Wojt Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 WItam, mam okazję kupić ramę Giant Trance X2 z 2010r. Jest ona w dość atrakcyjnej cenie jak dla mnie. Jest tylko jeden problem. Rama jest w rozmiarze XL! Ja mierzę 186cm może podrosnę jeszcze 2 lub 4cm. Czy taka rama nie będzie za duża. Normalnie powinienem mieć rozmiarówkę 20 cali ale BikeBoar i kilku użytkowników forum pisało że Giant zaniża swoją rozmiarówkę. I oto jest mój problem. Czy ktoś może ma ramę w takim rozmairze i może doradzić. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam
matkell Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 Ja nie widzę problemu, idziesz do sklepu, bierzesz sobie jakiegoś Gianta bo sam musisz stwierdzić czy będzie dla Ciebie dobry
Rulez Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 BB pisał w tym sensie, żeby nie kupować mniejszych niż wychodzi z obliczeń (czyli nie brać 18" kiedy wychodzi 20") - tobie wychodzi 20" i taka będzie najlepsza, 614 mm horyzontalnie to nie jest mała rama O XL radze zapomnieć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.