Skocz do zawartości

[Rower] Kross Hexagon V6 2011 - potrzebuję porady

MichalOca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

moj budżet to max 1300 zl ale nie ukrywam ze wolalbym mniej,a niestety level a2 kosztuje 1500,ma ktoś opinie o tym scocie aspeccie 60?

Napisano

do końca tego tygodnia pozostało mi czasu nie wiele - 2 dni. Czy napiszecie coś od siebie czy też kierować się mam słowami / tym co powiedział kierownik z Krossa? Jeśli jest taka prawda i nikt z Was na ten temat się nie wypowiada, to rzeczywiście zakup roweru z rocznika 2009 - 3 letni staż w magazynie może świadczyć o jego sposobie działania.

O tym właśnie toczyła się dyskusja na całej poprzedniej stronie tego tematu: Starsze roczniki Krossa są tańsze i lepiej wyposażone...

Poza tym rower z 2009 roku nie jest jeszcze taki stary. Stwierdzenie, że miałby się psuć bo postał trochę w magazynie to bzdury wyssane z palca.

Napisano

Tak zgodzę się z kolegą / poprzednikiem wiadomości, owszem każdy rower czy to firmy kross, unibike, cube itp. starszy rocznik jest lepszy niż tegoroczny niestety tak jest. Ale jeśli chcesz coś lepszego zawsze z czasem można daną część wymienić. Tak jak ja, lubię jak rower dobrze jeździ i wygląda. Ciężko kupić taki rower jeśli mamy ograniczony budżet / po prostu nas nie stać. Jednak gdy już mam budżet i wybór np. A2 z 2009 i A2 z 2011 zastanawiamy się, zarówno jeden jak i drugi ładnie wygląda na + dla tego drugiego i wiemy, że np. tej przerzutki tylnej nie wykorzystamy w pełni "wersja xt" a cena jest taka sama, nawet w większa w przypadku a2 z 2009. To po co mamy go kupić, lepiej cieszyć się czymś nowym co dopiero wyszło z siedziby kross'a jest świeże i pachnące. Wydaję mi się, że ten Hexagon V4 byłby dla Ciebie wystarczający. Ja lubię pojeździć po lesie, troszkę szybciej, agresywniej dlatego też ja muszę być uniwersalny i wziąć to co jest lepsze nie pod względem wyglądu a narzędzi. Chyba, że narzędzie nie jest aż tak drogie i rower jest łatwy, w późniejszej modyfikacji jak i odchudzaniu :) Jeśli myślimy o maratonach. Ale to i tak nie ten przedział cenowy na rower. Troszkę się już naczytałem, troszkę już wiem i troszkę już widziałem. A hexagony nie ma co, ładnie się prezentują jak i dobrze jeżdżą.

Pozdrawiam

GR

• Mod Team
Napisano

moj budżet to max 1300 zl ale nie ukrywam ze wolalbym mniej,a niestety level a2 kosztuje 1500,ma ktoś opinie o tym scocie aspeccie 60?

Kross Level A2 - 1149zł. :)

Ile masz wzrostu?

Napisano

Tak, lepszy będzie A2. V4 i Aspect mają wolnobiegi co potem może się okazać problematyczne w wymianie. I tak reszta osprzętu w A2 stoi wyżej niż w tamtych rowerach.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Jeśli chodzi Ci o Hexagona V6 z 2011r. to nie ma on blokady amortyzatora.

Szkoda. A, że "głupio" zapytam, dużym jest to mankamentem? Szczególnie przy jeździe w nie trudnym terenie, szosowym?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam, trochę odkopuje ale mam pytanie, z zaopatrzenia tego sklepu

http://www.erowery.pl

co powinienem wybrać ~1200zł z przeznaczeniem na miasto/las/bezdroża ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...