kubusAP Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Muszę wymienić przewody w obu swoich hamulcach. Przewody są po prostu obecnie za krótkie. Z tego co wyczytałem do wymiany potrzebuję końcówek odpowiednich dla swojego hamulca - u mnie AVID JUICY 5. Od strony klamki - nie ma problemu - oliwka + insert. Wiem jak założyć i gdzie kupić. Ale od strony zacisku mam pewien problem. Czy mogę zastosować przy wymianie istniejące końcówki ? Jak mam je sprawnie i bez uszkodzenia rozebrać ? Może ktoś ma jakiś "tutorial" A jeżeli się nie da - to czy mógłby ktoś podrzucić link do sklepu gdzie mogę nabyć końcówki od strony zacisku ? Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Fabryczne końcówki są nierozbieralne. W sklepie Vincere można dokupić końcówki skręcane, ale one niezbyt pasują do przewodów avida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusAP Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Fabryczne końcówki są nierozbieralne. W sklepie Vincere można dokupić końcówki skręcane, ale one niezbyt pasują do przewodów avida. Hmmmm. To w takim razie w jaki sposób mam wymienić ten przewód? Czy Avid nie prowadzi sprzedaży końcówek przewodów od strony zacisku ? Czy montaż ich w przewodzie hamulcowym jest bardzo skomplikowany i wymaga jakiś specjalistycznych narzędzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Daj zdjęcia. Może trzeba będzie pokombinować z przerobieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusAP Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Oto zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d8ef9779b9e61e4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba5922cbbb61a5c4.html Zdjąłem hamulec i tak patrze czy się da cos wykombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Avid nie prowadzi sprzedaży końcówek typu banjo (to ta od strony zacisku). Chcesz wymienić oba przewody na dłuższe, zatem musisz kupić tylko jeden - stary tylny skrócisz i wstawisz na przód, a nowy na tył. Naprawdę NIC nie wykombinujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 W korpusie jest gwint M5? Można by poszukać złączek pneumatycznych. Nie wiem czy kombinacje są tego warte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusAP Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Avid nie prowadzi sprzedaży końcówek typu banjo (to ta od strony zacisku). Chcesz wymienić oba przewody na dłuższe, zatem musisz kupić tylko jeden - stary tylny skrócisz i wstawisz na przód, a nowy na tył. Naprawdę NIC nie wykombinujesz. Okej. No ale jak masz na przykład oba przewody przerwane i co wtedy? Nie da rady zamienić tyłu z przodem. Problem jest tego typu, że pocztą już mi idzie zamówiony przewód bez końcówek. A coś takiego zadziała - http://www.unibike.pl/sklep/product_info.php?products_id=3520 Obczajcie to. Co do kombinacji z dorabianiem końcówek pneumatycznych - hmmmmm - gra może nie być warta świeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zMarcinCHz Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 o ile się nie myle to tu widnieje taka końcówka http://allegro.pl/a2z-koncowki-na-przewod-hamulcowy-hydrauliczny-i1428665551.html kubusAP sprawdź pw ,prosze , najlepiej daj numer gg bo mam do ciebie sprawę związaną z przewodem (może twój stary przewód bd dobry do mnie i odsprzedałbyś mi go , bo mój ma tylko 68cm ! jakiś debil go skracał ,a nie widzi mi się dokładać 120zł na nowy przewód do hamulca za który dałem 200PLN ! ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.