852emil Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam, Mam dylemat co do korby, kupiłem używany rower i korba ma już luz na kwadracie (Truvativ IsoFlow 1-Rzędowa), i nie wiem czy kupować tą samą korbę tylko nową, czy kupić jakąś inną, jeżeli bym kupował inną to jaką byście polecali? Chcę kupić korbę w przedziale 100-170 zł Musi być na kwadrat gdyż suport jest nowy kupiony przeze mnie. Roweru używam do streetu i jestem początkujący. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Korba do streetu musi być wytrzymała, a korby na kwadrat, jak i suporty takie nie są. Z kasą jaką dysponujesz nie kupisz odpowiedniego kompletu korba plus suport, pomyśl o używce, np: http://allegro.pl/fsa-maximus-caly-zestaw-suport-rpm-super-stan-i1421095364.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiadrak Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Podepnę się pod temat, bo mam podobny problem mam używanego starego scotta, którym jeżdżę po mieście bo jak ukradną to nie będzie szkoda. Ostatnio urwał mi się prawy pedał i gwint został w otworze. Wobec tego trzeba będzie wymienić korbę z tym, że jest to stary Exage 300lx i w serwisach mówią że nie mają takich. Da się może jakąś inna zamontować czy trzeba wymieniać również suport ? Pytam bo nie wiem czy mi się opłaca inwestować w ten rower czy może lepiej kupić jakiś lepszy a tego na części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jak do streetu to mogę ci śmiało polecić korby typu 3pcs . Na allegro znalazłem coś takiego : http://allegro.pl/octane-one-3pcs-czarna-niebieska-okazja-i1440123222.html Za 199zł dostajesz dobrą korbę + suport na 4 łożyskach maszynowych. Wszystko nowe, i oczywiście jest to typowa korba do streetu. Do tej korby musisz jednak dokupić zębatke np. Dartmoor Zulu : http://allegro.pl/nowa-zebatka-dartmoor-zulu-28z-pomaranczowa-i1441163324.html lub inne podobne zębatki. Jak masz na wydanie 170zł , myślę że warto dołożyć i mieć już coś konkretnego lub po prostu szukaj takich korb używanych na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 4 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Podepnę się pod temat, bo mam podobny problem mam używanego starego scotta, którym jeżdżę po mieście bo jak ukradną to nie będzie szkoda. Ostatnio urwał mi się prawy pedał i gwint został w otworze. Wobec tego trzeba będzie wymienić korbę z tym, że jest to stary Exage 300lx i w serwisach mówią że nie mają takich. Da się może jakąś inna zamontować czy trzeba wymieniać również suport ? Pytam bo nie wiem czy mi się opłaca inwestować w ten rower czy może lepiej kupić jakiś lepszy a tego na części. poczekaj - jest też tańszy sposób. Wykręcasz korbę i idziesz z nią do jakiegoś ślusarza, tokarza czy nawet warsztatu samochodowego i prosisz o rozwiercenie tego ułamanego kawałka śruby w korbie. Tyle tylko, że średnica wiertła nie może być za duża by wiertło nie zaczepiło o gwint wewnątrz. Pisałem o warsztacie samochodowym(można się zdziwić), ale ja ostatnio wybrałem się do warsztatu po sąsiedzku by rozwiercili mi piny łączące pająk kasety bo tam miałem najbliżej. P.S. a te foty w profilu - Twoje czy z sieci? Jeśli Twoje to z jakiej ściany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam, Mam dylemat co do korby, kupiłem używany rower i korba ma już luz na kwadracie (Truvativ IsoFlow 1-Rzędowa), Na razie to między oś a kwadrat w korbie włóż żyletkę połamaną na cztery - przedłuży Ci żywotność. Nie chciałbym Cię niepokoić, ale przez zakup suportu jesteś teraz trochę ograniczony. Lepsze korby mają środek suportu Howitzer, albo taki z osią przetykową. Jak już luzy w korbie będą nie do zniesienia to na razie kup coś używanego, a kasę odłóż na inne części, albo dozbieraj do jakiejś mocniejszej korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekc12 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Na Twoim miejscu zastanowił bym się nad: http://www.xtrabike.webd.pl/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=514 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.