accentinferno Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 http://allegro.pl/k2-grupa-xtr-2011-unikatowy-zegarek-xtr-k2-i1413683865.html pod tym linkiem na allegro jest zegarek shimano xtr dodawany gratis przy zakupie całej grupy. Taki zegarek podobno kosztuje ok 399zł ale gdzie go kupić? podobno to jakaś limitowana edycja, więc zakładam że może być ciężko go nabyć. Widział ktoś, gdzieś taki zegarek?
arroyo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Najtaniej masz tutaj, przerzutka xtr i zegarek jako gratis: http://allegro.podroze.onet.pl/przerzutka-xtr-rd-m980-2011-prezent-za-399-zl-i1410865455.html
BbartekK Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 zegarek tylko przy zakupie całej grupy, tak tam piszą...
arroyo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Hah, nie doczytałem, czyli kolejne gówno w wykonaniu sprzedawcy na allegro, takiej pajacerni to tylko po łbie łańcuchem...
accentinferno Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Napisano 24 Stycznia 2011 no takie coś to ja też poznajdywałem, ale chce kupić sam zegarek bo nie mam kasy na cała grupe:P
arroyo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Pisz więc do sprzedawcy czy sprzeda zegarek osobno, bardzo możliwe że niektórzy tak robią, biorą grupę, sprzedają na części i osobno zarobek na czysto z zegarka.
accentinferno Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Napisano 25 Stycznia 2011 Czyli nie widzieliście takiego cudeńka gdzieś w sklepie rowerowym czy na jakiejś aukcji? kurde mam chrepkę na ten zegarek:)
jakobs Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 Ciekawe na jaki mechanizm ma ten zegarek? Ja bym sobie odpuścił mi on wygląda na PRC i tylko water resistant
eloo Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 coś małe to logo XTR zeby płacić za niego tyle kasy...
Fenthin Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 Czyli analogicznie, najlepsze są bluzy Nike z wielką łyżwą na plecach lub podróbki Dolce&Gabbana z ogromnym, świecącym się napisem? Zegarek jak zegarek. Ładny gadżet, ale to wszystko.
Artwro Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 Niektórym chodzi tylko o gadżety.Przy zakupie czegoś tam zapytałem o ten zegarek,pan odpowiedział że cztery stówy,nic nie mówił o całej grupie.A że troszkę ich znam mogę się zapytać czy to sprzedaż wiązana czy oddadzą osobno.Co do produkcji mam zegarek pt:BOSCH wydany na 80 lecie firmy.Jest to Citizen z logo Bosch,nie podejrzewam żeby schimano przy XTR bawiło się w chińskie zegarki.Tym bardziej że swoich firm też mają kilka.
accentinferno Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Napisano 25 Stycznia 2011 też myśle ze nie jest to jakieś badziewie:) dlatego mnie zainteresował
eloo Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 Czyli analogicznie, najlepsze są bluzy Nike z wielką łyżwą na plecach lub podróbki Dolce&Gabbana z ogromnym, świecącym się napisem? Nie o to mi chodziło. Po prostu napis XTR jest jedyną rzeczą która mogłaby wzbudzić zainteresowanie tym zegarkiem, bo niema co ukrywać za ładny to on nie jest W tej cenie można kupić naprawdę fajny markowy zegarek.
Fenthin Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 Nie no, moja wypowiedź była po prostu trochę ironiczna, więc nie musisz się tłumaczyć. Fakt, mozna kupić coś od Casio, niskie modele Seiko, ale to mają wszyscy wokoło. Może ten nie jest piękny, ale akurat uwagę zwraca. Prosty, ciemny, z pomarańczowymi akcentami. Mało jest podobnych modeli. Choć z drugiej strony, równie dobrze można kupić stary rosyjski automat i odnowić go. Nie dość że też będzie jedyny w swoim rodzaju to jeszcze przeżyje ten zegarek od Shimano i to sporo.
accentinferno Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Napisano 25 Stycznia 2011 ale ja jestem zakochany w kolarstwie i chce taki zegarek mam juz zegarki casio, citzen,timex, charlesdelon, cetrina ale chce mieć zegarek shimano xtr:) przecież szpan będzie jak się pokarze z takim na masie:P hahah
Almix Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 To może ja się coś wypowiem w tej kwestii jako że pracowałem u zegarmistrza Wszystkie zegarki typu Diesel, nike itp a takze ten shimano są to najprostrze konstrukcje z jednym najtanszych mechanizmów Miyota, taki mechanizm znajdziemy w kazdym modelu w cenie okolo 20 zł ( zegarki marki "perfect") zazwyczaj są to też tylko water resist czyli wciskany dekiel z lichą uszczeleczką w środku. W tym zegarku płaci się tylko za logo, za nic więcej. Jak dla mnie to wartość tego zegarka to 20 zł
Artwro Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 Chyba kolega Almix ma rację,posiadam z racji mojej pracy kilka takich firmowych zegarków i na MAKITA(japońska firma od elektronarzędzi)na deklu jak byk:movement mjyota.A taki ładny ten XTR,dobrze że moje za darmo.
Almix Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 Pół biedy jeśli to miyota, rownie dobrze można trafić na plastikowy chłam z nie określonej bliżej firmy/producenta. Miyota nalezy do Citizena, bardzo prosta konstrukcja lecz mało prądożerna i można zawsze ja naprawić ale szczerze nie warte jest zachodu, za ta sama kwote dostaniemy nowy mechanizm podczas mojej pracy miałem kilku klientów z "markowymi" zegarkami typu Disel czy ferrari za które ponoć płacili nie małe pieniądze, pamiętam że diesel ponoć 500 zł a w środku można było sie domyślic jaki to mechanizm. Nie warto dać się robić w balona i płacić tylko za znaczek. Jeśli ktoś chce dobry zegarek polecam firme Adriatica jest o połowe tańsza niż Atlantic a w srodku przeważnie ten sam mechanizm ( mowa o kwarcach ) i ta sama jakość wykonania koperty. Zaoszczędzone pieniądze na zegarku lepiej włożyć w rower
accentinferno Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Napisano 27 Stycznia 2011 nie pytam czy warto go kupić tylko gdzie go kupić dla samego znaczki shimano xtr jest już dla mnie warty kupe kasy:)
Artro Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 To może ja się coś wypowiem w tej kwestii jako że pracowałem u zegarmistrza Wszystkie zegarki typu Diesel, nike itp a takze ten shimano są to najprostrze konstrukcje z jednym najtanszych mechanizmów Miyota, taki mechanizm znajdziemy w kazdym modelu w cenie okolo 20 zł ( zegarki marki "perfect") zazwyczaj są to też tylko water resist czyli wciskany dekiel z lichą uszczeleczką w środku. W tym zegarku płaci się tylko za logo, za nic więcej. Jak dla mnie to wartość tego zegarka to 20 zł Heh, nie tylko Diesel ale też zegarki znanych i drogich projektantów mody są lipnej jakości jak Gucci, Armani, Calvin Klein. Czytałem kiedyś na forum o zegarkach, iż wynika to z faktu że przeważnie takie zegarki są jedynie uzupełnieniem kolekcji, mają po prostu ładnie wyglądać i robić BLING BLING napisem Gucci. A że przeważnie takie błyskotki kupują kobiety, które jak wiadomo bardziej interesuje fakt czy sikor pasuje do szalika czy torebki, a nie jaki mechanizm zastosowano, to takie zegarki cieszą się sporym powodzeniem. Zarabia się na tym krocie! Jak chcesz przyszpanować, to kup sobie tytanowego tissota z carbonową tarczą Ale to grubszy wydatek niż 400zł
accentinferno Napisano 3 Lutego 2011 Autor Napisano 3 Lutego 2011 ale tissot nie jest rowerowy. potrafisz to zrozumieć. zależy mi na sikorze o charakterze rowerowym a ten xtr idealnie pasuje:)
Patryke Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 To proponuje jakiegoś G-Shock'a, design głównie sportowy. Do tego jak łupniesz w drzewo czy inny podejrzany obiekt to się łatwo nie rozwali. Co nie można powiedzieć o tym XTR
accentinferno Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 A ja proponuję żebyś czytał ze zrozumieniem!
Patryke Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 Jak dla Ciebie sam znaczek XTR definiuje zegarek rowerowy to ok. Każdy ma na swój sposób zachciankę na coś wyjątkowego. Nie zamierzam na siłę przekonywać EOT.
Mod Team Franio Napisano 7 Lutego 2011 Mod Team Napisano 7 Lutego 2011 Jeśli tak bardzo zależy ci na tym zegarku, to weź pożyczkę, kup całą grupę XTR, odłóż sobie wymarzone cacuszko, a części sprzedaj na sztuki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.