Skocz do zawartości

[napęd] czy będzie pasować

maciek5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki problem, nie wiem czy moja korba i przerzutka przednia obsłużą kasetę 9 rzędową. Korbę mam Truvativa isoflow, a przerzutkę przednią sram 3.0 czy to da radę obsłużyć kasetę 9 rzędową (żędowom) proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje za odpowiedzi, nie wiem czy dobrze napisałem temat jak źle to proszę moderatorów o poprawienie.

Poprawić trzeba było, ale błędy ortograficzne.

Napisano

To chyba też zależy od łancucha? Jaki masz? Nie wiem czy przerzutka przednia ma coś do tego, ale jeśli się mylę to proszę poprawić ;).

Napisano

To chyba też zależy od łancucha? Jaki masz? Nie wiem czy przerzutka przednia ma coś do tego, ale jeśli się mylę to proszę poprawić ;).

wiesz łańcuch to nie problem bo i tak jest do wymiany

Napisano

Będzie pasować, lecz łańcuch musi być pod napęd 9 rzędowy "mega9" (węższy) np HG53. Pamiętaj również, że jeżeli korba będzie miała mocno wyeksploatowane zębatki to należy je wymienić razem z łańcuchem. Choć w praktyce wygląda to tak, że koronki korby wytrzymują 2-3 zmiany kasety.

Napisano

Będzie pasować, lecz łańcuch musi być pod napęd 9 rzędowy "mega9" (węższy) np HG53. Pamiętaj również, że jeżeli korba będzie miała mocno wyeksploatowane zębatki to należy je wymienić razem z łańcuchem. Choć w praktyce wygląda to tak, że koronki korby wytrzymują 2-3 zmiany kasety.

Dzięki za odpowiedź, a tak przy okazji jaka będzie najlepsza kaseta do 100zł 9 rzędowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...