Artro Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Siema, słuchajcie mam nie lada problem. Mianowicie trochę podpadłem na ćwiczeniach z fizyki W ramach rewanżu mam mam napisać krótki referat (MAX 2 str A4) na temat jakichś ciekawych zjawisk fizycznych. Mogą to być ciekawe zjawiska w przyrodzie albo jakiekolwiek inne byle ciekawe Chodzi o jakieś w miarę proste zjawiska, które można w prosty i krótki sposób opisać bądź wytłumaczyć. Jako, że ja jestem afizyczny to proszę Was o jakieś propozycje ciekawych zjawisk (a najlepiej takich, o których można coś wygooglować) Dodam, że sprawa jest o tyle poważna, że grozi mi pisanie egzaminu z fizyki, a to na 98% skończy się tragicznie... :/ Liczę na Waszą pomoc i ciekawe propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Może zorza polarna, albo hmm... Ja bym chętnie napisał o grawitacyjnej dylatacji czasu, o tym, że podróż w czasie teoretycznie jest możliwa i takie inne pierdoły BTW, znam ten ból, sam dziś zaliczyłem fizykę na 3 z dwoma minusami i 5 wykrzyknikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 No to jest faktycznie fajny temat A może ktoś ma jakieś czasopisma typu Focus, 21 wiek? Tam na pewno jest wiele ciekawych zjawisk fizycznych, w dodatku jasno wyjaśnionych i z jakimiś wykresami etc. Ja poczytuje sobie w Empiku, więc nie mam jak poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Ja kiedy podpadłem na fizyce miałem do napisania referat z fizyki o długopisach, ołówkach i piórach. A kumpel o łopacie. Było to podstawówce, więc prac niestety nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 http://lowcyburz.pl/ Może "pożycz" coś stąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Dobra, nie jest źle ale czekam na dalsze propozycje tematów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.