Skocz do zawartości

[ sklep internetowy] universal-bicycle.com

Dolli

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że pisanie do tego sklepu nie da żadnych wiarygodnych informacji ale można zapytać producenta np. scotta. Nie wiem jak to działa ale chyba bezpośrednio po umowie z nimi, sklep może sprzedawać rowery danej marki, prowadzić dystrybucję. Ale nadziei bym sobie nie robił, nie dość że sprzedają za pięciokrotnie niższe ceny to jeszcze tego asortymentu jest bardzo mało jak na sklep. Z drugiej strony to jest Indonezja - nie wiem ile towar drożeje zanim trafi do Europy.

Szybko odpowiedź wysłali.

Dear,

Thanks for question.
On Indonesia the products not very famous, So we want plan going to International.
But if the price is very cheap with you, you can pay double prices.

Regards,

Mr Upah Latih

Czegoś takiego się właściwie spodziewałem. Ktoś pierwszy zaryzykuje?:icon_lol:

Jeśli to jest oszustwo można coś z tym zrobić? Chodzi mi o to czy są organy, które sprawdzają takie serwisy i je zamykają, co by nikogo nie kusiło do głupstw? A może nie da się tego sprawdzić "bo prawdziwy może być tylko numer konta na który przelewa się kasę", aż poszkodowany nie zgłosi sprawy do sądu, ale kto by chciał się sądować z czymś co jest nieuchwytne. Z drugiej strony anonimowości w internecie przecież nie ma. Jak to jest? :)

Sorry ale chyba w cuda wierzysz, skoro chcesz się z nimi sądować. Już przy samym składaniu wniosku trzeba podać prawdziwy adres do doręczeń, bez tego żaden sąd nie zacznie przewodu.

Tak samo z innymi organami, jeżeli serwery są za granicą to policja jest bezradna jak dziecko we mgle.

Jedyne wyjście to unikać okazji, bo takowy NIE MA.

Czyli każdy może sobie taką stronkę założyć i robić ludzi w jajo... Ja nie myślę w sumie o sądowaniu się w sensie "zwróćcie mi moje pieniądze" - za głupotę się płaci", ale chodzi mi o to czy można taki serwer zamknąć skoro jasny jest fakt, że to banda złodziei a nie sklep.

zabawne, że scott ma w tym samym mieście swojego dalera

polskie strony typu rapid... też powinny być zamykane, a u ruskich to się dzieje co chce i chyba każdy tam ma to gdzieś :wallbash: .

Co do tej stronki jeszcze, to w informacji piszą, że prowadzą handel tylko z dealerami, handlarzami rowerów... ogólnie z osobami które również prowadzą sprzedaż zakupionego u nich sprzętu i przed każdą akceptacją przez nich zamówienia najpierw dokładnie jest klient sprawdzany.

Dziwne, bo to wygląda na utrudnianie sobie życia, trzeba dać sobie z tym spokój i wrócić do okazji z allegro ;) ...

Mam nadzieje, że nikt się nie dał nabrać na taki chamski scam..

Wszelkie "okazje" z indonezji/malezji etc. to na 99% wtopy

chiny i tajwan to tylko 60% szansy na wtopę :)

Jak ci w ogóle coś wyślą, to już będzie fajnie..

Niestety, ale żeby robić zakupy z azjatami, to trzeba ich pilnować na miejscu :P

@Marcin1111 - "polskie stronki" działają w bardzo sprytny sposób, tak samo jak sam rapidshare..

ale to zupełnie odrębny temat :)

Co do azjatów problemy pojawiają się przy większych zamówieniach, potrafią wysłać połowę towaru którego wcale byśmy się nie spodziewali.

Znajomy tak kilka razy został załatwiony (Zamówił 10 szt. produktu B, dostał 7 szt. B i 3 szt. A icon_mrgreen.gif - nie oznacza to że był szczęśliwy z tej pomyłki).

Nie jest to oczywiście reguła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...