Skocz do zawartości

[Ubiór] Co o tym myślicie?

speedy95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałbym poznać waszą opinie na temat:

-tych butów (+ pedały pd520)

http://centrumrowerowe.pl/000625/SHIMANO-SH%20M076%20czarne%20r.%2044/Produkt.aspx

-tej koszulki

http://centrumrowerowe.pl/13407054104/CMT-koszulka%20CentrumRowerowe.pl%20kr%C3%B3tki%20r%C4%99kaw%20r.S/Produkt.aspx

-tych spodenek

http://centrumrowerowe.pl/13407109070/CMT-spodenki%20kr%C3%B3tkie%20z%20szelkami%20CR%20czarne%20r.S/Produkt.aspx

...

Wiecie może jak jest z rozmiarami w tych ubraniach? Jeżeli noszę ubrania np S czy M to z tych ubrań rozmiary odpowiadają rozmiarom zwykłych ubrań?

Co możecie zaproponować do 400zł za koszulkę spodenki buty i pedały pd520? :)

Pozdrawiam Speedy95 :)

Napisano

Mi to wygląda na ubrania z Questa, przynajmniej koszulka. Co do rozmiarówki to trzeba się upewnić dokładnie kto jest producentem i wtedy sprawdzić wymiary. Z rozmiarami ciuchów rowerowych jest różnie, najlepiej byłoby przymierzyć bo kupując w ciemno nigdy nie masz pewności że wszystko będzie ok.

Napisano

Mam kolejne pytanie. :)

Jeśli chodzi o spodenki to wartości typu obwód ud, bioder itp. powinny być większe w realu niż ma ubranie?

Sądzę, że tak i tu moje właściwe pytanie o ile cm żeby było komfortowo i dobrze?

Mam nadzieje że mnie zrozumieliście, jak nie to postaram się jakoś lepiej wyjaśnić.

Napisano

Panie, spodenki sa na tyle rozciagliwe, ze wazny jest wylacznie zasieg szelek i obwod gumek w nogawkach. Dlatego nie jestem zbytnim zwolennikiem kupowania przez net, przez te rozciagliwosci rozmiary sie znacznie roznia (bo w samym materiale to nie ma znaczenia) i oscyluja od krotkich szelek (i wkladek wbijajacych sie w jaja czy tam co innego zaleznie od plci) i ciasnych kolnierzykow nogawek robiacych z ud salceson po totalnie luzne egzemplarze podwijajace pampers w czasie jazdy. Lepiej przymierzyc ;). Zreszta dobra wkladka tez jest wazna, a z doswiadczenia wiem ze w tanich spodniach z 60% jest do niczego.

Dobre spodenki katuje sie az sie szwy przetra, a slabe az sie pampers ubije ;).

Napisano

Ja kupowałem przez neta komplecik i jestem zadowolony . Co prawda dokupiłem jeszcze ocieplane nogawki i rękawki i można jeździć. Co to zestawu zestaw fajny. Tylko jakoś buty mi nie podchodzą lepiej zainwestuj w buty Specializeda Sport MTB http://www.dobrerowe...roducts_id=2365 :)

Sam na nich jeżdze i są świetne. Wygodne przewiewne :) Warte swoich pieniędzy

Napisano

Dołóż mi się to kupię :) żebym miał kasę to bym na pewno kupił lepsze ale że nie mam to te Shimano są chyba jedynymi jakie mam za co kupić. Lepsze takie Shimano niż jeździć w adidasach/halówkach etc., na pierwsze SPD mi wystarczą a jak je zakatuję wtedy pomyślę o jakichś lepszych. Podam wieczorem tabelkę odnośnie spodenek i swoje wymiary i pomożecie w wyborze rozmiaru :)

Napisano

Czekamy na wymiary :)

Nie zapomnij podać swoich wymiarów:

-obwód klatki piersiowej

-obwód pasa

-wzrost

obwód uda

Jeśli chodzi o buty to rzeczywiście. Ja chciałem tylko zaproponować. Jak nie masz kasy i mają być to twoje pierwsze buty to jak powiedziałeś lepsze takie Shimano niż jeździć w adidasach :)

Napisano

Oto tabelka.

2011%5C01%5C28%5Cbikepics-2140718-full.jpg

Moje wymiary:

A - około 68-69 nie wiem jak to zmierzyć za bardzo.

B - 50

C - 41

D - 41 jeżeli w dobrym miejscu zmierzyłem

F - 35-36

Nie wiem do czego obwód klatki piersiowej do spodenek ale zmierzyłem: 86-87

Wzrost około 173

Napisano

Myślałem, że też będziesz chciał dobierać koszulke. Dlatego poproiłem abyś podał obwód klatki piersiowej.

Sorry moja wina :)

Co do spodenek to rozmiar M będzie dobry :)

Ja mam 174 ale w udzie mam 58cm i mam L

Napisano

Z pomierzeniem siebie, żeby dobrać koszulkę nie miałem żadnych problemów i dylematów :) Wyszło ewidentnie że rozmiar koszulki S będzie dobry i nie mam o co pytać nawet :P a w spodenkach właśnie nie wiedziałem jak to jest z tą roźciągliwością tych spodenek. Dzięki za pomoc i pozdro ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...