Skocz do zawartości

[Koła] Do maratonów MTB Powerade

Sonix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam zamiar w tym sezonie wymienić koła mój budżet to około 600 zł. i wiem że w tym przedziale cenowym dużo osób poleca gotowe koła crossride i moje pytanie brzmi czy te koła dadzą radę w takim terenie w jakim zmagamy się na maratonach powerade? Dodam jeszcze że moja waga jest w granicach 64kg. a koła potrzebuję pod tarczę 6śr. jeśli te koła są złe to co możecie polecić w tym przedziale cenowym?

Napisano

Dadzą radę, ale są ciężkie. W tej kwocie lepszych raczej nie znajdziesz :thumbsup:

A jaką kwotą trzeba by dysponować aby złożyć coś lepszego ?

Napisano

Większość kółek w tym przedziale cenowym jest robionych pod v-ki. Przy Twojej wadze dadzą radę. Myślę, że przekroczenie 75 kg Ci nie grozi, wiec bez zmartwień :) Powyżej tej wagi te koła potrafią się dziwnie zachowywać. Z innych kół robionych też pod tarcze przychodzą mi do głowy Shimano WH-M565 – LX. Też całkiem udane. Nie są najlżejsze, ale ciężar jest skupione w centrum koła i to zmniejsza masę rotującą. Jak te Lx-y Ci nie przypadną do gustu - to Crossride'y będę dobrym wyborem. Pozdr..

Napisano

Za okolo 1000zl zlozylem jakies 2 lata temu kolka na piastach DT Onyx, szprychach Sapim Race 2.0-1.8-2.0 i obreczach Mavic X317 disc. Kreca sie do teraz, a w miedzyczasie bylo ze 30 maratonow. Nawet nigdy nie byly centrowane. Co prawda nie wiem jak teraz wychodza cenowo piasty DT Onyx/370, ale moge polecic jako trwale.

Napisano

Na allegro można dorwać ZTR Olympic za ~190zł/szt, do tego piasty Novatec 711/712 i szprychy Sapim Laser + alu nyple, wyjdzie ~1520g za ~990zł + zaplot. O wytrzymałość nie ma co się bać :)

Co do DT 370, mogę jedynie przytaknąć, jeśli ktoś nie liczy wagi to polecam w 100%.

Napisano

Dzięki panowie za odpowiedzi i poświęcony czas poszperam jeszcze troszeczkę po necie i zobaczę co wyjdzie najkorzystniej z podanych propozycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...