Skocz do zawartości

[rower] Merida Matts 5 V

steczko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli dobrze myślę to jest to taka prosta konstrukcja i nie ma sensu doszukiwać się w nim wad i zalet bo służy on do spokojnej jazdy i użytkowany zgodnie z przeznaczeniem powinien się dobrze sprawować, ja osobiście pozbył bym się tego amortyzatora na rzecz czegoś z większą kulturą pracy, ale to może być późniejsza inwestycja

Napisano

Jeżeli dobrze myślę to jest to taka prosta konstrukcja i nie ma sensu doszukiwać się w nim wad i zalet bo służy on do spokojnej jazdy i użytkowany zgodnie z przeznaczeniem powinien się dobrze sprawować, ja osobiście pozbył bym się tego amortyzatora na rzecz czegoś z większą kulturą pracy, ale to może być późniejsza inwestycja

wizualnie to niepodobało mi się siodełko więc wymieniłem ,a jeśli chodzi o ten amortyzator to jaki byłby odpowiedni w zamian tego ?

Napisano

moja waga no cóż trochę dużo 88kg wzrost 183 cm

Napisano

właśnie więc skoro amortyzator ma kosztować więcej niż sam rower to może pozostane przy tym który jest fabrycznie zamontowany , a mam jeszcze pytanie mianowicie chodzi mi o pedała chciałbym je wymienić na zatrzaskowe czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakieś niedrogie a dobre?:D

Napisano

Niedrogie a dobre? Shimano M520 - ale o nich sobie poczytaj więcej na tym forum :) Tematów od groma. Do tego dolicz cenę specjalnych butów - w zwykłych nie doczepisz bloków :rolleyes:

Co do butów polecam albo najtańsze decathlonowe (znajomy w nich śmiga, cudów nie ma, ale nie narzeka za tę cenę - ok. 150-60 zł o ile się nie mylę, może nieco więcej) albo z alledrogo Shimano MT-21 - mam je, na początek ok, ale potem zaczyna się chcieć czegoś więcej :D

Napisano

przejrzałem własnie te pedały są całkiem tanie:D więc skusze się w najbliższym czasie na nie no i do tego obuwie:D dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...