Skocz do zawartości

[wozenie roweru autobusem ] a turystyka rowerowa?

epza

Rekomendowane odpowiedzi

Przeciętny człowiek ma 21 dni urlopu i pracuje do 65 roku życia. Mundurowi nie są w stanie tego zrozumieć. Jeśli przeciętny człowiek w zimie chce pojechać na narty, to latem może pozwolić sobie na 2-3 tygodnie wyprawy, czyli 1-2,5 kkm. Podróże wg epza to poruszanie się w promieniu max. 1000km od domu, bo dalsza podróż już nie jest wyprawą rowerową i nie zasługuje na miano prawdziwej (bo musi zakładać użycie innego niż rower środka transportu). Mundur na pewno znacznie krzywi myślenie, stąd zasłużone przejście w stan spoczynku i nieograniczony czas na odbywanie prawdziwych podróży rowerowych. Temat idiotyczny.

• Mod Team

Temat idiotyczny.

Nie bardziej niż: co dzisiaj rowerowego zrobiłeś, co ostatnio rowerowego kopiłeś sobie etc. :whistling:

Z tymi podróżami jest taki kłopot, że nie ma na nie czasu. No chyba, że masz taką opcję w pracy, że zarabiasz dobre pieniądze przez 10 miesięcy odkładając sobie po trochu kasę, a później na dwa miesiące bierzesz urlop (część jest to płatny, a częściowo bezpłatny)

Przeciętny człowiek ma 21 dni urlopu i pracuje do 65 roku życia. Mundurowi nie są w stanie tego zrozumieć. Jeśli przeciętny człowiek w zimie chce pojechać na narty, to latem może pozwolić sobie na 2-3 tygodnie wyprawy, czyli 1-2,5 kkm. Podróże wg epza to poruszanie się w promieniu max. 1000km od domu, bo dalsza podróż już nie jest wyprawą rowerową i nie zasługuje na miano prawdziwej (bo musi zakładać użycie innego niż rower środka transportu). Mundur na pewno znacznie krzywi myślenie, stąd zasłużone przejście w stan spoczynku i nieograniczony czas na odbywanie prawdziwych podróży rowerowych. Temat idiotyczny.

Wiec nie badz przecietnym czlowiekim zdobyj sie na wiecej jesli chcesz przezyc swoje zycie tak jak chcesz a nie tak jak ci Telewizja , Rzad , Bank i Twoj pracodawca nakazuje,kujac Cie w kajdany pozyczek ,i zycia na pokaz

Wiadomo ze kazdy musi pracowac ale pozwolmy pracowac cale zycie tym co tego chca ,ja uwielbiam podroze i wszystko co z nimi jest zwiazane

wiec tacy jak ja pracuje na kontrakty

Moj pierwszy kontrakt mialem w Australii i to byla wiza ktora pozwolila mi 3 miesiace pracowac i 3 miesiace podrozowac ,potem juz wiedzialem ,ze nigdy nie wezme pracy tkwz bezpiecznej do smierci

I tak tluke kontrakty przez wiele lat wiec jest wyjscie na to zeby nie byc skutym urlopem 3 tygodniowym

Europa ma otwarty rynek pracy dla Polakow wiec co za problem pracowac rok i rok jechac na rowerze bez potrzeby brania go do autobusu:)

Dla ciebie iditoyczny temat a dla mnie temat na jak urzadzic zycie zeby z niego wziasc jak najdluzsze wyprawy rowerowe

Jesli chodzi o armie to super tu uderzyles ,ja bylem Hippie i wszystko co zwiazane z wojskiem to swiat tkzw skwerow czyli tych co zyja konwencjonalnie

Na zdjeciu doalaczam fotografie jestem 3 od lewej ,myslisz ze takich do wojska brali w tamtych czasach:)

post-113952-0-55366700-1297687723_thumb.jpg

Przeprowadź się na jakieś forum przeznaczone tylko dla sakwiarzy, może cię zrozumieją, chociaż nie jestem tego pewien :icon_wink: Niby dorosły człowiek, a nie potrafi zrozumieć, że praca nie pozwala wszystkim na kilku miesięczne wyprawy, że każdy jeździ jak chce i może zarabiać na swoich książkach jeśli tylko ktoś zechce je wydać :icon_lol:

Jak to było w Dniu Świra? Moja prawda jest bardziej mojsza niż twojsza? :icon_wink:

Wiec nie badz przecietnym czlowiekim zdobyj sie na wiecej jesli chcesz przezyc swoje zycie tak jak chcesz a nie tak jak ci Telewizja , Rzad , Bank i Twoj pracodawca nakazuje,kujac Cie w kajdany pozyczek ,i zycia na pokaz

No jasne, można nie brać pożyczek, mieszkać w noclegowni dla bezdomnych żeby jeździć ile się chce... nie samym rowerem ludzie żyją.

W tym ostatnim poscie sugerowalem , ze sa bardzo atrakcyjne wizy do Australli i latwo je dostac pracujac legalnie 3 miesiace i obwiazkowa przerwa 3 miesiace i znowu do pracy.

Pracy jest duzo ,spotkalem mase studentow, z przerwa ,dziekanka roczna ktorzy tak podrozowali

Powaznie myslalem , ze ten dzial forum jest glownie dla sakwiarzy, dlugi dystans a jesli jest inne zdanie to sugeruje wlascicielom utworzyc sekcje

dla sakwiarzy , choc wydaje mi sie , ze podroze rowerowe to oznacza wlasnie to " bezdomnych na rowerach"

W sumie dobrze zauwazyles ,spotkalem ostatnio goscia z Poludniowej Afryki okolo 2 lata na Rowerze non stop,, ktory mial nawet linki do suszenia bielizny :) w czasie jazdy ,spanie zawsze w krzakach ,normalnie bezdomny i trzeba dodac, ze niektore kraje nie preferuja sakwiarzy bo kazdy z nas omija knajpy , gotujac samemu, hotele itd

Organizowame grupy po 3000€ za osobe z hotelami itd.sa mile widziane

Mysle , ze temat jest juz zamkniety , mialem okazje zobaczyc , uslyszec opinie i ciesze sie bo jeszsze bardziej chce jezdzic dalej i dluzej :)

Poz J

oj takie coś to nie dla mnie:) ja wolę chodzić normalnie do pracy, codziennie być w domu i spotykać się z tymi samymi ludźmi których nie zamieniłbym na nikogo innego:) czas urlopu dopiero wykorzystuje na coś ciekawszego. Chociaż zdarzyło się że do góry brzuchem przeleżałem cały urlop:) ale życie pustelnika to nie dla mnie:)

Czesc Pekee Osiemdziesiat Osiem

Nawet jesli dojdzie do naszego piwnego spotkania to gwarantuje :) ,ze nie bede Cie namawial do jazdy na rowerze jako pustelnik i w dodatku przez cale zycie :no:

Ja to raczej mam hopla bo nawet jak jade po mleko na rowerze to jestem caly szczesliwy ,mnie chyba wyciagneli z brzucha matki z rowerkiem

Ja juz za dwa tygodnie koncze moj kontrakt w Afghanistanie i zatrzymam sie w Polsce ,to jak wyjdzie Tobie czasowo to mozna bedzie sobie pogdac o Twojej wyprawie.

Oczywiscie jest to luzne zaproszenie ,tylko jesli bedziesz mial ochote .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...