prekto Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam, Mam problem z zakupem butów. Mieszkam w Gorzowie Wlkp. i jakoś nie widziałem za dużego wyboru butów więc szukałem przez internet i tak zakupiłem 3 pary i we wszystkich butach ucieka mi pięta w górę tzn. jak idę to pięta wychodzi z buta. Wiem, ze będę ich używał jeżdżąc rowerem ale jakoś mi nie pasuje nawet przejście 3 metrów i czucie, że pięta chce wyjść na "wolność". Jako, że nie mam doświadczenia, ponieważ dopiero zaczynam przygodę z SPD to mam pytanie czy tak też macie z piętą czy stabilnie wam leży stopa w bucie. Kupiłem już 3 pary: SHIMANO MT22 (mocno pięta wychodzi) Shimano SH-M123 (mocno pięta wychodzi) LOUIS GARNEAU TRAIL X-GRIP (mniej pięta wychodzi ale wychodzi) Już z Shimano zrezygnowałem ponieważ pięta wręcz wyskakiwała z buta. Może taki typ buta MTB nie mogę nosić (koślawe stopy/piety ) ale proszę o info czy też tak mieliście z jakimiś butami. Teraz się zastanawiam czy czasem nie kupić buty turystyczne jak Shimano-SH MT60 chociaż mniej mi się podobają od typowych MTB ale chyba mają całkowicie inną formę buta i może nie będzie mi uciekać pięta. No ale wolę takie bardziej sportowe ;( Napiszcie coś i może ktoś ma fajne buty do 300 zł, które tak trzymają wygodnie stopę, że nawet nie można i nie chce się ściągnąć )) to może bym też takie kupił Pozdrawiam, Prekto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Posiadam buty shimano m086 i nie mam nic takiego co Ty. Ale jeśli masz problem z wyskakującą piętą to może zwrócisz uwagę na buty za kostkę np: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_BUTY+SH-AM31.html?PT=53161094&PZTA=8&HNT=T&PD=53010717&WSZDZ=T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Albo Specialized Sport MTB, może cudowna wkładka BG coś zdziała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A ni są przypadkiem za duże? Pierwszy raz się spotkałem z takowym przypadkiem aby komuś pięta wyskakiwała. Ja mam akurat SIDI i pięta nawet nie drgnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prekto Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 [OKO] Nie są za duże, wszystkie brałem 44 i były w sam raz jedynie LOUIS GARNEAU TRAIL X-GRIP trochę za mały i też wychodziła piętka. [safian] właśnie się zastanawiam nad Specialized Sport MTB ale też chyba najlepszym wyjściem będzie kupno butów za kostkę tak jak pisał szybalski. Na razie się zastanawiam Pozdr Prekto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 To ja mam dla Ciebie tańszą propozycję niż kupowanie kolejnych butów. Przejdź się do sklepu i pomierz, szukaj takich w których będziesz czół się dobrze i pięta będzie trzymana dobrze, wtedy zamów przez internet. Ja osobiście rzeczy, które trzeba przymierzać kupuje w sklepach stacjonarnych by uniknąć podobnych historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prekto Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 To ja mam dla Ciebie tańszą propozycję niż kupowanie kolejnych butów. Przejdź się do sklepu i pomierz, szukaj takich w których będziesz czół się dobrze i pięta będzie trzymana dobrze, wtedy zamów przez internet. I tak bym wolał ale w Gorzowie wybór butów jest naprawdę skąpy więc dlatego został internet. Na razie nie miałem czasu gdzieś pojechać np. Poznań czy Szczecin w poszukiwaniu butów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 A ni są przypadkiem za duże? Pierwszy raz się spotkałem z takowym przypadkiem aby komuś pięta wyskakiwała. Ja mam akurat SIDI i pięta nawet nie drgnie. Spośród wszystkich butków jakie jeździłem czyli Shimano M181, Diadora Carbon Team Racer i Sidi Eagle. To właśnie w Sidi trzymanie stopy jest najlepsze (jak i cena najwyższa <sic>). U mnie z kolei dla odmiany najsłabiej pięta siedziała w Diadorze Co do poszukiwań butów, polecam Ci Poznań, wybór tam spory i można trafić na butki naprawdę w bardzo dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Prekto miałem podobny problem do Ciebie w butach SIDI model (zdaje się) Tork i mniej w moich starych cannondale'ach. W bucie Specialized Sport problem nie występował...więc je kupiłem Shimano mierzyłem jakiś model turystyczny, ale one leżą zupełnie inaczej niż sportowe, więc bym się nimi nie sugerował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Co do trzymania piety to Sidi prezentuja bardzo wysoki poziom, rowniez specowe obuwie jest tu bardzo dobre. Niemniej but to indywidualna sprawa, jednemu bedzie pasowac drugiemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi1 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam, z trzymaniem pięty to rzeczywiście indywidualna sprawa i dlatego lepiej wcześniej przymierzyć buta bo dla jednego będzie idealny a drugiego wręcz przeciwnie, droższe modele mają chropowaty materiał z tyłu np. Garneau montana xt2, który zapobiega wysuwaniu się pięty ale nie ma idealnych butów i to sprawa zupełnie indywidualna więc nie obniżałbym wartości butów wymienianych producentów powyżej. pozdr Robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prekto Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam, Reasumując Kupiłem buty Specialized Sport MTB i już jestem po kliku jazdach i muszę przyznać, że jest super. Buty polecam. Pozdro Prekto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.