Skocz do zawartości

[Rower] do 2600zł

ShockTherapy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od pewnego czasu zmagam się z następującą myślą. Otóż chciałbym kupić rower ( do 2,6tys. ), który przeznaczony byłby do jazdy po mieście ( park, schody, itp.) oraz do skoków. Powodem moich długich przemyśleń jest fundusz, który mogę przeznaczyć na rower. Chciałbym zacząć przygodę z uprawianiem tego sportu ( triki ), ale nie wiem czy kwota wymieniona wyżej nie jest za mała. Na początku nie chciałbym wydawać 6/7tys. na rower, bo może nie jest to moje powołanie ;). Chciałbym także, żeby rowerem tym można było wybrać się w dłuższe trasy. --> Nie wiem czy nie zbytnio za dużo żądam ;) ?

Mam 21 lat, 184cm wzrostu , ważę 76kg. Ze względu na to, iż moja wiedza na temat rower ( jeśli taka istnieje ^^), nie wiem jaki rower wybrać. Mógłby mi ktoś pomóc i rzetelnie przedstawić sprawę?

Z góry dziękuję za pomoc..

Pozdrawiam

Napisano

Jeśli chcesz rower do trików (dirt, street) wyklucz na dzień dobry możliwość jazdy tym rowerem na dłuższe dystanse.

Jak to mówią co jest do wszystkiego jest do niczego!

Napisano

yhym... A więc powiedzmy wybieram tą opcję -- > dirt/street. Za tą cenę jest możliwość kupna jakiego ''takowego'' sprzętu czy raczej nie?

I oczywiście czy nie będę się męczył tym rowerem na odrobinie większej trasie do pokonania. Chodzi mi o weekendowy wypad, w moim przypadku 3/4km do morza? Hm? W tej kwestii taki rower by sobie radził? I czy nie lepiej wstrzymać się i trochę pozbierać?

Napisano

Ogólnie bardzo ciężko jest połączyć rower do skakania i do jazdy w dłuższe trasy, ale można znaleźć coś nie tyle do skakania co do agresywnej jazdy w lesie, taki rower powinien się sprawdzić na schodach (wjazdy, zjazdy) jak i na trasie.

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-one-twenty-tfs-300-d-2010.html?utm_campaign=2011-01&utm_content=540&utm_medium=cpc&utm_source=nokaut.pl taką meride można kupić jako model z tamtego roku za 2500 i wydaje mi się, że właśnie full był bym tym optymalnym rozwiązaniem.

Kwestia wagi czy rozmiaru ramy to już sprawa konkretnego rodzaju czy modelu roweru, ewentualnie można pokusić się na składanie...

Napisano

Zdałem sobie teraz sprawę z tego, iż rzeczywiście dwóch funkcji tak ze sobą nie da się połączyć. Skusiłbym się na ten rower do stuntu/trickow, tylko teraz znów mam kolejne pytania do Was:

Otóż:

-Gdzie najlepiej jest kupić taki rowerek ( Internet czy sklep ) ?

-Taniej wychodzi składać czy raczej nie?

-Rowerem do tricków dam radę na takie weekendowe wypady? Wspomniane już wcześniej

-Za taką cenę istnieje możliwość kupna dobrego roweru?

Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Najlepiej sklep... a dlatego że możesz "DOTKNĄĆ" wypróbować i zobaczyć co Ci nie pasuję.

Składać fajnie jak masz pojęcie, czas, narzędzia. Lepiej Kupić coś z dobrą ramą i amorem a później zmieniać, zmieniać, zmieniać :)

Co do ceny tylko własna kieszeń jest ogranicznikiem :)

Napisano

Co do ceny tylko własna kieszeń jest ogranicznikiem :)

No to właśnie nie wiem czy mam wystarczające pieniążki na taki rower. Czy nie lepiej się trochę wstrzymać :icon_question:

Napisano

Waga nie powala, ale ty też Malutki nie jesteś :) a przy nauce rower, sprzęt dostaję bardzo. Jeśli uznasz że to sport dla Ciebie masz na czym ten rower odchudzić.

W NS masz dobrą (mocną) ramę, widelec na oś 20 dobrej firmy i reszta części nie zawiedzie gdy zrobisz dajmy na to nie dolot na schodach:).

Napisano

Nie znam się na rowerach tego typu, ale słyszałem bardzo dobre opinie o w miarę lekkich ramach Dartmoora, tutaj jest wydaje mi się kilka ciekawych propozycji, ja kierował bym się w kierunku Two6Player

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...