Skocz do zawartości

[napęd] czy będzie pasować

maciek5

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, nie wiem czy moja korba i przerzutka przednia obsłużą kasetę 9 rzędową. Korbę mam Truvativa isoflow, a przerzutkę przednią sram 3.0 czy to da radę obsłużyć kasetę 9 rzędową (żędowom) proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje za odpowiedzi, nie wiem czy dobrze napisałem temat jak źle to proszę moderatorów o poprawienie.

Poprawić trzeba było, ale błędy ortograficzne.

Będzie pasować, lecz łańcuch musi być pod napęd 9 rzędowy "mega9" (węższy) np HG53. Pamiętaj również, że jeżeli korba będzie miała mocno wyeksploatowane zębatki to należy je wymienić razem z łańcuchem. Choć w praktyce wygląda to tak, że koronki korby wytrzymują 2-3 zmiany kasety.

Będzie pasować, lecz łańcuch musi być pod napęd 9 rzędowy "mega9" (węższy) np HG53. Pamiętaj również, że jeżeli korba będzie miała mocno wyeksploatowane zębatki to należy je wymienić razem z łańcuchem. Choć w praktyce wygląda to tak, że koronki korby wytrzymują 2-3 zmiany kasety.

Dzięki za odpowiedź, a tak przy okazji jaka będzie najlepsza kaseta do 100zł 9 rzędowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...