naiLo Napisano 2 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Jakie okulary polecacie jakie firmy i modele ? Poniewaz jestem wlasnie na kupnie jakichs okularkow aktualnie zastanawiam sie nad: UVEX i-vo szare + pomaranczowe szkla co o nic myslicie takie pomaranczowe szkielka podobno sa dobre na zime ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Według mnie ważne żeby bryle jak mają już zmienne szkła w komplecie miały jakieś jasne .Przydają się i to bardzo.Ja jakiegoś faworyta wśród bryli nie mam maiłem uvexy był oki mam arctica i blizardy są oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkFury Napisano 9 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 uvex to dobra firma robiąca okulary, więc warto. mozesz też spojrzeć na te brylki http://www.mkbike.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1517 pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 9 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Mialem wiele modeli, UVEX Freeze, UVEX Blizzard czy jakos tak obecnie mam Okularki marki Bloc Bobcat C74! Bardzo fajnie leza a ja nawet gdy nie jezdze bez okularow obejsc sie nie moge! Oto stronka firmy www.bloceyewear.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 9 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 UVEXY są doobre. Miałem kiedyś tylko inny model. Wytrzymały długo aż zgubiłem :oops: Teraz mam Arctice S30 i jestem bardzo zadowolony, lekkie, szybki zapasowe dostępne więc to dobry wybór. A propos szybek to mam pytanie w jaki kolor na takie pochmurne jesienne i zimowe dni sie zaopatrzyć. Mam ciemne z lustrzanką i jasnoszare (niby prawie przezroczyste, ale przez nie dzien jest bardziej szary ). Do mojego modelu moge dokupic jeszcze żółte i pomarańczowe. W jakich sie lepiej jezdzi? Macie doswiadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 10 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Może coś takiego: Okularki Solo firmy Pro za 22zł: http://www.rp-pawlak.pl/pro/pro_main.htm# Tylko nie wiem gdzie je można trafić a wygląd mają spoko, no i ta cena ! Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Sam chcę kupić sobie nowe okularki, najlepiej w cenie od jakiś 20 do 40zł (na więcej mi na razie szkoda). Rafaello te Solo Pro świetnie wyglądają. Szybek zapewne nie mają wymiennych, ale ciekawy, prosty design :wink: . Tylko gdzie takie cudo przymierzyć :question: (właśnie) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 No właśnie... gdzie można dostać te okularki z fotki ?? Widziałem je już dawno w katalogu i kupiłbym sobie chętnie jeżeli nie okazałoby się że to jestjakaś tandeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Ja teraz bede kupował te okularki można sobie dobrać szkła i poza tym jeśli nie będą ci pasowały możesz je zwrócić a gostek zwraca ci kase OCZYWIŚCIE JESLI ICH NIE USZKODZISZ I NIE ZDEJMIESZ FOLI ZE SZKIEŁ....poza tym super kontakt z gostkiem i bardzo ugodowy..... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79417338 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Fajne takie cudo (ARCTICA s-30), ale czemu takie drogie :question: (wiem, wiem, przeważnie im droższe tym lepsze, ale nie mogliby zrobić raz w roku tanich i dobrych :question:) Sam zastanawiam się nad kupnem okularów B-SKIN CODE BASE (STRONA B-SKIN). Normalnie kosztują 39zł, a gościu na allegro sprzedaje je za 19,90zł. Ciekawie wyglądają, szkła są "bezoptyczne", filrty UV, lekka lustrzanka na zewnętrznej stronie szkieł i ciekawy design. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 osobiscie posiadam te okulary b-skin`a. sa troche bardziej 'lustrzane' niz na zdjeciach. wygladaja swietnie, znieksztalcenie obrazu jest naprawde niewielkie, spasowanie elementow rowniez. do tego sprzedawca wysyla je w ekspresowym tempie. naprawde dobra rzecz za niewielkie pieniadze. polecam. w tle moja maszyna hyhyhy mam to szczescie, ze nawet w pracy jest blisko mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Bialykom miałem je kupować/zamawiać :arrow: jak zobaczyłem Twój post na temat ich w innym temacie (aukcja była do 26 grudnia i została zakończona. Wysłałem nawet meila do gościa który je sprzedawał i zapytałem się go czy jeszcze ma choć jeden model. Ma, ale niestety ma też jakieś tam problemy sprzętowe jak on to określił - możliwośc kupna na pewno by była :arrow: jednak pojawił sie nowy temat na forum (też o okularkach), kilka propozycji co do okularków z korekcją. Alvaren zaproponował model ARCTICA S-32/S32a i na taki chyba się zdecyduję, bo ważniejsze dla mnie jest ciągłe dbanie o wzrok niż te 80-100zł które oszczędziłbym kupując okazyjnie te B-SKIN (choć naprawde mi się podobają/nawet przymierzałem w sklepie - gdybym nie miał wady wzroku, jak najbardziej - miłego użytkowania ) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Thomash znalazłem te okulary na allegro w cenie 33zł SHIMANO PRO - okulary Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ja ostatnio się popytałem, poczytałem i raczej jak coś kupie okularki z POLARYZACJĄ więc jeśli macie 75zł to bierzcie np. te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79235929 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oczko Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Osobiście polecam ARCTICA S-30. Mam te okulary ok. 1 roku. Musze powiedzieć, że są bardzo dobre zwłaszcza ze wzglęcu na to że maja wymienne szkła. W ciemnych szkłach w nocy nie pojeździsz a wystarczy zmienić na pmarańczowe i można śmigać (ale podobno najlepsze na noc są żółte, które można dodatkowo dokupić za jakieś 10zł). Wg. mnie bardzo dobrze chronią przed wiatrem, owadami itp. Poza tym mają bardzo ciekawy wygląd. Naprawde warte są swojej ceny. POZDRO Oczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja mam okulary Accent Shadow i naprawdę polecam, może nie są najtańsze ale warte ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja polecam okulary tylko z polaryzacją. Arctici S-30 chyba jej nie mają....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trroy Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja mam okulary Accent Shadow i naprawdę polecam, może nie są najtańsze ale warte ceny. Też je mam. A, Jeśli ktoś by chciał to mam na zbyciu za pare złotych żółte szkiełka z Arctica s-30 i czrne etui. Okularki zostały gdzieś na szlaku w tamtym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oczko Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Też je mam. A, Jeśli ktoś by chciał to mam na zbyciu za pare złotych żółte szkiełka z Arctica s-30 i czrne etui. Okularki zostały gdzieś na szlaku w tamtym roku Są żółte czy pomarańczowe ? Jeżel żółte to jestem zainteresowany. Prosze o info. POZDRO Oczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitroman Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja jestem posiadaczem Arctic S30 - bardzo polecam te wizjerki. Są lekkie, dobrze "leżą" na nosie - ogólnie dobra rzecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ja polecam okulary Brendy. Może nie są to zagraniczne Uvexy ale jakość i zaawansowanie techniczne stoi na wysokim poziomie!!! Akulary tej firmy miała reprezentacja polski w atenach i polscy żołnierze w iraku. Polecam -sam mam parę takich okularków na rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 moje okulary arctica s-30 maja juz dwa lata za soba. sa swietne. jezdzilem w nich, chodzilem, mocno katowalem przez dwa sezony grajac w siatkowke plazowa. jak na razie nie do zdarcia. ale zdziwila mnie cena. ja w horyzoncie dalem za nie 45 zl (oczywiscie z dwoma kompletami szkiel). w tym roku widywalem je w sklepach trekkingowych po ok 55-60 zl. drogo bywa na tym allegro;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 a polecicie cos dla okularników!! wiem ze bywały okulary ze specjanym wkładem na szkła.Tylko cos ich znalezc nie moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83377203 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83997178 te mają korekcje PS DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH! W sklepie Kaufland pojawiły się dosyć fajne okularki z 3 kompletami szkieł za 15zł. jak ktoś nie ma za duzo kasy, a bedzie latem potrzebował to niech pędzi do sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 30 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 a polecicie cos dla okularników!! wiem ze bywały okulary ze specjanym wkładem na szkła.Tylko cos ich znalezc nie moge Polecam Accent Onyx za 100zł, w komplecie etui, szmatka, i dodatkowe szkła żółte (założone są ciemne). Mam je od niedawna i póki co jestem zadowolony. Świetnie chronią przed wiatrem. Gdzieś tu był też temat o okularach z korekcją, poszukaj a na pewno znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.