożej. Według http://www.bulls.de/modelle/road/desert-falcon/desert-falcon-1.html nowy model waży 8,7 kg. Potraficie oszacować ile waży sama rama? Jest naprawdę taka ciężka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Aż taka ciężka nie będzie, przypuszczam że mieści się w przedziale 1400-1600g(mój dawny Cube ważył 1570, Bulls będzie podobnie ważył). Ciężka jest korba i widelec, jednak tym nie ma sie co przejmować. Nie ma sensu zmieniać nowych części ze względu na parę g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.