Skocz do zawartości

[rower] nowy Giant w okolicach do 4 tyś zł.

bartekf500

Rekomendowane odpowiedzi

Taniej na pewno nie ale lepiej i lżej jak najbardziej tak. Na XTC 2010 właśnie kończe składanie: pełny 2x10 SRAM X9 biały, białe Elixiry, koła także na piastach X9 + białe szprychy :), rurki Boplighta, siodło SL XC i gumy RRony Evo. Wszystko nowe oprócz przedniego FOXA F100 RL z 2008. Waga 9,9 kg :) I chyba na wiosne go jednak sprzedam i zaczne budować coś nowego. Zeby z "fabrycznego" XTC zejsc na nowych czesciach poniżej 10 kg to trzeba dołożyć kolejne 2-3 tys.

Zgadzam się z Tobą, że dopasowanie roweru pod względem rajdera będzie idealne co do potrzeb i gustu, no i na pewno można od razu zbijać sobie wagę (9,9kg - pięknie) jeżeli potrzebujesz - ja na szczęście jestem farciarzem i wagi nie liczę :) bardziej zależy mi na solidności i wytrzymałości.

Kolega napisał, że potrzebuje rowerku do codziennej jazdy do pracy, wątpię czy jest mu niezbędne to 9kg i czy miał by chęć wkładania 3.000pln w rower który waży i tak całkiem, całkiem - ok. 12kg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...