Qamal Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam, przeczytałem kilka tematów o ochraniaczach na buty i dalej nie wiem co wziąć. Chciałbym abyście mi doradzili co najlepiej wziąć z tej oferty : http://centrumrowerowe.pl/Odziez%20i%20buty-Butyakce-Butyochr/Kategoria.aspx Cena to najlepiej do 90 zł. Ma być w miarę ciepło do -5 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 moje propozycje to: rogelli-hydrotec i neopren:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banan84 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 W cykloturze maja też duży wybor. Te są fajne http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_ochraniacze+heavyduty+oss__P_53173837-53010001__PZTA_1__PD_53010722.html i w tej cenie co ci odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McAron Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 moje propozycje to: rogelli-hydrotec i neopren:) Gorąco odradzam ochraniacze tej firmy. Nabyłem we wrześniu tamtego roku, wyglądały solidnie. Na deszczu działały dobrze, chociaż przy solidnej półgodzinnej ulewie lekko przemokły na szwach. Po kilkukrotnym założeniu zaczęła odrywać się taśma wzmacniająca na podeszwie, nic dziwnego jest tylko przyszyta zwykłą nicią. Ale nic z tym mogłem żyć. Wraz ze spadkiem temperatury zniszczeniu ulegaly wzmocnienia na piętach, czubkach i łączeniu pod stopą. Ale nic to. Po pierwszych opadach sniegu i kontakcie z solą zamki odmówiły posłuszeństwa. To był znak aby jest zakonserwować. Po potraktowaniu parafiną zamki zaczęły działać. Ale tylko kilka dni, zaczęły się po prostu rozłazić przy zapinaniu w jednym ochraniaczu. Przemęczyłem się z nimi do końca zimy i oddałem na reklamację. W sklepie powiedziano mi, że to oczywista wada zamka. Po 14 dniach producent odrzucił reklamację zarzucając mi uszkodzenie mechaniczne, bez wskazania miejsca tego uszkodzenia. Niestety juz po fakcie sprawdziłem opinie o produktach firmy Rogelli (firma z Poznania zatem powinna nazywać się Rogalli raczej) i pojawiają się negatywne opinie na temat zamków błyskawiczych w ich produktach. I jeszcze jedno, materiał ochraniaczy strasznie delikatny, bardzo łatwo o mechaniczne uszkodzenie powłoki. Dokładając 50% do tej ceny mozna mieć komplet ochraniaczy Shimano (letnie przeciwdeszczowe i zimowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Używam i polecam Shimano. Oczywiście trzeba sobie zdać sprawę że nic nie jest wieczne(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie napisałeś najważniejszego - gdzie i w jakich butach jeździsz. Zdarza Ci się podchodzić w terenie? Ja używam typowych ochraniaczy przeznaczonych do MTB - Endura MT500 - są droższe, lecz może będzie to dla Ciebie jakaś opcja: http://endurastore.pl/ochraniacze_na_buty_mt500,0,55.html Ja używam ich z butami Specialized Taho - to dość nietypowe, bo te buty są znacznie szersze niż standardowe, sztywne modele MTB, a ochraniacz pasuje świetnie i bardzo dobrze się sprawdza. Po kilkunastu wiosennych wyjazdach ochraniacze noszą ślady używania jedynie od spodu, lecz są i tak w stanie idealnym - to dobrze wróży :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Dojeżdżam do pracy praktycznie przez cały rok tak wiec jesienią zaopatrzyłem sie w Rogelli Hydrotec. Biorąc pod uwagę ich obecny (po jednym sezonie) stan oraz to że chodzenie miało miejsce jedynie na większych skrzyżowaniach odradzam. Zewnętrzna część wygląda poprawnie ale taśmy pod butami przetarły się, wzmocnienia też nie wyglądają jakby były w stanie przetrzymać kolejna zimę. Ciepłe i nieprzemakalne ale zdecydowanie za słabe nawet na miasto. edit: literówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.