Andrew Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 doskonały wybór. Oby hamulce były w 100% sprawne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
802220540 Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 doskonały wybór. Oby hamulce były w 100% sprawne:) Tez mam taka nadzieje jesli nie, to i tak chyba wiem do kogo je wyslac na naprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Tak jak pisałem - hamulce praktycznie bezawaryjne. Jedynie kapryśne w odpowietrzaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 mam je w białej wersji i są fajnie klamka przyjemna chodź ma mały luz przód tył ale modulacja fajna siła ogromna nawet przy 160 tarczach nie zdarzyło mi się by klamka spuchła. ale myślę że przewody aż za długie będą i to sporo ale sam się przekonasz i postanowisz czy skracać czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Podłącze się pod temat. Obecnie na przodzie mam Avid Juicy 7. Zastanawiałem się nad sprzedażą go i wymianą na pokazane w linku Formula Oro K24 (komplet). Porównywał ktoś te dwa modele hamulców, jak one się spisują. Przewinął mi się test z bikeboarda bodajże obu tych modeli, jednak do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze głosu obecnych tutaj użytkowników obu hamulców. Warto to zmieniać czy nie? Zaznaczam, że obecnie muszę skompletować hamulce do nowej ramy, a póki co posiadam tylko przedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 miałem 3 i klamka była strasznie długa i nie wygodna w porównaniu do k24/18 po drugie moc niebo a ziemia modulacja tu już j7 ma inaczej to się nie wypowiem awaryjność jeśli kupujesz rocznik powyżej 2007 (nie jestem pewien) to będą działały przez lata a j3 wytrwały mi 4 miesiące po czym tłoczki działały już gorzej bo hamulce nie mają ze mną lekko z powodu warunków w jakich muszą działać a waga 70kg + wyposażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 @netta1987,chyba pomyliłeś temat? Tutaj nikt nie pyta się o juicy 3, ponieważ my w tym temacie omawiamy zupełnie inną półkę cenową hamulców. W tej samej kategorii cenowej znajdują się jeszcze hamulce Formula RX1, to chyba pochodne R1 tylko że lekko zubożone. Jak one się mają do wspomnianych Juicy7 lub ORO K24? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 akurat j3 i j7 mają podobną budowę a tak co do półki cenowej dziwię się brakiem RX bo już coraz łatwiej je dostać w cenie 700zł z tarczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Ejmen. http://allegro.pl/hamulce-formula-rx-nowe-tarcze-160mm-i1411261400.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 http://cgi.ebay.pl/Paire-de-freins-Formula-RX-sans-disques-ni-adaptateurs-/130473647250?pt=FR_JG_Sports_Cyclisme_&hash=item1e60d5dc92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 To prawda, RXy bardziej opłacalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 na początku gdy kosztowały 1200zł to były mało opłacalne ale teraz gdy można mieć w cenie k24 to nie widzę sensu kupowania starszej technologi sam teraz żałuje że nie poczekałem i nie kupiłem rx ps. na ebay czasem ktoś z Francji wystawia je w bardzo miłej cenie 699 z tarczami 160 i 180 do wyboru z możliwością wysyłki do PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.