fakirek Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 WItam Chce kupic Buty Shimano MTB i sie zastanawiam nad dwoma Modelami mam tylko 230 zł nakupno moze mi pomozecie jaki model wybrac to bedzie moje pierwsze buty 1-Shimano-SH M122P białe 2-Shimano-SH M086 brązowe 3-Shimano-SH M076 czarne Dzieki z Gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Polecam m086, ponieważ mają klamrę. Mam buty na sznurówki i przymierzałem się właśnie do m086 i jest dużo lepiej. Ani sznurówka, ani rzepy nie dadzą tego, co daje klamra. Pedałowanie będzie wydajniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 buty które kolega wyżej polecał, stanowczo odradzam. to że mają klamre nie znaczy że są wytrzymałe i sztywne. jak pewnie każdy zauważył, buty wyższej klasy takie np. za 500zł mają klamre. te buty tylko imitują te z wyższej półki, bo mają "klamre"... zdecydowanie polecam shimano m123, jeszcze mnie nie zawiodły. od m122 różnią się tylko korkami z przodu. osobiście wybrałem z korkami, bo się o wiele lepiej podchodzi pod górki. pozdrower. slx17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1111 Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 ode mnie butki lg: http://allegro.pl/buty-spd-garneau-trail-x-grip-15-gratis-roz-45-i1408858841.html nie mam co prawda porównania z innymi ale mogę powiedzieć, że są bardzo wygodne i dobrze wietrzą stopy, sztywne pewnie jak wszystkie , ewentualnie wersja na 3 rzepy nieco drożej ale chyba też zmieścisz się w budżecie. (kolce w obu modelach w komplecie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakirek Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dziekuje Pieknie za podpowiedzi < Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Ja bardzo polecam buty Shimano SH-123. Jeszcze się na nich nie zawiodłem. Mają kolce, są wygodne i co ważne dla mnie mają dużą skale rozmiarów. Mi się udało złapać numer 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 19 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Raaaany - nr.50, to dopiero butki. 122 różnia się od 123 brakiem kolców i ceną bo zakończyli ich produkcje.Ale w strefie budżetowej te dwa modele zdecydowanie przed 076 i 086. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Za taka kase zdecydowanie 123-ki...(122) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin13 Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Za 257 zł można kupić w necie Specialized Sport MTB, mi bardziej przypasowały niż Shimano m086 które przymierzałem. Mogę podać namiary na sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 A ja mam 086 i jestem z nich zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ditom90 Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Polecam buty Specialized wymienione powyżej.Kupiłem je rok temu i sprawują się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KVL Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ja polecam M086 mam je od roku i sprawdzają się bardzo dobrze. Jedyne na co trzeba zwrócić uwage to rozmiar - normalne butki dla mnie to 43 przy tych 44. Są sztywne, przewiewne a klamra działa tak jak w wyższych modelach (nie jest to imitacja). Oczywiście wszystko zależy od tego jak będziesz je uzytkował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikado Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 również polecam M086, klamra musi być! jest wygodniejsza i bardziej stabilne, a co do zakupu to widziałem fajną promocję w cykloturze na ptasiej - owocnych zakupów hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam Po wczorajszym przymierzeniu moich bucików, które leżały ok 5-6 miesięcy (ze względu na brak rowerku) byłem zszokowany tym, ze już są dla mnie za małe, nie dziwię się w ostatnich czasach strasznie mnie wyciągnęło Na nowe buciki mam do wydania 200zł. Co byście polecili do tej kwoty? Myślałem nad m086 ale są strasznie podzielne opinie. Aha i butki mają być używane w MTB, maratony Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 specialized mtb sport, w airbiku kupiłem zeszłoroczne za 249zł, moim zdaniem wygodniejsze niż sh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ale o to chodzi ze ja tylko mogę do 200zł! bo to i tak jeszcze czeka mnie kupienie nowych bloków. Może powiedzieli by coś więcej właściciele butów m086? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Myślałem nad m086 ale są strasznie podzielne opinie. A czy Ci krytykujący mają w ogóle te buty, lub mieli? Połowa mojego klubu ma te buty. Jest to tania alternatywa. Mamy klamrę i niezłą sztywność za małą kasę. Znam jeden niezadowolony przypadek. Koleś z nogą, jak płetwa. Numer buta 52,albo 53 Narzekłał, że podeszwa mogłaby być sztywniejsza. Ale normalny człowiek nie ma buta o rozmiarze 53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ok thx za odp Tylko jak ja teraz tak szukam to nie mogę nigdzie znaleźć rozmiaru 46 A jeszcze mam pytanie, co sądzicie o shimano m123? Teraz miałem Bontragery MTB Race też na rzepę i wszystko świetnie trzymało, noga nawet nie drgnęła a i rzepa dalej świetnie trzyma. Więc teraz mam straszny mętlik w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ok thx za odp Tylko jak ja teraz tak szukam to nie mogę nigdzie znaleźć rozmiaru 46 A jeszcze mam pytanie, co sądzicie o shimano m123? Teraz miałem Bontragery MTB Race też na rzepę i wszystko świetnie trzymało, noga nawet nie drgnęła a i rzepa dalej świetnie trzyma. Więc teraz mam straszny mętlik w głowie Co do rozmiarów Shimano SH-M123 nie powinno być problemów... Ja znalazłem numer 50 i teraz w nich jeżdżę. Przejechałem na razie ~130km i jestem zadowolony. Noga trzyma się bardzo dobrze, nic się nie rusza. Jak najbardziej polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ok dziękuję wam za odpowiedź Zamówiłem już buciki Shimano SH-M123 rozmiar 46. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.