Skocz do zawartości

[Buty] MTB

fakirek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam

Chce kupic Buty Shimano MTB i sie zastanawiam nad dwoma Modelami mam tylko 230 zł nakupno moze mi pomozecie jaki

model wybrac to bedzie moje pierwsze buty :)

1-Shimano-SH M122P białe

2-Shimano-SH M086 brązowe

3-Shimano-SH M076 czarne

Dzieki z Gory

Napisano

Polecam m086, ponieważ mają klamrę. Mam buty na sznurówki i przymierzałem się właśnie do m086 i jest dużo lepiej. Ani sznurówka, ani rzepy nie dadzą tego, co daje klamra. Pedałowanie będzie wydajniejsze :icon_wink:

Napisano

buty które kolega wyżej polecał, stanowczo odradzam. to że mają klamre nie znaczy że są wytrzymałe i sztywne.

jak pewnie każdy zauważył, buty wyższej klasy takie np. za 500zł mają klamre.

te buty tylko imitują te z wyższej półki, bo mają "klamre"...

zdecydowanie polecam shimano m123, jeszcze mnie nie zawiodły.

od m122 różnią się tylko korkami z przodu.

osobiście wybrałem z korkami, bo się o wiele lepiej podchodzi pod górki.

pozdrower. slx17 :icon_wink:

Napisano

Ja bardzo polecam buty Shimano SH-123. Jeszcze się na nich nie zawiodłem. Mają kolce, są wygodne i co ważne dla mnie mają dużą skale rozmiarów. Mi się udało złapać numer 50. :icon_wink:

• Mod Team
Napisano

Raaaany - nr.50, to dopiero butki.

122 różnia się od 123 brakiem kolców i ceną bo zakończyli ich produkcje.Ale w strefie budżetowej te dwa modele zdecydowanie przed 076 i 086.

Napisano

Za 257 zł można kupić w necie Specialized Sport MTB, mi bardziej przypasowały niż Shimano m086 które przymierzałem. Mogę podać namiary na sklep.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ja polecam M086 mam je od roku i sprawdzają się bardzo dobrze.

Jedyne na co trzeba zwrócić uwage to rozmiar - normalne butki dla mnie to 43 przy tych 44.

Są sztywne, przewiewne a klamra działa tak jak w wyższych modelach (nie jest to imitacja).

Oczywiście wszystko zależy od tego jak będziesz je uzytkował.

Napisano

również polecam M086, klamra musi być! jest wygodniejsza i bardziej stabilne, a co do zakupu to widziałem fajną promocję w cykloturze na ptasiej -

owocnych zakupów

hej

Napisano

Witam

Po wczorajszym przymierzeniu moich bucików, które leżały ok 5-6 miesięcy (ze względu na brak rowerku) byłem zszokowany tym, ze już są dla mnie za małe, nie dziwię się w ostatnich czasach strasznie mnie wyciągnęło :P Na nowe buciki mam do wydania 200zł. Co byście polecili do tej kwoty? Myślałem nad m086 ale są strasznie podzielne opinie.

Aha i butki mają być używane w MTB, maratony ;)

Pozdrawiam :)

Napisano

Ale o to chodzi ze ja tylko mogę do 200zł! bo to i tak jeszcze czeka mnie kupienie nowych bloków.

Może powiedzieli by coś więcej właściciele butów m086?

Napisano
Myślałem nad m086 ale są strasznie podzielne opinie.

A czy Ci krytykujący mają w ogóle te buty, lub mieli? Połowa mojego klubu ma te buty. Jest to tania alternatywa. Mamy klamrę i niezłą sztywność za małą kasę. Znam jeden niezadowolony przypadek. Koleś z nogą, jak płetwa. Numer buta 52,albo 53 :icon_mrgreen: Narzekłał, że podeszwa mogłaby być sztywniejsza. Ale normalny człowiek nie ma buta o rozmiarze 53 :icon_wink:

Napisano

Ok thx za odp ;) Tylko jak ja teraz tak szukam to nie mogę nigdzie znaleźć rozmiaru 46 :(

A jeszcze mam pytanie, co sądzicie o shimano m123? Teraz miałem Bontragery MTB Race też na rzepę i wszystko świetnie trzymało, noga nawet nie drgnęła a i rzepa dalej świetnie trzyma. Więc teraz mam straszny mętlik w głowie :wacko:

Napisano

Ok thx za odp ;) Tylko jak ja teraz tak szukam to nie mogę nigdzie znaleźć rozmiaru 46 :(

A jeszcze mam pytanie, co sądzicie o shimano m123? Teraz miałem Bontragery MTB Race też na rzepę i wszystko świetnie trzymało, noga nawet nie drgnęła a i rzepa dalej świetnie trzyma. Więc teraz mam straszny mętlik w głowie :wacko:

Co do rozmiarów Shimano SH-M123 nie powinno być problemów... Ja znalazłem numer 50 i teraz w nich jeżdżę. Przejechałem na razie ~130km i jestem zadowolony. Noga trzyma się bardzo dobrze, nic się nie rusza. :) Jak najbardziej polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...