Skocz do zawartości

[hamulce] do 700zl oro k18/k24 vs XTR vs ..?

802220540

Rekomendowane odpowiedzi

mam je w białej wersji i są fajnie klamka przyjemna chodź ma mały luz przód tył ale modulacja fajna siła ogromna nawet przy 160 tarczach nie zdarzyło mi się by klamka spuchła. ale myślę że przewody aż za długie będą i to sporo ale sam się przekonasz i postanowisz czy skracać czy nie.

• Mod Team

Podłącze się pod temat. Obecnie na przodzie mam Avid Juicy 7. Zastanawiałem się nad sprzedażą go i wymianą na pokazane w linku Formula Oro K24 (komplet). Porównywał ktoś te dwa modele hamulców, jak one się spisują. Przewinął mi się test z bikeboarda bodajże obu tych modeli, jednak do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze głosu obecnych tutaj użytkowników obu hamulców. Warto to zmieniać czy nie? Zaznaczam, że obecnie muszę skompletować hamulce do nowej ramy, a póki co posiadam tylko przedni.

miałem 3 i klamka była strasznie długa i nie wygodna w porównaniu do k24/18 po drugie moc niebo a ziemia modulacja tu już j7 ma inaczej to się nie wypowiem awaryjność jeśli kupujesz rocznik powyżej 2007 (nie jestem pewien) to będą działały przez lata a j3 wytrwały mi 4 miesiące po czym tłoczki działały już gorzej bo hamulce nie mają ze mną lekko z powodu warunków w jakich muszą działać a waga 70kg + wyposażenie

• Mod Team

@netta1987,chyba pomyliłeś temat? Tutaj nikt nie pyta się o juicy 3, ponieważ my w tym temacie omawiamy zupełnie inną półkę cenową hamulców.

W tej samej kategorii cenowej znajdują się jeszcze hamulce Formula RX1, to chyba pochodne R1 tylko że lekko zubożone. Jak one się mają do wspomnianych Juicy7 lub ORO K24?

na początku gdy kosztowały 1200zł to były mało opłacalne ale teraz gdy można mieć w cenie k24 to nie widzę sensu kupowania starszej technologi sam teraz żałuje że nie poczekałem i nie kupiłem rx

ps. na ebay czasem ktoś z Francji wystawia je w bardzo miłej cenie 699 z tarczami 160 i 180 do wyboru z możliwością wysyłki do PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...