Skocz do zawartości

[zegarek] shimano xtr

accentinferno

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pisz więc do sprzedawcy czy sprzeda zegarek osobno, bardzo możliwe że niektórzy tak robią, biorą grupę, sprzedają na części i osobno zarobek na czysto z zegarka.

Napisano

Czyli analogicznie, najlepsze są bluzy Nike z wielką łyżwą na plecach lub podróbki Dolce&Gabbana z ogromnym, świecącym się napisem? :icon_mrgreen:

Zegarek jak zegarek. Ładny gadżet, ale to wszystko.

Napisano

Niektórym chodzi tylko o gadżety.Przy zakupie czegoś tam zapytałem o ten zegarek,pan odpowiedział że cztery stówy,nic nie mówił o całej grupie.A że troszkę ich znam mogę się zapytać czy to sprzedaż wiązana czy oddadzą osobno.Co do produkcji mam zegarek pt:BOSCH wydany na 80 lecie firmy.Jest to Citizen z logo Bosch,nie podejrzewam żeby schimano przy XTR bawiło się w chińskie zegarki.Tym bardziej że swoich firm też mają kilka.:icon_wink:

Napisano

Czyli analogicznie, najlepsze są bluzy Nike z wielką łyżwą na plecach lub podróbki Dolce&Gabbana z ogromnym, świecącym się napisem? :icon_mrgreen:

Nie o to mi chodziło. Po prostu napis XTR jest jedyną rzeczą która mogłaby wzbudzić zainteresowanie tym zegarkiem, bo niema co ukrywać za ładny to on nie jest W tej cenie można kupić naprawdę fajny markowy zegarek.

Napisano

Nie no, moja wypowiedź była po prostu trochę ironiczna, więc nie musisz się tłumaczyć.

Fakt, mozna kupić coś od Casio, niskie modele Seiko, ale to mają wszyscy wokoło. Może ten nie jest piękny, ale akurat uwagę zwraca. Prosty, ciemny, z pomarańczowymi akcentami. Mało jest podobnych modeli. Choć z drugiej strony, równie dobrze można kupić stary rosyjski automat i odnowić go. Nie dość że też będzie jedyny w swoim rodzaju to jeszcze przeżyje ten zegarek od Shimano i to sporo.

Napisano

ale ja jestem zakochany w kolarstwie i chce taki zegarek mam juz zegarki casio, citzen,timex, charlesdelon, cetrina ale chce mieć zegarek shimano xtr:) przecież szpan będzie jak się pokarze z takim na masie:P hahah

Napisano

To może ja się coś wypowiem w tej kwestii jako że pracowałem u zegarmistrza ;) Wszystkie zegarki typu Diesel, nike itp a takze ten shimano są to najprostrze konstrukcje z jednym najtanszych mechanizmów Miyota, taki mechanizm znajdziemy w kazdym modelu w cenie okolo 20 zł ( zegarki marki "perfect") zazwyczaj są to też tylko water resist czyli wciskany dekiel z lichą uszczeleczką w środku. W tym zegarku płaci się tylko za logo, za nic więcej. Jak dla mnie to wartość tego zegarka to 20 zł ;)

Napisano

Chyba kolega Almix ma rację,posiadam z racji mojej pracy kilka takich firmowych zegarków i na MAKITA(japońska firma od elektronarzędzi)na deklu jak byk:movement mjyota.A taki ładny ten XTR,dobrze że moje za darmo.

Napisano

Pół biedy jeśli to miyota, rownie dobrze można trafić na plastikowy chłam z nie określonej bliżej firmy/producenta. Miyota nalezy do Citizena, bardzo prosta konstrukcja lecz mało prądożerna i można zawsze ja naprawić ale szczerze nie warte jest zachodu, za ta sama kwote dostaniemy nowy mechanizm ;) podczas mojej pracy miałem kilku klientów z "markowymi" zegarkami typu Disel czy ferrari za które ponoć płacili nie małe pieniądze, pamiętam że diesel ponoć 500 zł :) a w środku można było sie domyślic jaki to mechanizm. Nie warto dać się robić w balona i płacić tylko za znaczek. Jeśli ktoś chce dobry zegarek polecam firme Adriatica jest o połowe tańsza niż Atlantic a w srodku przeważnie ten sam mechanizm ( mowa o kwarcach ) i ta sama jakość wykonania koperty. Zaoszczędzone pieniądze na zegarku lepiej włożyć w rower ;)

Napisano

To może ja się coś wypowiem w tej kwestii jako że pracowałem u zegarmistrza ;) Wszystkie zegarki typu Diesel, nike itp a takze ten shimano są to najprostrze konstrukcje z jednym najtanszych mechanizmów Miyota, taki mechanizm znajdziemy w kazdym modelu w cenie okolo 20 zł ( zegarki marki "perfect") zazwyczaj są to też tylko water resist czyli wciskany dekiel z lichą uszczeleczką w środku. W tym zegarku płaci się tylko za logo, za nic więcej. Jak dla mnie to wartość tego zegarka to 20 zł ;)

Heh, nie tylko Diesel ale też zegarki znanych i drogich projektantów mody są lipnej jakości jak Gucci, Armani, Calvin Klein. Czytałem kiedyś na forum o zegarkach, iż wynika to z faktu że przeważnie takie zegarki są jedynie uzupełnieniem kolekcji, mają po prostu ładnie wyglądać i robić BLING BLING napisem Gucci. A że przeważnie takie błyskotki kupują kobiety, które jak wiadomo bardziej interesuje fakt czy sikor pasuje do szalika czy torebki, a nie jaki mechanizm zastosowano, to takie zegarki cieszą się sporym powodzeniem.

Zarabia się na tym krocie!

Jak chcesz przyszpanować, to kup sobie tytanowego tissota z carbonową tarcząthumbsup.gif Ale to grubszy wydatek niż 400złwhistling.gif

Napisano

To proponuje jakiegoś G-Shock'a, design głównie sportowy.

Do tego jak łupniesz w drzewo czy inny podejrzany obiekt to się łatwo nie rozwali. Co nie można powiedzieć o tym XTR B)

• Mod Team
Napisano

Jeśli tak bardzo zależy ci na tym zegarku, to weź pożyczkę, kup całą grupę XTR, odłóż sobie wymarzone cacuszko, a części sprzedaj na sztuki. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...