manio4444 Napisano 20 Stycznia 2011 Napisano 20 Stycznia 2011 Witam, chciałbym w najbliższym czasie zamówić sobie koła, trochę szukałem po necie i mój wybór padł na sklep actionsports.de Interesują mnie 2 zestawy kół: -Fun Works N-Light NoTubes ZTR Alpine Sapim D-Light disc 1390g Laufradsatz -Fun Works N-Light NoTubes ZTR Alpine Sapim CX-Ray disc 1350g Laufradsatz Ważę 70kg, jeżdżę maratony. Czy warto dopłacać 50 ojro za szprychy cx-ray? Różnica w wadze jest w prawdzie niewielka... Wiem że piasty w tym secie nie są najlepsze, ale odpowiedzialność za nie biorę na siebie. Do kół chce założyć Race Kingi 2.2 SS i jakieś w miarę lekkie dętki, może zaleje je mleczkiem. No chyba że w podobnej cenie znajdą się równie dobre i lekkie koła pod tarcze
Mod Team Lookas 46 Napisano 21 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2011 Tu masz wątek o szprychach D-light http://www.forumrowerowe.org/topic/62628-szprychy-sapim-d-light-warte-uwagi/ . Możesz porównać z cx. Osobiście nie miałem styczności ze szprychami cx-ray, to jednak ilość pozytywnych opinii przytłacza. Wolałbym dopłacić te 200zl i mieć wypas szprychy
1415chris Napisano 21 Stycznia 2011 Napisano 21 Stycznia 2011 Patrzac z ekonomicznego punktu widzenia oplaca sie dolozyc 50 euro. D-lighty luzem sa ok 5 razy tansze od cx-ow. 64 szt. tych pierwszy bedzie kosztowac ok 20 euro, tych drugich ok 100 euro (mniej wiecej) Cx-ray to topowe szprychy, zaplatane na nich kola charakteryzuja sie bardzo duza sztywnoscia, nawet pomimo Twojej niezbyt wysokiej wagi lepiej jednak miec sztywniejszy zestaw. Tak jak napisal Lookas, opinie o nich sa bardzo jednoznaczne, ja rowniez sie do nich przychylam, jako ich uzytkownik.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.