maciek5 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Mam taki problem, nie wiem czy moja korba i przerzutka przednia obsłużą kasetę 9 rzędową. Korbę mam Truvativa isoflow, a przerzutkę przednią sram 3.0 czy to da radę obsłużyć kasetę 9 rzędową (żędowom) proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje za odpowiedzi, nie wiem czy dobrze napisałem temat jak źle to proszę moderatorów o poprawienie. Poprawić trzeba było, ale błędy ortograficzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 To chyba też zależy od łancucha? Jaki masz? Nie wiem czy przerzutka przednia ma coś do tego, ale jeśli się mylę to proszę poprawić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek5 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 To chyba też zależy od łancucha? Jaki masz? Nie wiem czy przerzutka przednia ma coś do tego, ale jeśli się mylę to proszę poprawić . wiesz łańcuch to nie problem bo i tak jest do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Będzie pasować, lecz łańcuch musi być pod napęd 9 rzędowy "mega9" (węższy) np HG53. Pamiętaj również, że jeżeli korba będzie miała mocno wyeksploatowane zębatki to należy je wymienić razem z łańcuchem. Choć w praktyce wygląda to tak, że koronki korby wytrzymują 2-3 zmiany kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek5 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Będzie pasować, lecz łańcuch musi być pod napęd 9 rzędowy "mega9" (węższy) np HG53. Pamiętaj również, że jeżeli korba będzie miała mocno wyeksploatowane zębatki to należy je wymienić razem z łańcuchem. Choć w praktyce wygląda to tak, że koronki korby wytrzymują 2-3 zmiany kasety. Dzięki za odpowiedź, a tak przy okazji jaka będzie najlepsza kaseta do 100zł 9 rzędowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 odpowiedŹ, okazJi, naJlepSZa, RZĘdowa... CS-HG61 lub jeśli nie zależy Ci na wadze, CS-HG50 też nie jest zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Shimano są wytrzymalsze. naprawdę, zainwestuj w słownik ortograficzny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.