OKO Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Taniej na pewno nie ale lepiej i lżej jak najbardziej tak. Na XTC 2010 właśnie kończe składanie: pełny 2x10 SRAM X9 biały, białe Elixiry, koła także na piastach X9 + białe szprychy , rurki Boplighta, siodło SL XC i gumy RRony Evo. Wszystko nowe oprócz przedniego FOXA F100 RL z 2008. Waga 9,9 kg I chyba na wiosne go jednak sprzedam i zaczne budować coś nowego. Zeby z "fabrycznego" XTC zejsc na nowych czesciach poniżej 10 kg to trzeba dołożyć kolejne 2-3 tys. Zgadzam się z Tobą, że dopasowanie roweru pod względem rajdera będzie idealne co do potrzeb i gustu, no i na pewno można od razu zbijać sobie wagę (9,9kg - pięknie) jeżeli potrzebujesz - ja na szczęście jestem farciarzem i wagi nie liczę bardziej zależy mi na solidności i wytrzymałości. Kolega napisał, że potrzebuje rowerku do codziennej jazdy do pracy, wątpię czy jest mu niezbędne to 9kg i czy miał by chęć wkładania 3.000pln w rower który waży i tak całkiem, całkiem - ok. 12kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Waga taka jaka jest jak najbardziej mi odpowiada, przede wszystkim ważna jest dla mnie szybkość (do pracy) i niezawodność ( maratony )Ma m nadzieję że dokonałem właściwego wyboru decydując się na ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.