kluchynsyn Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Kupiłem nowy rower, oczywiscie przerzutki były rozregulowane w cały świat. Nie wiem czego to wina, ale przeskok moich prezrzutek jest ogromny; czyli jak z przodu wrzucam 1dynke, jest ok. potem jak chce wrzucic dwojke, trzeba naprawde się wysilić zeby to zrobic, bo bieg nie chce ,,preskoczyć" a jak już przeskoczy, to przerzutka nie jest ustawiona na 2 tylko na 3. Oczywiscie na 3 się w ogole nie da wrzucić, bo chyba bym musiał miec 4 biegi z przodu... ;] Probowałem regulować przerzutke, ale to nic nie zmienia, moze to problem z manetką? (Shimano SLX SL-M660-10 Rapidfire-Plus, 10-speed) Proszę o rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nie rozumiem, nie masz manetek dual control, a takie coś przy normalnej sprężynie nie może się dziać. Chodzi ci o przednią przerzutkę ? Ona chyba 10 biegów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kluchynsyn Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 No, chodzi o przednią. To ten rower : http://www.cubecycles.co.uk/cube_en/cube-ams-comp.html Chyba źle napisałem w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Za mocno naciągnięta linkę masz po prostu gdzy jest na dwójce, przerzutka jest już w "drodze" na 3 i później blokuje ją śrubka regulacyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Czy mi sie wydaje, czy na zdjeciu jest top swing? Daj łańcuch na 1 (najmniejszy tryb) manetkę też i zakręć luźno linke (nie napiętą) u mnie to poskutkowało - miałem ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Na zdjęciu jest down swing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 linka linka ale polozenie samej obejmy przerzutki gora/dol na rurze ma spore znaczenie Pozdro na zdjeciu jest down swing, przrzutka jest nad koronkami korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kluchynsyn Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 wielkie dzieki za rady i jeszcze jedno pytanko. w instrukcji napisane jest, że przerzutka ma być 5 mm nad kołem trybowym. Jak podniesc ją do góry? Musze odkręcic całą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 22 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 na zdjeciu jest down swing, przrzutka jest nad koronkami korby Raczej ciężko, żeby przerzutka była pod koronkami @UP: Odkręcasz obejmę (imbus 5mm), podnosisz całość, przykręcasz i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kluchynsyn Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Wielkie dzieki! juz tylko zrobić to, czekać na pogode, wsiadac i jechać ;] nie moge się doczekać. na razie! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.