JaniszMTB Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witajcie! Kieruje do was pytanie czy podczas tegorocznej zimy mieliście moment zwątpienia, zniechęcenia, braku wiary w dalsze plany i sens kontynuacji dalszej działalności rowerowej? U mnie tak się zdarzyło... Przez okres 2-2,5 tygodnia nie wiedziałem co z tym fantem zrobić. Może to było spowodowane aktualnymi zmianami w życiu? Może to była wina depresji okresowej? Co o tym sądzicie czy macie podobne odczucia niekiedy i czy macie jakieś inne objawy... Wszystkie przemyślenia i myśli proszę o zamieszczanie w tym temacie, może komuś coś pomoże! Pozdrawiam, Janisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdasMatysek Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 przyzwyczaisz się, ja mam tak od 9 lat. najgorsze są pierwsze 2, potem już jakoś leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 20 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Stary nie łam się. Ja na swojego dziada patrzeć przez miesiąc nie mogłem i żeby mnie przypadkiem nie skusiło to mu bebechy powykręcałem :-). Teraz chyba ku dobremu idzie bo zacząłem filmiki oglądać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 To ja na swój rower z dnia na dzień z coraz większa miłością zerkam i doczekać się nie mogę kiedy na niego wsiądę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Może za dużo masz tego roweru? Schowaj rower i ciuchy - wtedy nadejdzie moment kiedy zatęsknisz za dwoma kółkami. Jak jeździsz bardziej zawodowo niż rekreacyjnie to wyłącz licznik i przejedz się rekreacyjnie, dla frajdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Chyba każdy ma co jakiś czas taki okres. Też trochę odszedłem od roweru, niby coś przy nim grzebałem i w ogóle ale zero chęci. A teraz czekam byle tylko zrobiło się ciepło żeby wreszcie gdzieś wyskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Lepiej móc i nie chcieć niż chcieć i nie móc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Sol, swieta prawda madrosc narodu jest w cenie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysieek Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Mój - zepsuty. Wściekam się, bo pojeździłbym mimo zimy - nic z tego, jak na razie. Więc też przeżywam zwątpienie. Ale wiem, że jak naprawię i przejadę pierwsze 5 km - wszystko mi wróci. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam. Ja czegoś takiego nie miałem, a to może dlatego że to właśnie rower czy też moje inne hobby jak łucznictwo czy siatkówka oraz narciarstwo jest odskocznią od codzienności i właśnie to pomaga mi zapomnieć o szarej rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Skąd to znam... Ja się zastanawiam nad zmianą hobby Jak na moje realia to jest zbyt uzależniające i pieniądzochłonne Może pójdę w ślady ojca i zacznę grę w szachy? Tanie, uspokajające a jak się gra partie 5 min z zegarem to i emocje potrafią być nie mniejsze niż przy zdobywaniu szczytów górskich W każdym razie ja jestem tym co by chciał a nie może Stary rower wymaga serwisu i wymiany całego napędu, a z drugiej strony nowy nie jest nawet w 20% skończony. Już bym chciał inwestować tylko w nowy, ale nie ma szans i muszę zainwestować w stary... W dodatku gacie rowerowe się podarły, bloki do wymiany a bez pracy kasy brak... Z kolei w wakacje praca będzie, ale nie będzie czasu i siły do jazdy No... Ponarzekałem sobie, to teraz może być już tylko lepiej A i od 2 tygodni nie mogę doleczyć anginy pomimo antybiotyków Ale teraz to już totalnie mi ulżyło Czekajcie! A mówiłem już, że wszystkie części znowu podrożały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Dobrze mieć czasem alternatywę, moja każda pasja wiązała się z kosztami... Nawet wędkarstwo, zawszę cos nowego można kupić, zawsze jakiś nowszy lepszy i lżejszy sprzęt się pojawi. Sent from my HTC Magic using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Grunt to mieć jakieś pole manewru, jak nie rower to mieć inne hobby, jakiekolwiek, ja na takie okres, żeby nie mieć odruchów wymiotnych chowam rower i nawet na niego nie patrze przez miesiąc Głód jazdy musi być, jak jest zniechęcenie, to trzeba odpocząć, poza tym ja takie coś zawsze zwalam na pogodę, a u nas ostatnio mało słońca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaude Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Dokładnie też tak mam a może miałem, gdyż nauczylem się z tym walczyć Zawsze pomagam sobie ogądaniem filmów rowerowych, planowaniem nowych części i tego co będę robił, jakimiś ćwiczeniami (bo coś robić trzeba) kończąc na przeglądaniu sprzętu i części na nowy rok/sezon. Nie pomaga jednak fakt, ze codziennie parze na bike-a i mam niezmierna ochote pojeździć. Byle do wiosny lub konca zimy! Za wszelkie bledy sory ale pisalem ze smartfonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Grunt to miec jakis ogolny cel. Ja teraz planowo trenuje, i szczerze mowiac nie moge sie doczekac wyjscia na trening, bo jestem ogromnie ciekaw wynikow w maratonach . W zeszlym roku same systematyczne treningi bez planu i podskoczyly mi czasy na maratonach o 40 minut i wiecej. W tym roku zaaplikowalem sobie treningi z pelna planowa szykana i jak na razie z motywacja nie ma zadnych problemow. Chce po prostu widziec co to da. Najgorzej jest pod koniec sezonu, gdy juz wyniki w wiekszosci sa znane, a trzeba jeszcze tych kilka wyscigow pojechac. A pozniej z miesiac z przyjemnoscia sie jezdzi turystycznie (bo w koncu nie trzeba trenowac! ) i juz jest przerwa w treningach, gdzie nawet lepiej nie jezdzic. A po tych paru tygodniach znow nie mozna sie doczekac roweru. Ale bez takiego celu jak starty w maratonach (nawet jesli jestem przecietniakiem) to nie wiem czy by mi sie chcialo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Miło mi że wypowiadacie się na ten temat, dodaje mi to otuchy dzisiaj nawet zacząłem przy nim grzebać policzyłem ile zębów mi na jednym blacie brakuje co mi humor poprawiło bo teraz tylko 10... ;p Kupie nową korbę to mi sie i humor odrazu polepszy. Proszę jeżeli chcecie umieszczać dalej tu swoje odczucia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Spośród wielu zajęć jakie próbowałem poznać zanim zabrałem się za jazdę rowerem to właśnie to ostatnie okazało się być najciekawsze. Jazda jest męcząca, ale rzadko kiedy nudna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ja też mam czasem chwile zwątpienia. Jeżdżę głównie na sportowo, aby podnosić kondycję, dlatego jazda rekreacyjna u mnie odpada. Chyba bym nawet nie potrafił. Czasem mam chęć, aby wskoczyć na rower i przejechać się niezobowiązująco, powoli, bez licznika. Ale natura mi na to nie pozwala. Jeżdżę tylko z tym moim licznikiem i obserwuję - jaka średnia prędkość, ile km przejechane. Nieraz jestem już nieźle zmęczony, ale patrzę na te dane i sobie myślę: 'nie, to za mało' i dalej naciskam ile sił. Przez to wszystko nieraz wypalam się w środku sezonu i szlag mnie trafia, jak przy jeziorku w weekend ludzie przy grillu z piwkiem przy 30 stopniach a ja cisnę szlakiem aż pot spływa mi po policzkach Czasem chciałbym umieć tak się wyłączyć, ale już chyba nie potrafię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Zrób sobie przerwę od roweru, zajmij się innym sportem. Może pobiegaj po ścieżkach po których wcześniej jeździłeś na rowerze. Może niektóre miejsca tak zapadły Ci w pamięć, że obudzi się w Tobie jakieś wspomnienie i od nowa zapragniesz pojeździć. Lepiej móc i nie chcieć niż chcieć i nie móc. Bardzo mądra myśl zwieńczająca temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.