Sandacz Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 Do "sezonu" jeszcze trochę czasu, ale planować nie zawadzi :-) W związku z tym mam pytanie odnośnie dojazdu na W. Sobieszewską. Start najchętniej z ul. Stągiewnej, w dzień weekendowy lub święto, 9...10-ta rano. Co prawda oglądałem przebieg alternatywnej trasy na Olszynkę, Przejazdowo i Wiślinkę, ale na pierwszy rzut oka najlepiej polecieć ul. Elbląską. Nie mdleję na widok stad tirów czy innych pędziwiatrów, ale mimo wszystko wolałbym jazdę w miarę bezpieczną i komfortową psychicznie :-). Czy warto w tym kontekście pchać się na Elbląską (nawet nie wiem, czy tam nie ma zakazu jazdy rowerem), czy lepiej jednak jechać alternatywą?
ZeroCool Napisano 20 Stycznia 2011 Napisano 20 Stycznia 2011 zakazu niema jest szerokie pobocze którym można sobie jechać.Ja jeżdżę tak Długie Ogrody sp.j. Apteka. Świętochowscy E.G. Długie Ogrody 11 Gdańsk, Polska 1. Kieruj się Długie Ogrody na wschód w stronę Łąkowa 600 m 2. Kontynuuj wzdłuż Elbląska 4,3 km 3. Kontynuuj wzdłuż Trasa 7/E77 700 m 4. Skręć w lewo w kierunku Benzynowa 600 m 5. Jedź dalej prosto przez Benzynowa 1,0 km 6. Skręć w lewo na rozwidleniu 1,2 km 7. Skręć w prawo w Płońska 3,7 km 8. Skręć w lewo w Trasa 501 900 m 9. Skręć ostro w lewo 15 m Sobieszewo Gdańsk, Polska Pogadam jeszcze z kolesiem to może w 3 byśmy się przejechali, tylko czy ty czekasz do sezonu czy teraz też jeździsz?
Sandacz Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Napisano 20 Stycznia 2011 Dzięki, prześledzę tę trasę na mapie. Oczywiście czekam do "sezonu", który dla mnie, w przypadku dłuższych wypadów i konieczności dowiezienia bicykla ciuchcią do punktu startu, zaczyna się 1-go maja :-)
ZeroCool Napisano 20 Stycznia 2011 Napisano 20 Stycznia 2011 Informuję cię że 3/4 trasy to asfalt albo betonowe płyty nie wiem jaki styl jazdy preferujesz ale ja osobiście na tym szlaku się nudziłem co prawda dla tych co z poza Gdańska to może krajobrazy będą ciekawe w każdym bądź razie jak w sezonie to na pewno z chęcią się dołączymy bo teraz to wolimy po stogoskich lasach się powyrzywać
klv Napisano 20 Stycznia 2011 Napisano 20 Stycznia 2011 ZeroCool jesli by byla taka mozliwosc to ja bym sie z wami chetnie przejechal, odwilż przyszła czas powoli ruszać ;], a po za tym nie znam praktycznie tras w trojmiescie, poza oczywistą promenadą no i troche TPK.
Sandacz Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Napisano 20 Stycznia 2011 Na co dzień to ja też wolę moje okoliczne Bory i Zabory :-). Jednak od czasu do czasu nie zaszkodzi pojechać nieco inaczej. Akurat w sezonie jest na to okazja, bo ciepło, długie dni, a ciekawe promocje w ciuchciach PR pozwalają wywieźć rower daleeeeeko, nie zawracając sobie głowy zaparkowanym gdzieś tam autem, do którego trzeba wrócić :-)
ZeroCool Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 dzisiaj rozmawiałem z kolesiami wiec nas jest 3 i z chęcią w sezonie się przejedziemy na sobieszewo wiec jak coś to pisz to się jakoś zorganizujemy w sezonie pozdrowionka
Sandacz Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Napisano 23 Stycznia 2011 Jak będę zdecydowany, to dam znać, bo niewątpliwie w grupie przyjemniej, choćby nawet kawałek :-). Plany są na razie bardzo luźne. Myślałem pociągnąć przez wyspę albo do końca Mierzei Wiślanej, a potem zjechać do Tczewa i wrócić ciuchcią, albo tylko do Sobieszewskiej, a potem na Pszczółki, Skarszewy i dalej znanymi mi lokalnymi drogami i duktami wzdłuż "berlinki". Odległość nieco większa, ale nie trzeba się w tym przypadku przejmować czasem :-)
mrSpock Napisano 29 Stycznia 2011 Napisano 29 Stycznia 2011 Czy właśnie 1 maja nie jest uruchamiana przeprawa stogi - wyspa sobieszewska?
Sandacz Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Napisano 29 Stycznia 2011 Jeśli wierzyć informacjom w necie, prom startuje w okolicach 1-go maja.
kello Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Bylem teraz piechota przy ujsciu wisly, wyszedlem ze swibna i jak wracalem to widzialem czyjes rowerowe slady a bylo bloto straszne i rozlewiska i sniezyca. A latem jechalem przez wyspe, bardzo przyjemnie sie jedzie lasem
ZeroCool Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 A o promie to nic nie wiedziałem z kąd on miał by pływać ??
Sandacz Napisano 3 Lutego 2011 Autor Napisano 3 Lutego 2011 Wygląda na to, że już nasi pradziadowie promem pokonywali Wisłę w tym miejscu :-) http://info.wyspa.pl/przeprawa_promowa_swibno_mikoszewo/
ZeroCool Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 a no Świbno Mikoszewo to owszem ale mrSpock pisał coś o stogi sobieszewo wiec się zdziwiłem
Sandacz Napisano 3 Lutego 2011 Autor Napisano 3 Lutego 2011 Swoją drogą faktycznie połączenie Stogów i W. Sobieszewskiej byłoby fajną sprawą z punktu widzenia rowerowego :-)
mrSpock Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 No właśnie, pisałem ze znakiem zapytania Bo wydaje mi się, że widziałem kiedyś informacje lub jakieś oznaczenie/znak nad brzegiem obok stoczni Wisła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.