Skocz do zawartości

[waga] ramy Unibike Ekspert

sargath

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w temacie, czy zna ktoś wagę ramy Unibika Eksperta 2010?

Dzwoniłem to fabryki w Bydgoszczy i stwierdzam, że obsługa techniczna jest tam na niskim poziomie.

Na pytanie ile to cudo waży, gość odpowiada że ram nie ważą po wyprodukowaniu...???? i że waży około 1700g.

Pytam, bo może ktoś rozbierał ten rower i ważył.

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Dobrze by było gdybyś jeszcze określił rozmiar ramy. Myślę, że waga tej ramy może się wahać od 1750g do 1950g.

• Mod Team
Napisano

Tak mogę, rzucałem trzy razy monetą, po każdym rzucie zapisywałem liczbę oczek.

A tak na poważnie, rama której usiłujesz poznać wagę nie jest sprzedawana osobno. W związku z tym ciężko jest wycelować z jej wagą. Najlepiej rozbierz rower na części i zważ sam.

Napisano

Myślę że użytkownicy Unibike`ów nie liczą każdego gramu w rowerze, ale zajrzyj jeszcze do działu "mania lekkości', może tam coś znajdziesz na ten temat :whistling:

Napisano

Zidentyfikowany - dzięki wielkie

stery ważą 149g więc rama z hakiem 1851g wychodzi

nie.

Rama z samymi miskami sterów (nie całymi sterami) + 2 śrubki koszyka + hak ważą równe 2000g.

Z tego co ja wiem to stery FSA ZS-4 ważą 112g razem z miskami,

Moje stery bez misek ważą 98g, czyli 112g-98g=14g- tyle ważą miski sterów które są w ramie

2000g-14g=1986g, od tego można jeszcze urwać 4g na dwóch śrubkach które miałem w ramie podczas ważenia i wychodzi 1982g - waga ramy 21" z hakiem

Gdzieś się zakręciłem?

Napisano

hej mam pytanko wobec Unibike Evolution 2010 hmm jak mocno ten rower jest rozwojowy na przyszłość ??? czy go polecacie czy moze coś ze stajni Krossa ??? np Level a2 / a4 tu chyba 2009 podobno lepsze od 2010

dzieki

pozdrawiam

Napisano

hej mam pytanko wobec Unibike Evolution 2010 hmm jak mocno ten rower jest rozwojowy na przyszłość ??? czy go polecacie czy moze coś ze stajni Krossa ??? np Level a2 / a4 tu chyba 2009 podobno lepsze od 2010

dzieki

pozdrawiam

zależy co masz na myśli mówiąc o rozwojowości :icon_question:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...