karczulionio Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 Witam! Ostatnio składałem kółko, obręcz mavic, piasta author i miały być szprychy dt champion. Kółko odebrałem, ogólnie spoko, ale teraz patrze, a na szprychach napisane jest SAPIM, zastanawiam się, czy mnie orżnęli, czy określenie dt champion to jakiś synonim, pasujący do marki sapim? Jak to jest? Zauważyłem też jeszcze jedną ciekawą rzecz. Szprychy mają 2 długości, te od strony bębenka piasty są krótsze, i zarazem bardziej prostopadłe do osi piasty, a z drugiej strony są jakieś 2-3 mm dłuższe, tak ma być?
Mod Team Lookas 46 Napisano 27 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 27 Stycznia 2011 czyt. orżnęli Cie Przy czym nie wiadomo na czyją korzyść to rżnięcie bo Sapim to nazwa firmy jak DT, a nie konkretnego modelu szprychy (jak champion/ revolution etc).
Mod Team sznib Napisano 27 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 27 Stycznia 2011 To że szprychy mają różne długości jest jak najbardziej normalne. Sapim to też dobra marka, ale rzecz w tym że zapewne wepchnęli Ci tańsze szprychy, więc to raczej nie fair (możliwe też że np. zabrakło DTków, ale w takiej sytuacji powiadamia się klienta).
karczulionio Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Napisano 27 Stycznia 2011 hmmm Witam, błąd z naszej strony, faktycznie nie poinformowaliśmy Pana o innych szprycach. Do zaplatania używamy albo DT Champion które są tańsze bądź zamienników właśnie SAPIM Leder: http://velo.com.pl/produkty/?m=14&pk=%&id=743 Aktualnie danej długości nie było do złożenia kółeczka dlatego pozwolismy sobie użyć troszkę lepszych szprych. Oczywiście nie ma problemu może Pan zwrócić całe koło. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.