Skocz do zawartości

[trenażer] jaki kupić do 600zl?

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

jaki trenażer wybrać do 600zl mieszkam w domu,więc poziom hałasu mnie az tak nie interesuje ale wolałbym żeby nie był za głośny. Głównie pod szose bo mam 2rowery wiec goral tylko na starty szosa do treningu. I gdzie kupić w internecie czy w sklepie?

• 1 miesiąc temu...

W cenie ok 600 (moze kilka zlotych wiecej) spokojnie kupisz Tacx Swing (mocny uklad magnetyczny) lub Tacx Sirius (magnetyczny, nowosc - podobno duzo cichszy od pozostalych Tacx-ow). Oczywiscie mowa o cena w sklepach internetowych bo w realu to trzeba do ceny troche dodac.

• 3 tygodnie później...

Maxxis Xenith, 1,5" i jest idealnie gładka, nie ma nawet rowków odprowadzających wodę. Przedtem miałem Kendę Kontender 1", z nią trenażer działał głośniej.

Dodatkową zaletą opon 1,5" jest możliwość korzystania z trenażera bez dodatkowych adapterów pod koła 26" (piszę na podstawie Tacx'ów) - taka opona ma większą średnicę, i wystarcza regulacja pokrętłem - świetna sprawa, jeżeli ktoś ma drugi rower z kołami 28" (wtedy trenażer pasuje do obydwu) ;)

• 3 tygodnie później...

Mam Swinga ale w Siriusie jest pewnie tak samo. Docisk opony do rolki reguluje się takim pokrętłem:

12wk2.jpg

- jest tam po prostu długa śruba, żeby ustawić precyzyjnie odpowiedni docisk opony. Jeśli opona ma 1,5" czy 2" wystarczy pokrętło. Przy oponie 1" nawet przy maksymalnym podwyżeniu mechanizmu tym pokrętłem brakuje kilku milimetrów, żeby docisnąć oponę do rolki. Dlatego w zestawie są takie adaptery i dodatkowe śruby:

31jl.jpg

- montuje się je do ramy trenażera, a następnie do nich cały mechanizm z rolką. Jest on wtedy wyżej zamocowany i można ustawić prawidłowy docisk opony 1" ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

no tu się podłączę.

\trenażer - rower treningowy. Moje oba kompletne rowery sa ubłocone i ani mi na myśl nie przechodzi aby je w trenażeże montować.......szarpać się i jeszcze buuuczeć w pokoju. Więc planuję zakup roweru treningowego. Oto propozycja, mieszcząca sie w okolicach 600 zł, myślę że całkiem niezła. Jadę do katowic zbadać temat......ale wygląda rowerek całkiem ok..tylko zamontować spd i można śmigać...18 kg koło zamachowe to coś znacznie lepszego niz magnesy...a i ostre koło też się przyad. no i żona pojeździ ;)

oto link:

To ja sie odezwe :D

Chodzi po pierwej o opone- ja kupilem taka za 30 zlociszy, zwykla, plaska w sesie gladka oponka, chyba nawet no name, nie sprawdzalem :D

Zaprzyjazniony sprzedawca mi ja polecil i powiedzial ze wydawanie 70 zl na opony Tacxa to przegiecie i taka spokojnie starczy :D

Co do samego trenazera to zdecydowalem sie na Satoriego, ale to powyzej 600, wiec nei bede sie wypowiadal, co by OT nie robic <choc i tak robie :P> jakby co to na PW :)

A co do roweru- tez nad tym myslalem i doszedlem do wniosku- po co mi rowerek skoro mam rower tylko trzeba wlasnie czegos do pedalowania. No a poza tym glowna cecha na "-" roweru stacjonarnego byly jega gabaryty... Wole co chwile rower znosic ze strychu, rozkladac trenazer i mocowac rower, zeby pozniej szybciutko wszystko poskladac i zeby "sladu nie bylo" niz zagracac sobie pokoj czyms tak malo porecznym jak rower treningowy ;)

Tyle :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...