JaniszMTB Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witajcie! Jak w temacie. Z tym że posiadam dobry suport pod korby z wejściem kwadratowy... i zależało by mi aby kupić same ramiona i blaty. Przeznaczenie: Rower MTB Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waler Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Moja propozycja to http://allegro.pl/korba-shimano-deore-fc-m590-44-32-22-175mm-cr-i1422582777.html http://allegro.pl/truvativ-firex-z-zintegrowana-osia-model-2010-i1415941774.html chyba nie ma za duzego wyboru, no chyba ze dorwiesz jakiegos uzywanego slxa albo stylo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Nie ma SLX ani Stylo na kwadrat. Na twoim miejscu sprzedałbym ten suport i kupił coś takiego jak podał Waler, czyli Deore FC-M590. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Właśnie też się zastanawiałem nad tą deore... z tym że dzisiaj przyszło mi siodełko i ograniczyło budżet o 100zł... Więc pozostaje pozostać przy kwadracie...;/ Zastanawiałem się przy tym budżecie nad Alivio. Jak myślicie? Musze jak najszybciej wymienić swoją korbe bo szkoda łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 W sumie czemu nie? Całkiem ciekawa propozycja, ale nie lepiej dozbierać do nowej korby ? Nie lepiej było odpuścić sobie siodełko za 100 zł i kupić dobrą korbę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Zerknij do oferty cykloturu. W założonym budżecie znajdziesz korbę z mocowaniem na octalink (fc-m341 albo fc-,361), do tego suport bb-es25 bądź es30. Przy prawidłowym montażu całość będzie trwała, sztywna i relatywnie tania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Siodełko tokena za 155... miało nie przyjść ale jednak przyszło właściwe... ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Tak jak koledzy podpowiadają, dozbieraj i kup minimum tą deore. Kupisz korbę z hollowtechem i będziesz miał z bani na długi czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Tak jak koledzy podpowiadają, dozbieraj i kup minimum tą deore. Kupisz korbę z hollowtechem i będziesz miał z bani na długi czas. baju baju! korba z hollowtechem na długi czas? mam troszkę odmienne zdanie w tej kwestii. No chyba że trafiłem jakiś kiepski egzemplarz LX'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Jeśli w niedługim czasie możesz dozbierać to uskładaj na Deore ze zintegrowaną osią, a obecny suport sprzedaj. Jeśli nie to Alivio nie będzie złe. Jeśli masz parcie na zakup to raczej nie ma wyjścia. Alivio działa przeciętnie, na pewno gorzej od Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 @Biera Rozumiem, że mówisz o łożyskach? Jeśli już kupować coś nowego, to w tym budżecie Alivio z mocowaniem Octalink. Rozsądny środek pomiędzy kwadratem, a Hollowtechem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Od siebie na Octalink mogę polecić Deore FC-M442, nie wiem tylko czy jest sens kupować Deore zamiast Alivio na Octalink.. Na twoim miejscu dozbierałbym do Deore FC-M590. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 A czym się różni takie alivio m410 od acera m341 czy m361? Acere widziałem tylko w sklepie, na alivio jeżdżę w jednym rowerze. Mnie się wydaje, że to jedno i to samo (zębatki stalowe, waga podobna). Nie jeździłem więc mogę się mylić. Na dzień dzisiejszy gdybym potrzebował korby nowej do 100zł to brałbym octalink. Gdyby obie korby (acera i alivio) były w tej samej cenie to brałbym świadomie acerę. Dlaczego? Bo prawa strona jest zrobiona z jednego kawałka, "pająk" na zębatki nie jest przykręcany do ramienia, dla mnie to zaleta. Acera jest nawet tańsza, wybór dla mnie byłby oczywisty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 w moim rowerku wprawdzie już jest wszystko wymienione w ostatnich dwóch latach ale korbę starego LXa (ten z kątem na grzbiecie)nie zamierzam wymieniać, łożyska tak, zębatki albo do szlifowania albo do wymiany ale same ramiona są bardzo sztywne i ładnie wyglądają, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 baju baju! korba z hollowtechem na długi czas? mam troszkę odmienne zdanie w tej kwestii. No chyba że trafiłem jakiś kiepski egzemplarz LX'a... Mam już dwa pełne sezony slx'a i nic się nie dzieje, a jeżdżę bardzo agresywne enduro. Nawet jak łożyska padną to wydatek 50 zł to nie tragedia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Do 130 zł według mnie wygrywa http://allegro.pl/shimano-deore-fc-m470-octalink-hollowtech-nowa-i1402125475.html tylko musiałbyś dozbierać 20 zł do suportu BB-ES25. Korba sztywna, trwała i w tej cenie super-lekka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 baju baju! korba z hollowtechem na długi czas? mam troszkę odmienne zdanie w tej kwestii. No chyba że trafiłem jakiś kiepski egzemplarz LX'a... Lx w wersji mtb czwarty sezon, bez wymiany łożysk (przebieg ok.20 tysiaków). Pewnie trafiłeś pechowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Czyli wychodzi na to ze i tak i tak suport z octalikiem muszę kupować... No niestety mam parcie ogromne i budżet zawężony ponieważ obecna korba już się nie nadaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Do 130 zł według mnie wygrywa http://allegro.pl/shimano-deore-fc-m470-octalink-hollowtech-nowa-i1402125475.html tylko musiałbyś dozbierać 20 zł do suportu BB-ES25. Korba sztywna, trwała i w tej cenie super-lekka. Hm, do 130 zł ? Ciekawe twierdzenie ? Z mojej wiedzy na temat matematyki wynika, że 119 + 20 (najtańszą wersję wysyłki biorę pod uwagę) to będzię zdaje się 139 zł... Na forum niestety pomija się bardzo często koszty wysyłki a przy korbie za 130 zł, 20 zł to na tyle duże, że wypadałoby brać to pod uwagę... Ja używam wspomnianego Alivio i prawdę mówiąc nie narzekam. Inna sprawa, że nie mam porównania z korbami wyższych grup, więc moja wypowiedź może być niezbyt obiektywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witajcie! Jak w temacie. Z tym że posiadam dobry suport pod korby z wejściem kwadratowy... i zależało by mi aby kupić same ramiona i blaty. Przeznaczenie: Rower MTB Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Ja mam taką propozycję Jeśli chcesz wykorzystać swój suport to korba jak znalazł, nie za droga, stan bdb z minusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Lx w wersji mtb czwarty sezon, bez wymiany łożysk (przebieg ok.20 tysiaków). Pewnie trafiłeś pechowo. Albo nierówna krawędź boczna mufy suportu... Przez to sporo łożysk zew. się sypie - sądząc po wypowiedziach na forum. Jednak kwadrat czy tam octalink ma ten plus - wkręcasz pakiet i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.