ukaniex Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Przynajmniej z żoną o pralkę kłócił się nie będziesz... w rączkach szorujemy!
Rulez Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Tak, i nie suszyć w suszarce (zapewne chodzi o bębnową)
RufusBiker Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Rowerek super, chociaż malowanie nie w moim stylu (preferuje biel z blue). Apropo karbonu, baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wolno się starzeje, praktycznie wcale. Co powiecie na temat kadłubów nowych Beingów 787. Co po 2 latach będą do wymiany ? hahahhaa
Rulez Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Nowe Boeingi ciągle w fazie prób, zarypiste opóźnienie słaba wróżba
pbubnowski Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 Proszę oto foty tego co was interesowało. Faktycznie przekroje są nietypowe. Fotki znów robione w pokoju przy lipnym oświetleniu. jutro jak pogoda będzię ok to wyprowadzę go na spacer i przegonie troszkę, przy okazji cykne kilka fotek w terenie. Wybaczcie słabą jakość i rozmaite oświetlenie, próbowałem z lampą i bez, ale kompaktem nie zrobię cudu przy sztucznym oświetleniu. pozdrawiam
kunis8 Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 nice:) gratulacje!!! na moim x-controlu też miałem tą litanie nie prać, wyżynać itp... jak widać żabojadom poczucia humoru nie brakuje:)
pbubnowski Napisano 6 Lutego 2011 Autor Napisano 6 Lutego 2011 Artro, wybacz ale nie chce mi się cąłego roweru rozbierac dla zważenia ramy. po sezonie zapewne bedzie w serwise, moze jakies nowe koła sobie sprawie wiec bedzie blizej do rozbiurki całego. wtedy poprosze o zwazenie ramy. Oto fotka z dzisiejszej przejażdżki. NIestety również foto z telefonu wiec kiepska jakość. W tle synka KTM. Też dziewicza przejażdżka, zakupiony za jednym zamachem z Lapierrem. dzięki, pozdrawiam
HkwadratC Napisano 8 Lutego 2011 Napisano 8 Lutego 2011 Rama liczy nie bardziej i nie mniej niż pozostałe komponenty. Po co komuś karbonowa rama jeśli nie ma napędu i kół, które pozawalają w pełni cieszyć się szybką jazdą? Nie lepiej za te 6K kupić rower na identycznej jak karbonowa, raptem 400g cięższej ramie aluminiowej z osprzętem XT/XTR lub X9/X0, rasowym amortyzatorem i dobrymi kołami? Dla mnie sprawa jest oczywista. Teoria o rozbudowywaniu roweru w przyszłości jest o kand dupy potłuc bo jak ktoś planuje wpakować kasę w zmianę wszystkiego poza ramą to rozsądniej będzie po prostu kupić z czasem nową lepszą ramę. Takie moje własne przemyślenia a propos ram, rowerów i teorii kantowej: 1 Rama z natury służy znacznie dłużej niż pozostałe komponenty zużywające się podczas normalnej eksploatacji - wniosek jest chyba jasny 2 Kupując z czasem nową lepszą ramę należy wziąć pod uwagę zużycie komponentów,które współgrały ze starą ramą, jeśli nie to masz nową ramę i części które będziesz musiał i tak wymienić.(dalej pisałeś że wpakowując kasę w osprzęt miałby nową ramę może gdyby wcześniej miał super osprzęt - osprzęt się nie zużywa gdy rower stoi lub jeździsz po bułki do sklepu za rogiem - wniosek patrz wyżej) 3 Teoria rozbudowywania rowerów wymaga trochę wysiłku umysłowego/twórczego, umiejętności - nie każdemu to odpowiada(dobór poszczególnych komponentów pod wybranym według własnego uznania kryterium, patrzenie jak powstaje własna maszyna, jak z każdym nowym elementem zbliża się do ideału - bezcenne) 4 Kupowanie od razu super roweru z super osprzętem wymaga super funduszy nie każdego na to stać 5 Reasumując warto wybrać teorię złotego środka Ps ładny Lapierre!
pbubnowski Napisano 9 Lutego 2011 Autor Napisano 9 Lutego 2011 ... mówiłem, że te pedały to tymczasowe bo nie miałem kasy na wpinane i buty do nich. Przed wiosną sie to zmieni jak i parę innych drobiazgów. HkwadratC, tym właśnie się kierowałem. dzięki pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.