Skocz do zawartości

[okulary] jakie okulary polecacie?

naiLo

Rekomendowane odpowiedzi

UVEXY są doobre. Miałem kiedyś tylko inny model. Wytrzymały długo aż zgubiłem :oops:

Teraz mam Arctice S30 i jestem bardzo zadowolony, lekkie, szybki zapasowe dostępne więc to dobry wybór.

A propos szybek to mam pytanie w jaki kolor na takie pochmurne jesienne i zimowe dni sie zaopatrzyć. Mam ciemne z lustrzanką i jasnoszare (niby prawie przezroczyste, ale przez nie dzien jest bardziej szary :D ). Do mojego modelu moge dokupic jeszcze żółte i pomarańczowe. W jakich sie lepiej jezdzi? Macie doswiadczenia?

• 1 miesiąc temu...

Sam chcę kupić sobie nowe okularki, najlepiej w cenie od jakiś 20 do 40zł (na więcej mi na razie szkoda). Rafaello te Solo Pro świetnie wyglądają. Szybek zapewne nie mają wymiennych, ale ciekawy, prosty design :wink: . Tylko gdzie takie cudo przymierzyć :question: (właśnie)

Pozdrawiam.

Ja teraz bede kupował te okularki można sobie dobrać szkła i poza tym jeśli nie będą ci pasowały możesz je zwrócić a gostek zwraca ci kase OCZYWIŚCIE JESLI ICH NIE USZKODZISZ I NIE ZDEJMIESZ FOLI ZE SZKIEŁ....poza tym super kontakt z gostkiem i bardzo ugodowy.....

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79417338

s30.jpg

Fajne takie cudo (ARCTICA s-30), ale czemu takie drogie :question: (wiem, wiem, przeważnie im droższe tym lepsze, ale nie mogliby zrobić raz w roku tanich i dobrych :) :question:)

Sam zastanawiam się nad kupnem okularów B-SKIN CODE BASE (STRONA B-SKIN). Normalnie kosztują 39zł, a gościu na allegro sprzedaje je za 19,90zł. Ciekawie wyglądają, szkła są "bezoptyczne", filrty UV, lekka lustrzanka na zewnętrznej stronie szkieł i ciekawy design.

osobiscie posiadam te okulary b-skin`a. sa troche bardziej 'lustrzane' niz na zdjeciach. wygladaja swietnie, znieksztalcenie obrazu jest naprawde niewielkie, spasowanie elementow rowniez. do tego sprzedawca wysyla je w ekspresowym tempie. naprawde dobra rzecz za niewielkie pieniadze. polecam.

bskin16op.th.jpg bskin26ye.th.jpg bskin33xi.th.jpg

w tle moja maszyna hyhyhy mam to szczescie, ze nawet w pracy jest blisko mnie :)

Bialykom miałem je kupować/zamawiać :arrow: jak zobaczyłem Twój post na temat ich w innym temacie (aukcja była do 26 grudnia i została zakończona. Wysłałem nawet meila do gościa który je sprzedawał i zapytałem się go czy jeszcze ma choć jeden model. Ma, ale niestety ma też jakieś tam problemy sprzętowe jak on to określił - możliwośc kupna na pewno by była :arrow: jednak pojawił sie nowy temat na forum (też o okularkach), kilka propozycji co do okularków z korekcją.

Alvaren zaproponował model ARCTICA S-32/S32a i na taki chyba się zdecyduję, bo ważniejsze dla mnie jest ciągłe dbanie o wzrok niż te 80-100zł które oszczędziłbym kupując okazyjnie te B-SKIN (choć naprawde mi się podobają/nawet przymierzałem w sklepie :P - gdybym nie miał wady wzroku, jak najbardziej :D - miłego użytkowania )

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Osobiście polecam ARCTICA S-30. Mam te okulary ok. 1 roku. Musze powiedzieć, że są bardzo dobre zwłaszcza ze wzglęcu na to że maja wymienne szkła. W ciemnych szkłach w nocy nie pojeździsz a wystarczy zmienić na pmarańczowe i można śmigać (ale podobno najlepsze na noc są żółte, które można dodatkowo dokupić za jakieś 10zł). Wg. mnie bardzo dobrze chronią przed wiatrem, owadami itp. Poza tym mają bardzo ciekawy wygląd. Naprawde warte są swojej ceny. :)

POZDRO

Oczko

Ja mam okulary Accent Shadow i naprawdę polecam, może nie są najtańsze ale warte ceny.

Też je mam.

A, Jeśli ktoś by chciał to mam na zbyciu za pare złotych żółte szkiełka z Arctica s-30 i czrne etui.

Okularki zostały gdzieś na szlaku w tamtym roku ;)

Też je mam.

A, Jeśli ktoś by chciał to mam na zbyciu za pare złotych żółte szkiełka z Arctica s-30 i czrne etui.

Okularki zostały gdzieś na szlaku w tamtym roku :D

Są żółte czy pomarańczowe ?

Jeżel żółte to jestem zainteresowany. Prosze o info.

POZDRO

Oczko

Ja polecam okulary Brendy. Może nie są to zagraniczne Uvexy ale jakość i zaawansowanie techniczne stoi na wysokim poziomie!!!

Akulary tej firmy miała reprezentacja polski w atenach i polscy żołnierze w iraku. Polecam -sam mam parę takich okularków na rower.

moje okulary arctica s-30 maja juz dwa lata za soba. sa swietne. jezdzilem w nich, chodzilem, mocno katowalem przez dwa sezony grajac w siatkowke plazowa. jak na razie nie do zdarcia. ale zdziwila mnie cena. ja w horyzoncie dalem za nie 45 zl (oczywiscie z dwoma kompletami szkiel). w tym roku widywalem je w sklepach trekkingowych po ok 55-60 zl. drogo bywa na tym allegro;]

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83377203

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83997178

te mają korekcje

PS DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH! W sklepie Kaufland pojawiły się dosyć fajne okularki z 3 kompletami szkieł za 15zł. jak ktoś nie ma za duzo kasy, a bedzie latem potrzebował to niech pędzi do sklepu :)

• Mod Team
a polecicie cos dla okularników!! wiem ze bywały okulary ze specjanym wkładem na szkła.Tylko cos ich znalezc nie moge

Polecam Accent Onyx za 100zł, w komplecie etui, szmatka, i dodatkowe szkła żółte (założone są ciemne). Mam je od niedawna i póki co jestem zadowolony. Świetnie chronią przed wiatrem. Gdzieś tu był też temat o okularach z korekcją, poszukaj a na pewno znajdziesz :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...