Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Dart 3

Ada93m

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam RS Dart'a 3 z blokadą przy goleniu i maży mi się blokada PopLock. Czy da się u mnie przerobić na tą blokadę :icon_question: co musiał bym kupić/zmienić :icon_question: I czy jest to opłacalne :icon_question:

Napisano

widziałem gdzieś na forum zdjęcia manetek domowej roboty czyli jest to wykonalne, a jak chcesz wiedzieć jak to zrobić to polecam google:)

Napisano

Schylanie raz na jakiś czas może nie jest męczące ale skoro zadałem pytanie którego treść sugeruje że chce zamontować poplock'a to obecne rozwiązanie nie jest najlepsze. Człowiek zawsze dąży do lepszego. Głównie to interesują mnie odpowiedzi w których będą podane elementy które muszę wymienić w amortyzatorze.

matkell Dzięki za podesłany link :thumbsup: wygląda to ciekawie.

Napisano

Nie wiem czy masz konto na light-bike, ale zajrzyj, może coś wymyślisz: light-bike. Blokada FOXa RP2 z użyciem właśnie manetki PopLock.

A tu jeszcze dwie fotki rozwiązania z bikestats: 1, 2

Na allegro widziałem też cały zestaw Rock Shoxa do konwersji ze zwykłej blokady na manetkę, ale nie wiem czy pasował do Darta.

Napisano

Pewnie że można,należy tylko wymienić tłumik bo przy manetce na kierownicy jest zupełnie inne zamykanie,co przy cenie amortyzatora jest zupełnie nieopłacalne.Ale blokada przy Suntourze rewelacja :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...