Skocz do zawartości

[Ritchey PRO 4Axis]Jaki mostek

Grand231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się doradzić jaki mostek będzie bardziej pasował do błyszczącej kierownicy Ritchey WCS Link, rozważam tutaj 2 opcje matowy Ritchey 4Axis MAT oraz błyszczący 4Axis WET BLACK. Słyszałem od znajomego że nie warto kupować błyszczącego gdyż szybko się rysuje dodatkowo jeżeli zamontujemy licznik bardzo szybko schodzi malowanie. Dodatkowo różnica w Wet Blacka w stosunku do Mat osiąga 50 zł dlatego nie wiem czy jest sens dokładać tą kasę. Dzięki z góry za pomoc.

To żeście mnie zmartwili bo już nastawiłem się na zakup kierownicy Ritcheya WCS 20 mm Wet Black - a teraz patrzę i nie ma takowej w wersji matowej. Chciałbym się także dowiedzieć czy według was rysowanie kiery jest widoczne tylko gdy się pojedzie pod słońce, czy ogólne kierownica będzie wyglądała za jakiś czas po prostu lipnie, pojawią się głęboki rysy znikną napisy ?. Bo jeżeli tyczy się to tylko podpunktu pierwszego to jakoś to przełknę.

Ja co prawda nie miałem ani mostka, ani kiery Ritcheya, ale miałem sztycę w wersji wet. Muszę powiedzieć, że faktycznie lakier ścierał się w zastraszającym tempie. Część, która wchodziła w ramę już praktycznie na starcie została ogołocona z lakieru przez obcieranie. Pozostała część z czasem również została nieźle wytarta.

Też się kiedyś zastanawiałem na Wet Ritchey'a i w sumie poza tesktami z jednej strony jakie to g... a z drugiej ahy i ohy to żadnych konkretów.

Może ktoś ma jakieś fotki w dobrej rozdzielczości co by ocenić jak elementy Wet wyglądają z bliska a jak całościowo w rowerze, najlepiej dla porównania zaraz po założeniu i po jakimś czasie używania :) No to ostatnie życzenie to pewnie marne szanse ale fotki by się jakieś konkretne przydały, wtedy można ocenić czy komuś taka czy inna rysa/ryska przeszkadza czy nie.

• 3 miesiące temu...

Ja ostatecznie nie zdecydowałem się na Ritcheya 4 Axis tylko na mostek BBB Ultraforce i muszę przyznać że był to strzał w dziesiątkę. Mostek prezentuje się na kierownicy wybornie, do tego jest to błyszczący mat o wadzę tylko 120 gram śruby tytanowe, szczerze polecam zresztą każdy produkt BBB to małe dzieło sztuki :icon_confused: .

Ja ostatecznie nie zdecydowałem się na Ritcheya 4 Axis tylko na mostek BBB Ultraforce i muszę przyznać że był to strzał w dziesiątkę. Mostek prezentuje się na kierownicy wybornie, do tego jest to błyszczący mat o wadzę tylko 120 gram śruby tytanowe, szczerze polecam zresztą każdy produkt BBB to małe dzieło sztuki :icon_confused: .

Hehe mówisz "błyszczący mat" no no czego to teraz nie wymyślą! To ci dopiero wykończenie powierzchni. :icon_mrgreen:

No może ten BBB jest i fajoski,ale Ritchey to zawsze Ritchey,ale spoko zachwalam,bo mam właśnie lśniącego 4 Axisa. :icon_lol:

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...