Skocz do zawartości

[Rower] Dartmoor Street Style

Meneks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem tego roweru , jak myślicie warto ? Nadaję się na hope/las? Początki nauki manuala itp ? Cena za rower ok 1000zł z wysyłką.

Napisano

Całkiem ciekawa propozycja, chodź potargowałbym się. A co rozumiesz przez hope/las? Dirt? FR? Dokładniej sprecyzuj. :rolleyes:

Napisano

taka rama nowa z gwarancją to już za 250zł można wyrwać, duro djd za 300zł nowe. policz sobie czy nie lepiej złożyć nowy rower. Część części możesz kupić używanych jak kiera, mostek, siodło, sztyca itp. Rama może i ok ale duro djd po dwóch sezonach to już sh*t- nawet jakbyś smarował nie wiadomo czym. Duro djd chodzi fajnie ale nowe i to tak max do 2 lat. Pozatym napinacz do kitu. Ale jak już byś chciał ten rower na siłe to brałbym maksymalnie do 750zł. Takie moje zdanie.

Napisano

AdasMatysek Rama jest z 2005r więc nie wiem czy tak łatwo będzie znaleźć. Z amorem sprzedający w mały błąd ludzi wprowadza bo do Duro D 02/06. Znane z pękającej korony a regulację ma tylko naprężenia wstępnego. No ale kółka ogarniają. Reszta też w miarę rozsądna. Dobry serwis całości i rower będzie hulał. Rower tak ale nie za tysiaka.

Napisano

taka rama nowa z gwarancją to już za 250zł można wyrwać, duro djd za 300zł nowe. policz sobie czy nie lepiej złożyć nowy rower. Część części możesz kupić używanych jak kiera, mostek, siodło, sztyca itp. Rama może i ok ale duro djd po dwóch sezonach to już sh*t- nawet jakbyś smarował nie wiadomo czym. Duro djd chodzi fajnie ale nowe i to tak max do 2 lat. Pozatym napinacz do kitu. Ale jak już byś chciał ten rower na siłe to brałbym maksymalnie do 750zł. Takie moje zdanie.

I tak i nie. Co do ceny tak, mówiłem już, żeby się targować. 900 to wogóle nie jest wart. Co do napinacza to racja, miałem coś takiego i to raczej dla mnie jest prowadnica, nie napinacz :rolleyes: . Co do Duro to prędzej dostanie luzów od tego BB5 na tarczy 203, może też pęknąć itp. Poza tym, może całkiem przyzwoicie uginać się, jak się go odpowiednio stuninguje. W sieci jest milion poradników, jest też taki na allegro za 9 zł.

Napisano

Bombell jakieś 3-4 tyg temu ta własnie rama stała na allegro nowa, tak więc nie widzę problemu. Jak nie ta to inna. Chyba nie musi być koniecznie dartmoor steet style? Co do ceny to się chyba wszyscy zgadzamy. A duro... jak już się powyciera na goleniach i ślizgach , a wyciera się szybko. Uszczelki nie dają rady. Używane duro to nie jest dobry pomysł - chyba ,że naprawdę ktoś ma 100zł na amor.

Napisano

Dokładnie, nie musi być Street Style. Ale jeśli autor słabo się zna na składaniu roweru to lepiej już kupić jakiegoś gotowca! Co do duro, to może na początek nauki wystarczy, tylko czy ta korona nie pęknie? Nie wiadomo, ja potargowałbym się co do ceny, dałbym max 700. Jeśli nie zejdzie z ceny to tylko szukaj innego gotowego roweru, za tą kwotę nie ma raczej co składać roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...