Skocz do zawartości

[Koła] dla rowerzysty 67kg

Krzysi3kk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślę że podane przez Ciebie będą w sam raz, pod warunkiem że masz zamiar kupić lub posiadasz hamulce tarczowe na Center Lock. Jeśli chodzi o nowe koła to myślę że nic lepszego nie uda Ci się dostać.

Napisano

ewentualnie możesz złożyć sobie koła wg własnego uznania, jakiś czas temu był podobny temat do 300zł więc możesz tam znaleźć informacje, ja osobiście zgadzam się z senjiro i brał bym te z linku

Napisano

dokładnie, na bikestacji masz o tyle fajnie że można kupić koła w cenie samych komponentów, a jak sam będziesz kompletował to dojdzie Ci jeszcze koszt zaplecenia, który może wynieść za dwa koła od 50-80zł:confused:

Napisano

Jeżeli chodzi o bikestacje to jak najbardziej polecam, poszedłem za radą senjiro i zamówiłem koła dla kumpla, zamówiłem w sobotę wieczoram, a w poniedziałek po południu już miałem je w domu

Napisano

Za 350zł nic raczej nie zwojujesz. Te z linka są ok, pod warunkiem że rozważasz używanie tarcz Center-Look. Jeśli nie, szukaj również jakis okazji na allegro

Napisano

Niczym, no chyba że wagą gdzieś czytałem, że CL są cięższe ale nie jestem w stanie potwierdzić.

EDIT: Jeszcze wyglądem się różniąwink.gif

Napisano

Korpus piasty jest całkowicie inny, poza tym zdaje mi się że tarcze są sztywniejsze (SLX,XT,XTR) i dzięki wielowpustowi bardziej centrycznie dokręcone. Jakby nie było to nakrętka dociska tarczę równomiernie na całej powierzchni, a w standardowych tarczach jest to 6 śrub. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Napisano

Z korpusem sie zgadzam ale jeśi chodzi o równomierny docisk to w obu systemach nie można się czego czepić. Nie wiem czemu ale do mnie bardziej przemawia mocowanie na 6 śrubek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...