steczko Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 Witam czy może ktoś mi opisać rower Merida matts 5-V chodzi mi o wady i zalety proszę o pomoc
matkell Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 Jeżeli dobrze myślę to jest to taka prosta konstrukcja i nie ma sensu doszukiwać się w nim wad i zalet bo służy on do spokojnej jazdy i użytkowany zgodnie z przeznaczeniem powinien się dobrze sprawować, ja osobiście pozbył bym się tego amortyzatora na rzecz czegoś z większą kulturą pracy, ale to może być późniejsza inwestycja
steczko Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Napisano 23 Stycznia 2011 Jeżeli dobrze myślę to jest to taka prosta konstrukcja i nie ma sensu doszukiwać się w nim wad i zalet bo służy on do spokojnej jazdy i użytkowany zgodnie z przeznaczeniem powinien się dobrze sprawować, ja osobiście pozbył bym się tego amortyzatora na rzecz czegoś z większą kulturą pracy, ale to może być późniejsza inwestycja wizualnie to niepodobało mi się siodełko więc wymieniłem ,a jeśli chodzi o ten amortyzator to jaki byłby odpowiedni w zamian tego ?
matkell Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 a to zależy głownie od pieniędzy, wymagań i wagi:)
steczko Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Napisano 23 Stycznia 2011 Jeżeli dobrze myślę to jest to taka prosta konstrukcja i nie ma sensu doszukiwać się w nim wad i zalet bo służy on do spokojnej jazdy i użytkowany zgodnie z przeznaczeniem powinien się dobrze sprawować, ja osobiście pozbył bym się tego amortyzatora na rzecz czegoś z większą kulturą pracy, ale to może być późniejsza inwestycja moja waga no cóż trochę dużo 88kg wzrost 183 cm
matkell Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 a do jakiej kasy szukamy sprzętu? i do jakiej jazdy chciałbyś go używać?
steczko Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Napisano 23 Stycznia 2011 amor w miarę przystepnej ceny nie znam dokładnych cen a jazda do niezbyt cięzkiej jazdy bo nieutwardzonych drogach
matkell Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 przystępnej cenie... to zależy co dla kogo jest przystępną, określ dokładną sumę i poszukaj w wyszukiwarce
Earl Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Ja zastanowiłbym się nad Raidon, Epicon, Tora.
matkell Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Tylko, że takie amortyzatory kosztują 50% ceny całego roweru
steczko Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Napisano 24 Stycznia 2011 właśnie więc skoro amortyzator ma kosztować więcej niż sam rower to może pozostane przy tym który jest fabrycznie zamontowany , a mam jeszcze pytanie mianowicie chodzi mi o pedała chciałbym je wymienić na zatrzaskowe czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakieś niedrogie a dobre?
adii22 Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Niedrogie a dobre? Shimano M520 - ale o nich sobie poczytaj więcej na tym forum Tematów od groma. Do tego dolicz cenę specjalnych butów - w zwykłych nie doczepisz bloków Co do butów polecam albo najtańsze decathlonowe (znajomy w nich śmiga, cudów nie ma, ale nie narzeka za tę cenę - ok. 150-60 zł o ile się nie mylę, może nieco więcej) albo z alledrogo Shimano MT-21 - mam je, na początek ok, ale potem zaczyna się chcieć czegoś więcej
steczko Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Napisano 24 Stycznia 2011 przejrzałem własnie te pedały są całkiem tanie:D więc skusze się w najbliższym czasie na nie no i do tego obuwie:D dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.